View Single Post
Eski 18-01-2016, 20:52   #274
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
254. Bu gün 02 Eylül 2015 Çarşamba. Sabahtan öğleye kadar iki aranın çapasını yaptım çok fark etti, her gelişimde bir arayı yapsam ayda bir sefer sıra gelir kritik zamanlarda bu 2 güne iner bana maliyeti 50 TL lik çapa makinesi benzini oluyor. Öğleden sonra tavuk kümesinin tabanına bir kat daha çimento attım ve bu sefer zemin daha iyi oldu. Akşama doğru 5 kasa domates topladım ve akrabalara vermek için araba ile dolaştım, ancak bu iş iyi değil, hem yetiştir sonra da yazık olmasın diye dağıtmaya çalış bence bahçenin zekatı oldu. Şimdiye kadar Toplam 11 kasa domates oldu daha da çıkacak. Aslında önümüzdeki sene 2 araya domates diksem yaklaşık 4000 TL geliri olur ama benim gücüm yetmez. Kardeşime domatesleri verince komşuları sormuş bizde alalım diye, demek ki yetiştirilse rahat satılacak hayırlısı. Ağaçların suyunu 20 Ağustosta kesmiştim fakat havalar çok sıcak gidiyor ben de her ağaca 50 lt su verdim, artık yok çünkü cevizlerin uçları daha yeşil pişkinleşmemiş. Su vermemin sebebi Ekim ayının 10’na kadar neredeyse yağmur yok gözüküyor.
255. Bu gün 07 Eylül 2015 Pazartesi. sabah bahçeye vardığımda ilk işim alttan ikinci sıradaki çıkan otları motorlu tırpan ile almak oldu daha sonra çapa makinası ile çapalayım dedim ancak yer kuru olduğu için orasını yapamadım artık yağmur yağdıktan sonra toprak tav olursa yapmak lazım. Makinelerin bakımını yaptım ve akşama doğru yaklaşık 2 saat domates topladım ortalama 150 kg domates çıktı onları arabanın bagajına doldurdum ve Ankara’ya getirdim ilk defa 38 Kg domatesi 1,5 TL’den sattık ve 57 TL para kazandık bu bahçenin ilk parası. Önümüzdeki sene domates yapmayacağım çünkü çok zor bir işmiş ve taşıması da çok zor.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön