![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
269. Bu gün 16 Kasım 2015 Pazartesi. Annem ve babamla birlikte sabah 08,00’de bahçeye vardık. Annemin ikinci gelişi ona yaptıklarımı anlattım. Daha sonra Oltan belediye şefi ile görüştüm çeşmeden büze gelen su kanalını açması için bir kepçe istedim sağ olsun hemen gönderdi kepçe kanalı açtıktan sonra İbrahim abi işle beraber büzün içerisinden 50.lik boruyu geçirdik bunun için 2 senedir uğraşıyorduk şimdi sadece bağlantılar kaldı onu da Perşembe günü halledeceğiz. Bundan sonra çeşmenin suyu bizim bahçeye akmayacak yan komşunun havuzuna akacak, bakalım kışın ve baharda büzün bizim bahçe tarafı sulak olacak mı? 11 adet ağaç çukuru açtım toplam çukur sayısı 70 oldu. Şöyle de yapabilirim 65 adet Fernor 5 adet Ronde Montiac’a ilave olarak 2 adet Balkal, 2 adet Franquette, 2 adet Fernette ve 2 adet te Meylanise sipariş etmeyi düşünüyorum firma ile görüşmem lazım. Amacım hem tozlayıcı sayısının çeşidini artırmak hem de bu çeşitler zaten geç açan, dona yakalanmayan çeşitler bahçede onları da denemek istiyorum. Yine bu gün C. Beyin Chandler ve Fernor ağaçlarının resmini çektim bizim Oğuzlar cevizi %75 oranında yapraklarını döktü chandlerların yaprakları yanmış ancak fazla dökülen yoktu Fernorlar % 75 yapraklarını dökmüşlerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|