|
270. Bu gün 19 Kasım 2015 Perşembe. Sabah biraz geç yola çıktım çünkü yol üzerindeki bir keresteciden dikeceğim ağaçlar için kazık ısmarladım boyları 2 m. bunun 50 cm toprağa girse geriye 1,5 m kalacak, bu yükseklikte 2 nci sene ağacın uzayacağı dal uzunluğunu bağlamaya yeterli olacaktır. Ek siparişleri de verdim bu nedenle 8 çukur daha kazdım. Yan komşunun havuzuna çeşmenin suyunu aktardık. Kamera sistemi ile uğraştım. Eve böcek ilacı yapacaktım pompanın contası esnekliğini kaybetmiş yapamadım. Artık hava erken kararıyor saat 17,00 de kararmış oluyor.
271. Bu gün 23 Kasım 2015 Pazartesi. sabah bahçeye giderken yol üzerinden 94 adet 2 m.lik herek aldım. Gün boyunca açılan çukurlara koyun gübresi döktüm ve açtığım çukurları saydım 8 adet fazla açmışım şimdi siparişi artırmam lazım. Cevizler komple yapraklarını döktü.
272. Bu gün 29 Kasım 2015 Pazar. Sabahtan bahçeye vardım çünkü dün Fidancı ile görüştüm ve bana Salı günü fidanların elime geçeceğini söyledi. Dikim için bazı hazırlıkları yapmam lazım vakit kaybetmek istemiyorum. Fidanların kökleri fazla dışarıda kalmamalı diye düşünüyorum. Bu nedenle daha önceden aldığım 2 m lik herekleri açtığım çukurlara dağıttım, bu arada gerçekten 8 adet fazla çukur açmışım hayırlısı. Öğleden sonra can suyu için hortumları ayarladım, ek malzemelerde eksikliler vardı onları almam lazım, bahçenin boyu 200 m olduğundan dolayı hortumu taşımak zor oluyordu o nedenle aşağıdan ve yukarıdan sulayacak şekilde hortumu 2 parça yaptım. Fidanları bağlamak için özellikle eski bez parçalarından kestim bunlar fidanda iz yapmıyor. 2 adet kürek ayarladım ve bir adam tuttum. Kökleri budamak için budama makası ve hijyen için fıs fıslı 1/5 çamaşır suyu katılmış su hazırladım. Ağaçları beyaz silikonlu boya ile boyamak bana pek mantıklı gelmedi. Sonuç olarak hiç zaman kaybetmeden ağaçları dikmemiz lazım.
|