Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Yanlardaki yırtılma (daha çok patlama) bende de oldu, kalıpta pişirdiğim ekmeklerde üzerini yeterince iyi çizemediğimde başıma geldiğini sanıyorum. Pişirme sırasında genleşen hava ekmeği kalıbı terkettiği zayıf noktadan patlatarak terkediyor bence. Yeterli çizdiysem olmadığını farkettim.
|
Bir önceki ekmek pişirmemde hiç çizgi atmadım. Deneyip görmek istedim, hiç çizgi atmazsam nasıl olur diye. Nasıl istiyorsa istediği yerden patlasın dedim. Ekmeklerin üzeri toprak kuruması gibi çatlamıştı. Ama onların hiçbiri yırtılma şeklinde yandan patlatmamıştı. Yapa yapa öğrences artık.
Peki bu tip kalıplarda ekmek pişirirken, hamurun üzerini çizmek yerine (hani beceremiyorsak henüz

) şişler gibi hamuru pıçaklasak 5-6 yerinden nasıl olur?