View Single Post
Eski 06-01-2015, 23:33   #490
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Name:  IMG_20150106_234530.jpg
Views: 673
Size:  71.4 KB
Name:  IMG_20150106_234849.jpg
Views: 657
Size:  55.7 KB
Name:  IMG_20150106_234945.jpg
Views: 609
Size:  64.5 KB
Name:  IMG_20150106_234959.jpg
Views: 661
Size:  62.2 KB

Resimlerde de görüldüğü gibi kimi yaptığım ekmeklerde ekmek kalıbının hizasında çatlamalar meydana geliyor. Daha evvel de başıma geldi bu. Tariflerde sıralamayı kaçırmamaya çalışmama rağmen bu sefer ki yapışımda tuzu eklemeyi unutmuştum ve tuz ilavesini buzdolabında dinlendirdikten sonra yaptım. Tuzun bu aşamada eklenmesi yukarıdaki çatlamaların olmasına sebep verir mi? Vermezse de bu çatlamaların olmasının sebebi ne olabilir?

(Bu arada ben de Sn. Cafe Fernando'nun tarifini uyguluyorum.)


Düzenleyen bahcedenn : 07-01-2015 saat 00:30
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön