|  05-01-2015, 21:37 | #1 | 
	| Moderatör 
				 
				Giriş Tarihi: 08-05-2012 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 1,774
				      | 
	Alıntı: 
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn  Neredeyse tüm tarifler aynı gibi. Ama işin bütün sırrı sanırım 40 fırın ekmek yapmaktan geçiyor.    Bir de bu görünümlü ekmek için döküm tencere şart herhalde.
 
Değişik formüller deneyerek ekşi olmayan ekşi mayayı yapmayı başardığınızı yazmıştınız. Onu nasıl yaptığınızı da paylaşabilir misiniz? |  En az döküm tencere kadar iyi sonuç veren ağır kapaklı büyük toprak güveç bana göre.  Kendine has bir tat veriyor.  Benim  güvecim maalesef kırıldı, şimdi döküm tencerede yapıyorum.
 
Ekmeğin başarısında en önemli şeylerden biri de kullandığınız unun kalitesi.  Ekmeklik un ile çok amaçlı unlar bariz olarak farklı sonuçlara götürüyor.
 | 
	|   |     |