agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni676Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-01-2016, 22:37   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
Folluk yapımı

Eklenen Resimler

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2016, 21:52   #2
Ağaç Dostu

254. Bu gün 02 Eylül 2015 Çarşamba. Sabahtan öğleye kadar iki aranın çapasını yaptım çok fark etti, her gelişimde bir arayı yapsam ayda bir sefer sıra gelir kritik zamanlarda bu 2 güne iner bana maliyeti 50 TL lik çapa makinesi benzini oluyor. Öğleden sonra tavuk kümesinin tabanına bir kat daha çimento attım ve bu sefer zemin daha iyi oldu. Akşama doğru 5 kasa domates topladım ve akrabalara vermek için araba ile dolaştım, ancak bu iş iyi değil, hem yetiştir sonra da yazık olmasın diye dağıtmaya çalış bence bahçenin zekatı oldu. Şimdiye kadar Toplam 11 kasa domates oldu daha da çıkacak. Aslında önümüzdeki sene 2 araya domates diksem yaklaşık 4000 TL geliri olur ama benim gücüm yetmez. Kardeşime domatesleri verince komşuları sormuş bizde alalım diye, demek ki yetiştirilse rahat satılacak hayırlısı. Ağaçların suyunu 20 Ağustosta kesmiştim fakat havalar çok sıcak gidiyor ben de her ağaca 50 lt su verdim, artık yok çünkü cevizlerin uçları daha yeşil pişkinleşmemiş. Su vermemin sebebi Ekim ayının 10’na kadar neredeyse yağmur yok gözüküyor.
255. Bu gün 07 Eylül 2015 Pazartesi. sabah bahçeye vardığımda ilk işim alttan ikinci sıradaki çıkan otları motorlu tırpan ile almak oldu daha sonra çapa makinası ile çapalayım dedim ancak yer kuru olduğu için orasını yapamadım artık yağmur yağdıktan sonra toprak tav olursa yapmak lazım. Makinelerin bakımını yaptım ve akşama doğru yaklaşık 2 saat domates topladım ortalama 150 kg domates çıktı onları arabanın bagajına doldurdum ve Ankara’ya getirdim ilk defa 38 Kg domatesi 1,5 TL’den sattık ve 57 TL para kazandık bu bahçenin ilk parası. Önümüzdeki sene domates yapmayacağım çünkü çok zor bir işmiş ve taşıması da çok zor.

Eski 18-01-2016, 21:53   #3
Ağaç Dostu

256. Bu gün 12 Eylül 2015 Pazar. Sabah erkenden bahçeye geldim. Havuzu onardığımızda kenarlarına bir sıra tuğla örmüştük, onlar kışın içine su girdiğinde donup parçalanmasın diye eksik kalan yerine harç kardım ve delikleri kapattım. Soğuklar gelmeden elyaflı dış cephe sıvası yapacağım baca yapımından artan sıvalar var. Daha sonra 11 adet direği el arabası ile alttaki asmaların sırasına taşıdım, bu tek başına oldukça zor oldu ama 15’er metre arayla bıraktım, daha sonra 4 tanesinin çukurunu kazdım ve harç yaparak sabitleştirdim. Amacım asmaları askıya almak ve etrafındaki otları rahat alabilmek, diğerlerini yapamadım çünkü bel küreği kırıldı. Öğleden sonra 90 kg domates topladım ve ertesi günü satılacak kilosu 1,5 TL. Meyve ağaçlarını tekrar sulamak zorunda kaldım. Bu günün en önemli olayı Timac Agro Tarım’dan mühendis arkadaş geldi onunla cevizleri inceledik ve şuna karar verdik; ben 70 cevizi Fernor ile değiştireceğimden ve baharda Oğuzlar cevizi yeniden dona yakalanırsa geri kalanına da aşı yaptırabileceğimden veya değiştirebileceğimden dolayı bu sonbaharda gübre kullanmayacağız ancak bahardan itibaren bir gübre programı yapacağız Mühendis arkadaş çok iyimser konuştu bu gübrelerin özelliği yeni nesil gübre olması ve toprağın kireçli olması ve PH’nın yüksek olması bitkinin gübre alımını engellemiyor. Gübre 25- 50 kg lık çuvallarda ve 3 yaş için 400 gr gibi gübre kullanılıyor bakalım hayırlısı.
257. Bu gün 16 Eylül 2015 Çarşamba. Sabah 06,00’da bahçeye vardım ve domateslerin suyunu açtım. Üç gün önce 160 TL. lik domates sattık, bu günde 50 TL lik domates var. Bu deneme amaçlı önümüzdeki seneye hazırlık. Alttaki asmaların direklerini diktim ve harç kardım, diplerini o harçla doldurdum. Öğleden sonra 4 adet ceviz çukuru kazdım. Sabahtan C. beyin Chandler bahçesine uğradım ve Fernorların fotoğraflarını çektim maşallah nazar değmesin 2014 Kasım dikimi olmasına rağmen bizim cevizlerin 2 katı hayırlısı.

Eski 18-01-2016, 22:01   #4
Ağaç Dostu

16 Eylül 2016 Bizim bahçe ve C. beyin Fernorları

Eklenen Resimler

Eski 18-01-2016, 22:07   #5
Ağaç Dostu

Eklenen Resimler

Eski 18-01-2016, 22:32   #6
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patara67 Mesajı Göster
bahçenizi ziyaret etmek isterim

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2016, 01:09   #7
Ağaç Dostu

258. Bu gün 21 Eylül 2015 Pazartesi. sabahtan asmaların direklerine tel çektim ve asmaların her birinden en iyi bir tanesini iple tele bağladım budarken onları bırakıp diğerlerini budayacağım. Biraz yağmur yağdı. 4 ceviz ağacı çukuru açtım.
259. Bu gün 27 Eylül 2015 Pazar. Sabahtan havuzun kenarlarına elimde kalan dış cephe sıvasından yaptım amacım havuzun kenarları 1 sıra delikli tuğla ile örüldüğü için bunların içine su girip kışın donunca parçalanmasını önlemek. Daha sonra tavuk kümesinin tellerini bağladım ve 4 adet ceviz çukuru daha açtım.
260. Bu gün 05 Ekim 2015 Pazartesi. Öğleden önce tavuk kümesinin bahçesinin üzerine tel çektim ve bunu tek başıma yaptığımdan dolayı biraz uzun sürdü. Öğleden sonra İbrahim abi çay içmeye çağırdı, 45 kg domates ve 20 kg da turşuluk yeşil domates topladım bakalım bunlar da satılacak mı? 3 adet ceviz çukuru açtım çukur açarken şu dikkatimi çekti ağaçların dibi nemliydi demek ki suyu erken kesebilirim. Ben bu sene havalar sıcak gidiyor diye su vermeyi 02 Eylül’de kesmiştim, en son 50 lt su vermişim, gözüm ceviz ağaçlarının uç kısımlarında acaba yeterince odunlaşmışlar mı diye bakıyorum. Henüz yapraklarda dökülme belirtisi yok. Bu sene Ekim ayında hava sıcaklığı eksi derecelere düşmeyecek gibi görünüyor. Takip ettiğim ceviz bahçesindeki 5 yaşındaki Chandler ağaçlarında meyve yok çünkü 27 Nisan’daki dondan etkilendiler ancak o tarihte soğuk olmasaydı Ekim soğukları olmadığından sonbahar geç donları bu sene Chandler ağaçlarını etkilemeyecekti.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025