Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
Resimlerde de görüldüğü gibi kimi yaptığım ekmeklerde ekmek kalıbının hizasında çatlamalar meydana geliyor. Daha evvel de başıma geldi bu. Tariflerde sıralamayı kaçırmamaya çalışmama rağmen bu sefer ki yapışımda tuzu eklemeyi unutmuştum ve tuz ilavesini buzdolabında dinlendirdikten sonra yaptım. Tuzun bu aşamada eklenmesi yukarıdaki çatlamaların olmasına sebep verir mi? Vermezse de bu çatlamaların olmasının sebebi ne olabilir?
(Bu arada ben de Sn. Cafe Fernando'nun tarifini uyguluyorum.)
|
İlk bakışta görünen ekmeğinizin üzerinin 2. mayalanma sırasında kurumuş olabileceğidir. Ekmek fırında kabarmak ve
Maya Sönüm Yırtığı oluşturmak istemiş ama hem kalıpta olduğu için hem de üstü kuruduğu için bu hale gelmiş gibi duruyor...
Fırına pişme esnasında buhar desteği vermek de bir nebze olsun bu durumu azaltabilir.
Yine de
tam formülü ve fırına
vermezden önceki fotoğraflarını paylaşabilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.
Ayrıca zamanlama sorunu da yaşıyor olabilirsiniz. Uygun zamanda fırına verilmeyince de benzer sorunlar olabilir.
Görebildiğim kadarısı ile sanki ekmeğinizin dokusu da sıkı olmuş, havalı yapısı olmamış. Yeterince kabarma gerçekleşmemiş.
Ben pek fazla
Tava Ekmeği yapmamakla birlikte elimde olan çok önceleri yaptığım bir ekmeğin fotoğrafını paylaşmak istiyorum. Burada görünen yırtık,
Maya Sönüm Yırtığı 'dır.
Eğer daha erken fırına verseydim bu yırtık daha belirgin olacaktı. Daha geç fırına verseydim bu yırtık hiç olmayacaktı. Sizinkisi ise yırtıktan ziyade kopmuş gibi duruyor.
Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir...