View Single Post
Eski 08-01-2015, 09:00   #505
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Hassas bir noktaya değindiniz.

Acaba ekmek pişerken fırının kapağı kesinlikle açılmamalı mıdır?
Yoksa sanayi tipi fırın kullanmadığımız için fırının içini spray ile ara ara nemlendirmeli miyiz? Ya da fırının içine koyduğumuz ayrı bir güveçteki su fırının içini nemlendirmek için yeterli midir?
Ekmek fırına verildiğinde;

- Eğer kapaklı döküm veya güveç içerisinde ise; fırının içerisine ekstradan buhar desteği vermenizin hiçbir espirisi yok. Bu nedenle buhar ve su dolu kap gibi şeylerle uğraşma derdiniz ortadan kalkıyor. Tencerede eğer uzmanlaşırsanız, tüm pişme süresi boyunca kapağı açmağa hiç lüzüm bile kalmayabilir. Fakat burada iç pişmesi ve kabuk çıtırlığı gibi etmenleri göz önüne alınca son 15-20 dk. süresince kapağı açıp, ısıyı biraz düşürmek gerekiyor. Deneyin farkı göreceksiniz. Tencerenin farkı...

- Eğer pizza taşında veya tavada, tepside pişiriyorsanız ekmeği ilk fırına verdiğiniz andan itibaren yaklaşık 20 dk. boyunca fının içerisini rutubetli tutmanız gerekiyor. Daha sonrasında rutubeti uzaklaştırıp, ekmeğin çıtır hale gelmesi sağlanmalıdır. Detaylarını ve neden niçinlerini yeri geldikçe yazayım. Çok zaman alacaktır...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön