Merhaba ben yeni üyeyim mesleğim Elektronik Teknisyeniyim uğraştığım dal ise yenilenebilir enerji kaynakları güneş enerjisinden elektrik üretmek üzerine faaliyet gösteriyorum.
sayın patara67 abimizin yaptıklarını takip ediyorum.Ama ben geç kalmışım.Toprağı ve toprakla uğraşmayı seviyorum.06-06-2015 yılında Kırıkkale-Keskin'in-Kö
prüköyü'nde 12 dönüm yer aldım abimizin geçtiği zorlukların yarısını çektim çünkü devlet destekli yapmadım,ve 390 adet chandler ceviz diktim 4x6 aralıklı sondaj 40 mt elektrikği güneş enerjisi ile çözdüm.Burda Patara67 abimizin sorunlarından bir tanesi ot sorunu sürdürmekle otu bitiredim bitiyor 1 hafta sonra başka ot çıkıyor.Onu bitiriyorum başka ot çıkıyor.Çözüm tavuk alıyım dedim hem otu yesin hemde yumurta versim satarım dedim.15 adet tavukla başladım.Baktım güzel yumurta veriyor herkes yumurta istiyor fazla tavuk besle biz yumurta satın alırız diyor.ama ot için biraz az miktar.Ayrıca ektiğim sebzeleri yiyor.Neyse sebzeleri korumaya alarak çözdüm.Tavuk sayısını 300 çıkarma kararı aldım.50 mt karelik bir çadır aldım.Sistemi kurdum tabi tavukçu bi kazık atıyor bilemiyorsun 18 haftalık diye karışık göndermiş civciv bile var içinde seçtim değiştirdim ama miktar fazla olunca bilemiyorsun tavukların cinsi lokman (sarı tavuklardan)geldiği hafta 10 adet öldü aradım satıcıyı normal dedi.Birde önüne gelen yemi veremiyorsun ilk önce büyütme yemi 2 ay kadar sonra yumurta yemi Sonra her hafta 1-2-3 derken sayı 220'ye kadar düştü yumurtlamaya başladılar.Günlük 180 yumurta veriyorlardı.Yumurtalar her gün birikiyordu satmam lazımdı aylık yem tüketimi hazır yem 1350tl idi al deyince kimse almadı 50 kuruştan 30 kuruşa düşürdüm anca satabildim.Anladım ki ilk önce pazarı oluşturacan alırım diyenler sen yap diyenler dönü veriyor.Bende maliyeti düşürmek için arpa-buğday-mısır aldım verdim.Günlük yumurta miktarı 55-60 a düştü aradım veterineri anlattım olmaz hazır yem verecen dedi bunlar hazır tavuk köy tavuğu değil dedi yani anlayacağınız tavuk işi hüsran birdaha yaparmısın tövbe önce pazar.Şimdi ise ot ile mücadele için 200 mt kare kapalı alan yapıyorum kaz ve koyun yetiştirmeyi düşünüyorum.Kazları aldım 10 adet anaç çoğaltıp hedef 200 bunları deneyecem otla uğraşmaya harcadığım parayı hayvana yatırıp biyolojik mücadele düşünüyorum.buda olmazsa kesip yeriz artık