256. Bu gün 12 Eylül 2015 Pazar. Sabah erkenden bahçeye geldim. Havuzu onardığımızda kenarlarına bir sıra tuğla örmüştük, onlar kışın içine su girdiğinde donup parçalanmasın diye eksik kalan yerine harç kardım ve delikleri kapattım. Soğuklar gelmeden elyaflı dış cephe sıvası yapacağım baca yapımından artan sıvalar var. Daha sonra 11 adet direği el arabası ile alttaki asmaların sırasına taşıdım, bu tek başına oldukça zor oldu ama 15’er metre arayla bıraktım, daha sonra 4 tanesinin çukurunu kazdım ve harç yaparak sabitleştirdim. Amacım asmaları askıya almak ve etrafındaki otları rahat alabilmek, diğerlerini yapamadım çünkü bel küreği kırıldı. Öğleden sonra 90 kg domates topladım ve ertesi günü satılacak kilosu 1,5 TL. Meyve ağaçlarını tekrar sulamak zorunda kaldım. Bu günün en önemli olayı Timac Agro Tarım’dan mühendis arkadaş geldi onunla cevizleri inceledik ve şuna karar verdik; ben 70 cevizi Fernor ile değiştireceğimden ve baharda Oğuzlar cevizi yeniden dona yakalanırsa geri kalanına da aşı yaptırabileceğimden veya değiştirebileceğimden dolayı bu sonbaharda gübre kullanmayacağız ancak bahardan itibaren bir gübre programı yapacağız Mühendis arkadaş çok iyimser konuştu bu gübrelerin özelliği yeni nesil gübre olması ve toprağın kireçli olması ve PH’nın yüksek olması bitkinin gübre alımını engellemiyor. Gübre 25- 50 kg lık çuvallarda ve 3 yaş için 400 gr gibi gübre kullanılıyor bakalım hayırlısı.
257. Bu gün 16 Eylül 2015 Çarşamba. Sabah 06,00’da bahçeye vardım ve domateslerin suyunu açtım. Üç gün önce 160 TL. lik domates sattık, bu günde 50 TL lik domates var. Bu deneme amaçlı önümüzdeki seneye hazırlık. Alttaki asmaların direklerini diktim ve harç kardım, diplerini o harçla doldurdum. Öğleden sonra 4 adet ceviz çukuru kazdım. Sabahtan C. beyin Chandler bahçesine uğradım ve Fernorların fotoğraflarını çektim maşallah nazar değmesin 2014 Kasım dikimi olmasına rağmen bizim cevizlerin 2 katı hayırlısı.
|