Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX
Bazı şeyleri söylerken inanın çok fazla çekinerek söylüyorum. Yeri geliyor "yazsam mı acaba?" diye çok düşünüyorum.
Eleştiri yaparken ve gördüğüm hataları yazarken; ukala ve bilmiş konumuna düşmek istemiyorum. Tek amacım bu ekmek işinin bilinçli ve doğru bir şekilde herkes tarafından yapılabilmesi. Fakat bunu yaparken de hataları söylemeden de olmuyor.
Yaptığım ve yapacağım eleştirileri umarın olumlu olarak algılar, samimiyetime inanırsınız...
|
Sn. TigerX, kesinlikle hiç çekinmeyin.

Yazsam mı diye de hiç düşünmeden yazıverin size zahmet.
Gördüğünüz hataları yazmanız ve eleştiri yapmanız ekmek yapmayı öğrenen birisi için çok kıymetli ve anlamlı. Ne güzel, hiçbir yerde yazmayan bilgileri öğreniyoruz.

Teşekkürler...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX
Sizin ekmeğinize gelince, affınıza sığınarak birkaç yanlış gördüğün noktayı belirtmem gerekiyor:
- Ekmeğin siz üzeri kurumuyor deseniz de; yine de resimler de kabuk kalınlaşması olduğunu görüyorum. Bunun birçok sebebi olabilir ama benim dikkatimi çeken en önemli bariz hata:
- Ekmeğinize şekil vermeden kalıba almışsınız!. Bu durumda (dün de bahsettiğiniz gibi) homojen bir kabarma zaten olmaz. Düzgün bir kabuk yapısı zaten gelişmez. Ekmeğe şekil vermek çok çok önemlidir...
Bu ve benzeri birçok önemsiz gibi görünen detay, ekmeği ekmek yapan unsurlardır. Yeri geldikçe bunları detaylı anlatmağa elimden geldiğince çalışacağım...
|
Ben tezgahta ne kadar şekil verip kalıbın içine almaya çalışsam da kısa zamanda kendini salıp kalıbın içine doğru yayılmaya başlıyor. Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Asıl istediğimiz kalın olmayan ya da yumuşak, damağı fazla rahatsız etmeyen bir kabuk.