View Single Post
Eski 20-01-2016, 22:52   #288
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
273. Bu gün 30 Kasım 2015 Pazartesi. sabah 08,30’da babam geldi ve onunla beraber Kargoya gittik saat 08,45’te fidanları aldık. 2 paket yapmışlar, altlarını siyah naylonla bantlamışlar. Fidanlar küçük gelir diye korkmuştum ancak Fernorlar ile Franqutte en az 1,5m -2 m boyunda diğerleri daha kısaydı. Ronde’lere göz aşısı yapmışlar diğerlerinde kalem aşısı İngiliz dilcikli aşı vardı . Hiç vakit kaybetmeden bahçeye vardık. Köyden bir de adam tutmuştum, saat 10,30 ile 13,30 arasında 76 adet fidanı diktik. Tabi ben daha önceden çukurları ve sulama sistemini ve kazıkları hazırlamıştım biz şöyle yaptık; bir kişi tuttu 2 kişi toprakla doldurduk dikmeden önce köklerinde budama yaptım ve bir de budama makasını fıs fısla çamaşır suyu karıştırılmış su ile her seferinde dezenfekte ettim. Tepelerini vurmadık, 2 m kazık (herek) diktik, toplam 3 saatte dikmeyi bitirdik, dikerken aşı yerini kapatacak şekilde kümbet yaptık, daha sonra su verdik ve arkasından tekrar 5-6 kürek toprak attık. Amacımız köklerin soğuktan donmasını engellemekti. Bu şekilde kümbet yapmamın tek sakıncası aşı yerinin toprak altında kalması ve aşı yerinde mantar oluşmasıydı ancak çoğu yere sordum ve forumda inceledim baharda aşı yerlerini açarsam herhangi bir sorun olmazmış, ben de iyi ki kümbet yapmışım çünkü fidanları diktikten 2 gün sonra hava sıcaklığı -9’a düştü. Fidanlar 65 adet Fernor, 5 adet Ronde, 2 adet Fernette, 2 adet Meylanise, 2 adet Franquette. Fazladan açtığım 8 adet çukur boş kaldı onları da baharda dikerim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön