Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Yanlardaki yırtılma (daha çok patlama) bende de oldu, kalıpta pişirdiğim ekmeklerde üzerini yeterince iyi çizemediğimde başıma geldiğini sanıyorum. Pişirme sırasında genleşen hava ekmeği kalıbı terkettiği zayıf noktadan patlatarak terkediyor bence. Yeterli çizdiysem olmadığını farkettim.
Edit: tesadüf te olabilir 
|
Daha önce de yazdığımı sanıyorum;
- Tavada pişen ekmeklerde patlama, çatlama olmaması lazım. Sadece kalıbın kenarlarına denk gelen yerden
Maya Sönüm Yırtığı denen bir ayrılma yırtığının olması gerekiyor. Kabuğun şapka gibi kalkması değil!!! Ekmeğe bıçak atılan yerden meydana gelen bir yırtık gibi, yani..
Tava ekmeklerine bıçak atmağa genellikle lüzün yoktur. Lüzumlu olma durumu sadece,
kalıp mayasının zamanını tutturamadığımız durumlarda işi garantiye almak için yapılır. Yok bir de şekilli ve gösterişli olsun isteniyorsa görsellik olarak da atılabilir. Genellikle üzeri düz ve pürüzsüz olanı makbuldür. Dilimlendiğinde daha kullanışlı olur...