![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce de yazdığımı sanıyorum; - Tavada pişen ekmeklerde patlama, çatlama olmaması lazım. Sadece kalıbın kenarlarına denk gelen yerden Maya Sönüm Yırtığı denen bir ayrılma yırtığının olması gerekiyor. Kabuğun şapka gibi kalkması değil!!! Ekmeğe bıçak atılan yerden meydana gelen bir yırtık gibi, yani.. Tava ekmeklerine bıçak atmağa genellikle lüzün yoktur. Lüzumlu olma durumu sadece, kalıp mayasının zamanını tutturamadığımız durumlarda işi garantiye almak için yapılır. Yok bir de şekilli ve gösterişli olsun isteniyorsa görsellik olarak da atılabilir. Genellikle üzeri düz ve pürüzsüz olanı makbuldür. Dilimlendiğinde daha kullanışlı olur... |
|
|
|
|
|
|