View Single Post
Eski 20-01-2016, 00:09   #279
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
258. Bu gün 21 Eylül 2015 Pazartesi. sabahtan asmaların direklerine tel çektim ve asmaların her birinden en iyi bir tanesini iple tele bağladım budarken onları bırakıp diğerlerini budayacağım. Biraz yağmur yağdı. 4 ceviz ağacı çukuru açtım.
259. Bu gün 27 Eylül 2015 Pazar. Sabahtan havuzun kenarlarına elimde kalan dış cephe sıvasından yaptım amacım havuzun kenarları 1 sıra delikli tuğla ile örüldüğü için bunların içine su girip kışın donunca parçalanmasını önlemek. Daha sonra tavuk kümesinin tellerini bağladım ve 4 adet ceviz çukuru daha açtım.
260. Bu gün 05 Ekim 2015 Pazartesi. Öğleden önce tavuk kümesinin bahçesinin üzerine tel çektim ve bunu tek başıma yaptığımdan dolayı biraz uzun sürdü. Öğleden sonra İbrahim abi çay içmeye çağırdı, 45 kg domates ve 20 kg da turşuluk yeşil domates topladım bakalım bunlar da satılacak mı? 3 adet ceviz çukuru açtım çukur açarken şu dikkatimi çekti ağaçların dibi nemliydi demek ki suyu erken kesebilirim. Ben bu sene havalar sıcak gidiyor diye su vermeyi 02 Eylül’de kesmiştim, en son 50 lt su vermişim, gözüm ceviz ağaçlarının uç kısımlarında acaba yeterince odunlaşmışlar mı diye bakıyorum. Henüz yapraklarda dökülme belirtisi yok. Bu sene Ekim ayında hava sıcaklığı eksi derecelere düşmeyecek gibi görünüyor. Takip ettiğim ceviz bahçesindeki 5 yaşındaki Chandler ağaçlarında meyve yok çünkü 27 Nisan’daki dondan etkilendiler ancak o tarihte soğuk olmasaydı Ekim soğukları olmadığından sonbahar geç donları bu sene Chandler ağaçlarını etkilemeyecekti.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön