View Single Post
Eski 08-01-2015, 08:50   #504
TigerX
Ağaç Dostu

TigerX's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Dün hamuru kalıba almadan evvel fotoğraf çekmemişim. Bu resimler dünkü yırtılma olan ekmeklerin değil. Fakat aynı ölçüleri kullandığım için dünkü hamur da kalıba alınmadan evvel aynı bu hizadaydı.

Eklenti 531819

Bu da fırına vermeden hemen önceki halleri.

Eklenti 531820
Bazı şeyleri söylerken inanın çok fazla çekinerek söylüyorum. Yeri geliyor "yazsam mı acaba?" diye çok düşünüyorum.

Eleştiri yaparken ve gördüğüm hataları yazarken; ukala ve bilmiş konumuna düşmek istemiyorum. Tek amacım bu ekmek işinin bilinçli ve doğru bir şekilde herkes tarafından yapılabilmesi. Fakat bunu yaparken de hataları söylemeden de olmuyor.

Yaptığım ve yapacağım eleştirileri umarın olumlu olarak algılar, samimiyetime inanırsınız...

Sizin ekmeğinize gelince, affınıza sığınarak birkaç yanlış gördüğün noktayı belirtmem gerekiyor:

- Ekmeğin siz üzeri kurumuyor deseniz de; yine de resimler de kabuk kalınlaşması olduğunu görüyorum. Bunun birçok sebebi olabilir ama benim dikkatimi çeken en önemli bariz hata:

- Ekmeğinize şekil vermeden kalıba almışsınız!. Bu durumda (dün de bahsettiğiniz gibi) homojen bir kabarma zaten olmaz. Düzgün bir kabuk yapısı zaten gelişmez. Ekmeğe şekil vermek çok çok önemlidir...

Bu ve benzeri birçok önemsiz gibi görünen detay, ekmeği ekmek yapan unsurlardır. Yeri geldikçe bunları detaylı anlatmağa elimden geldiğince çalışacağım...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön