agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2010, 05:48   #1351
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Sn tarafsız

B5A ile ilgili benim içinde soru işarati olan konuları gündeme getirdiğiniz için başta takdirlerimi kazanmiştınız, sn meyvelitepe ve sn acami caylak arkadaşlarımız yazdıkları benimde neredeyse tamamen paylaştığım düşünceler, yazacaklarım onların tekrarı olacagı için konuyu takip etmekle yetindim.

Şu an görüyorum ki panik halinde yazıyorsunuz, bu arada siteyi de tanımadığınız için diğer bölümlerede girerek hızlı bir araştırma, inceleme halindesiniz, örneğin satış bölümünde kaolini gördünüz hemen sorular, sorular oysa site içinde kaolinle alakalı o kadar bilgi, yazı var ki öncelikle biraz sakin olup, bir müddet siteyi tanımanızı tavsiye ederim, hepimiz burdayız kaçan yok, sizin gündeme getirdiğiniz konular bizimde aydınlatılmasını arzu ettiklerimiz,sizin notlarınız arasında olanlar bizim uyguladıklarımız , konudan uzaklaşmaya başladık, haklı olduğunuz konumdan negatife gitmeye başladınız.

Saygı içinde kalıp, mücedelemizi hep beraber verelim

Emine Akman beğendi.
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 08:42   #1352
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarafsız Mesajı Göster
Hatırlayın ilk mesajım da bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi dediğimde bana neden diye soranlarda cevabını almıştır umarım
Cevaplarını nasıl almış olabilir ki, yazılarınız silinmiyor ve yazmaya hala devam ediyorsunuz...

Alıntı:
Bende onu diyorum yalan sölüyorsunuz çamur at izi kalsın hesabı
Ben de diyorum ki, neden size çamur atayım? Her pislik yapma durumunda bir çıkar vardır. Böyle davranmam için çıkarım ne? Manyak mıyım ben?

Sizi daha önce de uyardım, sadece uyarmakla yetinmeye devam edeceğimi sanmıyorsunuz herhalde... Sakin olun, geçmiş hataları tekrarlamaktan vazgeçin, inkar yiğidin kalesidir ama her zaman değil.

Emine Akman beğendi.
malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 11:39   #1353
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Sn tarafsız

B5A ile ilgili benim içinde soru işarati olan konuları gündeme getirdiğiniz için başta takdirlerimi kazanmiştınız, sn meyvelitepe ve sn acami caylak arkadaşlarımız yazdıkları benimde neredeyse tamamen paylaştığım düşünceler, yazacaklarım onların tekrarı olacagı için konuyu takip etmekle yetindim.

Şu an görüyorum ki panik halinde yazıyorsunuz, bu arada siteyi de tanımadığınız için diğer bölümlerede girerek hızlı bir araştırma, inceleme halindesiniz, örneğin satış bölümünde kaolini gördünüz hemen sorular, sorular oysa site içinde kaolinle alakalı o kadar bilgi, yazı var ki öncelikle biraz sakin olup, bir müddet siteyi tanımanızı tavsiye ederim, hepimiz burdayız kaçan yok, sizin gündeme getirdiğiniz konular bizimde aydınlatılmasını arzu ettiklerimiz,sizin notlarınız arasında olanlar bizim uyguladıklarımız , konudan uzaklaşmaya başladık, haklı olduğunuz konumdan negatife gitmeye başladınız.

Saygı içinde kalıp, mücedelemizi hep beraber verelim
Haklısın sadece b5a hakkında bu sayfayı incelemiyorum diğer sayfalara da gidip yorum yapıyorum aslında sayın zeytinlibahçe benim sıkıntı yarattığım konu nedir biliyormusunuz türk çiftcisi için deliriyorum belkide ilk öncelikle tüm ticari düşünen ürünlerin fiyatlarının yüksek olması ve sonun da da çiftciyi düşünüyoruz diye ortaya çıkması düşünün şimdi bir buğday üreticisi taban gübre si üre nitrat kök boğaz pas ilaçlarını kullandığında dekara ortalama 46 tl masrafı var 100 dekar yerde yaptığı masrafla kazandığını varın siz hesaplayın dekara en iyi şartla 300 kilo şimdi bu organik gübreler su oranını ayarlamayınca yakma yapıyor yapınca da siz yanlış kullandınız deniyor. Benim kafamdaki bir ürünün piyasaya çıkış şekli çok farklı olmalı bugün neden bayer, syngenta bir dünya devi ise bütcelerinin en büyük kısımlarını ar-ge ayırdıklarından dolayıdır. Bu işi şuna benziyor bu tarz ürünlerde örnek verirsek nokia var bu da takliti yarın şu olcak biz nokia ürettik bu dünyada tek ti bakın buda nokia renkli ekran bu da (x mükenmel) diye çıkar. Hani o iyidi.

Bu ürünlerin araştırmaları nasıl yapılıyor biliyormusunuz hadi inkar etsinler hepsi için geçerli ürünü ürettiler hemen eşe dosta ücretsiz dağıtılır. deneyin derler yani bombayı da yapsalar pimi başkasına çektirirler. Nerden biliyorum tüm bu organik gübreler benim elime ücretsiz geçmiştir. ki şuan bütün ar-ge çalışmaları bitmiş olduklarını söledikleri halde hala ürünler elimize geçiyor ben bu ürünlere şu şekilde inanırım TÜRK Devlet Üniversitelerinde bu ürünün incelemeleri yapılcaktır farklı ürün gruplarında sadece sebzeler de değil mesela domates te yapıldıysa biber de patlıcanda yapmaya gerek yok, Buğday da yapıldıysa arpa, yulaf, çavdar da yapmaya gerek yok bitki gruplarında yapılsın sadece 1 yıllık bir çalışmadır bu benim dediğim 12 aylık hangi firmanın böle bir denemesi var varsa çıksın onu önerelim.
Pakalım bu ürünler azot fosfor potası karşılıyor mu benim yasalar içersinde herhangi bir deneme yapma gibi şansım yoktur arkadaşlar ürünler üniversitelere gelir döner sermaye bölümüne şirketler gerekli işlemleri yapar ve üniversite istedikleri alanda inceleme yapar.

Geniş kapsamlı denemeler 3-5 yıl arasında değilşebilir toprak bilimi ve ekoloji de de işin içersine girdiğinde.

Panik halinde demissiniz açıkcası böle dikkatimi çeken ve ilgilendiğim konularda yazmayı isterim ama bazı tartışmalar 50. sayfaya ulaşmış bazen vakit bulamıyoruz bazen buluyoruz o yüzden dikkatimi çeken konulara yazıyorum o kaolin kili de dikkatimi çekti orda kaolin kilinin ne olduğunu ben iyi biliyorum ama bilerek öle soruyorum bakalım üreticisi hangisini kullanmış bilmiyorum biliyormusunuz ama kaolin kilinin potasyum içerikli olanını damardan vurduğunuzda insan öldürmede kullanılan bir yöntemdir.

Bu üreticiler bir şeyi ürettiklerinde ben anlamıyorum gerçekten ya ben bir şey üretcem bana birisi benim gibi konuşcak konuşturmam ya rezil ederim ne fatik 2007 mı al sana bu bakteri şöle bulundu buğdayda analiz mi istiyorsun işte raporu ürün mu ne işte içeriği derim kimseyi de konuşturmam ya neyi saklıyorsunuz sayın organik gübre üreticileri şuan piyasa organik gübreden geçilmiyor hepsi bir buluş hepsinde bir şehir efsanesi gizem yaratma ürün hakkında bilgi veremeyen ve bunu şirket politikası sırrı diyenler uzak dursunlar ne diyim benden benimde yapım bu ama uyarılarınız için teşekkür ederim daha dikkatli olucam olucam sonunda burda bana karşı yapılan hitamların asılsız olduğu da açığa çıksın.

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 11:54   #1354
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Cevaplarını nasıl almış olabilir ki, yazılarınız silinmiyor ve yazmaya hala devam ediyorsunuz...

Ben de diyorum ki, neden size çamur atayım? Her pislik yapma durumunda bir çıkar vardır. Böyle davranmam için çıkarım ne? Manyak mıyım ben?

Sizi daha önce de uyardım, sadece uyarmakla yetinmeye devam edeceğimi sanmıyorsunuz herhalde... Sakin olun, geçmiş hataları tekrarlamaktan vazgeçin, inkar yiğidin kalesidir ama her zaman değil.
Sayın malina öncelikle neden size yalancı çamur at izi kalsın dediğimi açıkca söylim halada arkasındayım burda beni nesrin34 diye tanıttınız. Sizce ben kendimi savunamıyormuyum da nesrin 34 diye bir nick açıp yazı yazcam. Kişi adını soyadını mesajının sonunda yazmış.

Bırakın bunları bir kenara sadece siz mi site yönetiliği yaptınız inanın bizim de web tabanları hakkında bilgimiz vardır. php tabanlı bir sitede girilen gün saat hangi ıp üzerinden ve hangi birgisayar kimliği ile girildiğini bilmeme ramen ve kendi sölediklerimi savunmama ihtiyacım yokken gircem bide bayan nicki alarak nesrin34 diye bı nick alıp destek yapcam. sizce buna ihtiyaçım varmı ben sölim yok.

Ama bu site eğer benim düşündüğüm gibi taraf tutuyorsa özellikle yönetim tabanındaki kişiler, sizin bana çamur atmaya ihtiyacınız var çünkü ben burda olduğum sürece ne bu firma nede bunun gibi başka bir firma asla ve asla insan kandıramıycak.

Ve son olarak malina hanım mesajları iyi ve dikkatli okuyum ben girdiğimden beri belki 7 kere uyarı niyetli mesaj yedim. Bana ve bu sitedeki diğer kişilere laf söleyen zihniyete tek bir lafınız bile olmadı ben görmedim. Siz bana bunu gösterin bunu ve benim aynı pc den bağlandığını iddia ettiniz durumu web sayfasınızın admin panelinde ki mac adresimin resmini ve nesrin34 nickli kişinin ıp sini çekip bu siteye ye koyun hem ayrıca beni dava etceklerde görürler ıp adresimi bulmaya çalışmazlar rica ediyorum gösterin bunun resmini ama print screen çekerek koyarsanız inanıcam size.

Saygılarımla;

Eski 29-07-2010, 12:38   #1355
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sn. Tarafsız,

Biraz sakin olursanız herkes sizi dinleyecek. Haklı olduğunuz söylemler bu durumda boşa gitmi oluyor. Ayrıca sizin MOG'la ilişkili olduğunuza dair iddialara cevap verirseniz soru işaretlerini kaldırmış olursunuz.
Malina' yı çok uzaktan olmasada agaclar.net toplantısından tanıyorum ve taraf tutmadığını biliyorum. Dilinize dikkat ettiğiniz sürece Malina'dan uyarı almazsınız diye düşünüyorum.

Emine Akman beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 12:43   #1356
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
sn. Tarafsız,

biraz sakin olursanız herkes sizi dinleyecek. Haklı olduğunuz söylemler bu durumda boşa gitmi oluyor. Ayrıca sizin mog'la ilişkili olduğunuza dair iddialara cevap verirseniz soru işaretlerini kaldırmış olursunuz.
Malina' yı çok uzaktan olmasada agaclar.net toplantısından tanıyorum ve taraf tutmadığını biliyorum. Dilinize dikkat ettiğiniz sürece malina'dan uyarı almazsınız diye düşünüyorum.
mog denilen gübre ile hiç bir ilişkim olmamıştır. ürünleri hakkında bilgim vardır. Eğer yanlış söylemlerde onlarda buluncaksa zaten anlarsınız nasıl bir tavır alcağımı bu ilişkiyi nerden çıkarıyorlar onuda anlamış değilim şayet mog firmasından yetkili birisi gelirse buyursun konuşsun ki zaten onlar içinde bir konu bu sitede açılmış ama gündem değil yazdık oraya da cevap gelmedi hala ben ne yapıyım.

Eski 29-07-2010, 13:37   #1357
agaclar.net

malina's Avatar

Tarafsız, sakince yazışmayı kabul edene kadar engellenmiştir.

Eski 29-07-2010, 14:31   #1358
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sevgili Malina,

İçimizden biri köşesinde sizin yerinde ve zamanında müdahalede bulunup forumu güzelleştirdiğinizi dile getirmiştim.Hiç de yanılmamışımÇok teşekkür ederim çünkü ''Tarafsız'' arkadaşımız ''taraf-sız-lı-ğı-nı'' yitirmişti.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 15:02   #1359
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Benim ikna olmam zordur. İkna olsaydım o ürünleri kullanıyor olurdum. Maalesef, arkasında uluslararası literatür olmayan herhangi bir ürünün beni ikna etmesi mümkün görünmüyor. Dolayısıyla kanıtsız olarak söylenen şeylerin herhangi bir ikna kaabiliyeti yok.
Gerek selahattin beyin, gerekse hüseyin ovak'ın, bilgi ve belgeleri kanıtları yetersiz(mi) diyorsunuz.

Öyle anlaşılıyor ki ikna olamamışınız.

Peki, bir ürünü üreten firma ürününü kanıtlayamazsa tüketicilerini ikna edemezse piyasada ne kadar durabilir diye hiç düşünmez mi. Citti bir firma ise tabi ki düşünür.

O halde ürünlerine sahip çıkıyorlarsa, başta hüseyin ovak ya da yetkili kişilerin foruma gelip açıkta kalan sorulara açık ve net bir şekilde cevap vermeliler, ikna etmeliler, etmeliler ki, bizlerde bir türk olarak bu üründen gurur ve onur duyarak eşimize dostumuza öneri ve tavsiyelerde bulunalım. Bu açıkta kalan kanıtlanılamayan ikna edilenemeyen sorunlar durduğu sürece bu ürüne yarar değil zarar getirecektir.

Emine Akman beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 15:21   #1360
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

O halde ürünlerine sahip çıkıyorlarsa, başta hüseyin ovak ya da yetkili kişilerin foruma gelip açıkta kalan sorulara açık ve net bir şekilde cevap vermeliler, ikna etmeliler, etmeliler ki, bizlerde bir türk olarak bu üründen gurur ve onur duyarak eşimize dostumuza öneri ve tavsiyelerde bulunalım.
"tarafsız" atıp tutuyor, bizi taraflı olmakla suçluyor ama Hüseyin Ovak bazı yazılarında kastı aşan söylemlere girdi diye engellenmişti. (Üyelerle yaptığımız özel görüşmelerde bir uzlaşma sağlayamayınca, başka yol kalmıyor)

Nasıl ve ne biçim bir tarafsak artık Ne ürünü satana yaranabiliyoruz, ne gözü kapalı eleştirine...

Geçen süre içinde, tarzını değiştirdiğini umarak, Hüseyin Ovak'ın üyeliğini tekrar aktif hale getiriyorum.

Emine Akman beğendi.
Eski 29-07-2010, 15:33   #1361
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Affınıza sığınarak düşüncelerimi yazıyorum.

Öncelikle B5A`ı kullanmadım ancak sıra bu gübreye gelmiş gibi duruyor.
Birkaç haftadır Bionem ve ROA üzerinde tartışlar artmıştı.ROA`nın o kadar çok faydasını gördüm ki bunu resimlerlede kanıtlayabilirim.

Örneklerle mesajıma devam ediyorum.
Bir çiçek coşturanı en fazla çiçeklerde ne kadar kullanıyoruz?
Bir yıl kadar kullanıyoruz.Peki bitkiye etkisini hiç farketmiyormuyuz.Bİtki kullanırken çok güzel çiçekler açıp,çok güzel gelişim gösteriyor.Bıraktığımızda ise bitki yorgun bir şekilde yaşamına son veriyor.Elimizde ne kaldı?

ROA'ı kullanmamın bir çok sebebi var.Öncelikle "ORGANİK" olduğu için.Organik ürünler her zaman tutulmuştur.Evinde küçük çocuğu ya da beslemekte olduğu sevimli dostları varsa bu değiştirilemez bir gerçektir.

B5A`ı da Afrika menekşelerinde kullanan arkadaşlarım var onlardan bu gübre hakkında bilgi alıp paylaşacağım.ROA'yı da burada konuştum yeri gelmişken onuda söylemeliydim.
Kök gelişimi,bitki gelişimi vs. gerçekten çok faydasını gördüm.Bu mesajımıda reklam vs. diye algılamazsınız umarım.

Bu konulara neden çok takılı kalıyoruz bilmiyorum.Bunun yerine kimyasallar kullanıp çevreye ve toprağa zarar mı verelim?

Sevgili Malina;
Site yönetimini 'taraflılıkla' suçlayanlara şu soruyu soralım diyorum:
Acaba kendileride gerçekten tarafsız mı?

Fatih Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 17:26   #1362
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Nasıl ve ne biçim bir tarafsak artık Ne ürünü satana yaranabiliyoruz, ne gözü kapalı eleştirine...
Yerden göke kadar haklısınız, ben hep derim yahu bu malina nasıl dayanıyor, ben olsam sinirden ölürüm.

Bu başlıkta ürün 45 sayfadır tartışılıyor belki de bu kadar tartışılan ürün yok ve bir yere gelip oturtulamadı, gerek ürün sahiplerinin ürünlerini yeterli bilgi ve belge ile kanıtlayamamaları açıklayamamaları gerek, kendilerinin değil de çiftçi fotoğraf ve bilgileri ile rakip firma ve tarafsızların eline koz, ve polemik tartışma konusu yaratmakdadır. bizler gibi iyi niyetle öğrenme karar vermeye çalışanlara da kafa karışıklığı yaratmaktadır.

Bu gidişle bu başlık bir yarar bir fayda sağlamamaktadır, ya bu başlık kaldırılsın ya da bu başlığa yazı yazacakların mesaj sınırlaması konulsun. (Özellikle bu başlıkta polemik yaratmak için yeni üyelere ihtiyaç yoktur, artık bu konunun yetkili kişilere ve bilgi yeterliliği ile yetkililere soru soracaklara bırakılmalıdır diye düşünmekteyim.) konunun aydınlanması için yeterli üyelerimiz var olduğunu görebiliyorum, yeter ki yetkili kişilerin gelip sorulan sorulara yeterli ikna edici cevaplar versinler. Sağ elimle sol kulağımı tuturmasınlar.

Emine Akman beğendi.
Eski 29-07-2010, 19:35   #1363
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bu başlıkta beklenen her sorunun cevabı muallakta kalıyor gibi görünmesinin bunun en büyük nedeni gerek firmanın söz söyleyecek yetkililerinin iş yoğunluğu (ancak takip ediyorlar) ve gerekse belgesiz ve isnatsız konuşmak istememeleri.

B5A gerçekten çok farklı bir gübre, firma çok farklı bir teknikle üretilen bir gübre geliştirmiş ve ne bu formülün ele geçirilmesini istiyor ve ne de belgesiz konuşmak istiyor bu manada tecrübe ettiler ki resmi işlemlerde sonuçlanmayan hiç bir söylem ya da iddia belgesiz bir anlam taşımıyor. Hiç bir firmanın sitesinde B5A'nın sitesinde yer alan belge kadar belge göremezsiniz, buna rağmen belkide onlarca belge süreçleri tamamlandığında yine o sitede yayınlanacak bunu biliyorum ve görüyorum.

BMR Tarım'ın bu sitedeki resmi sözcüsü değilim ancak irtibatta olduğum kişilerdir bununda nedeni aşağıdaki açıklayacağım sebeplerden ötürü agaclar.nettir. Gübreyi ve etki mekanizmasını bir mühendis olarak farklı ve etkili bulduğum için destek verdim, satışına ve kullanım danışmanlığına yardımcı oldum, benim açımdan da gayet olumlu neticeler açıklanmak üzere olduğundan her zamanki desteğim devam edecek. Büyün bu tartışmalar burada yaşanırken gerek agaclar.net ve gerekse internet üzerinden yapılan satışları etik olmayacağı sebebiyle firmayla görüştüm ve sonlandırttım (ancak firmanın bayilik sorunları nedeniyle bazı kişiler illegal olarak ya da sahte olarak hala internet üzerindensatış yapanbilmektedir).

Gelelim bu başlıkta bulunuş nedenime; geçmişte bu başlığı sevgili Denizakvaryumu açmıştı, zaman içerisinde sevgili Hüseyin Ovak'ta bu başlığa dahil oldu ve ben bu süreçte B5A aldım kullandım. Bir agaclar.net üyesiydim ve farklı gübrelerde denediğim halde B5A'dan memnun oldum. Zamanla bu başlıkta yapılan tartışmalara dahil olmuş olan ben Hüseyin Ovak'ın tartışmalar neticesinde engellenmesi ile bu başlıkta B5A'yı bilen ve onun hakkında konuşabilen bir tek ben kaldım. Ve Hüseyin Ovak'ın engellenmesiyle başlık ben açmışım gibi mesaj şekli kaldı. Ben firmanın resmi sözcüsü değilim firmanın en az benim kadar iyi niyeti bir kenara, kendi iyi niyetimle B5A kullanıcılarına firmanın yapması gereken açıklamaları, özel ilişkileri ya da belgeleri dışında buradan açıklamalar yaptım, üyeler ve firma arasında gidip geldim. Bundan şikayetçi değilim gerçi ama bütün iyi niyetime rağmen hortlarcasına 3-6 ayda bir aynı kişiler tarafından B5A'ya yapılan iğrenç tavırlarla da zaman zaman muhatap oluyorum. Herkesin anlamadığı şey ben burada sanki firmanın resmi sözcüsü ve B5A ile ilgili istisnasız her soruya cevap vermek zorundaymışım gibi bir şey. Buna rağmen herşey ortada. Yani nasıl insanların özel sırlarını veya açıklamadıkları belgeleri açıklarım bunu benden bekleyenlerin insafına bırakıyorum. Yani buradan sırrını bildiğim başka insanlarında birilerinin iğrenç tahrikleriyle sırrını açıklasam etik bir şey mi. Yapmam gerekeni yaptım ve iyiyi de kötüyü de kendimce göğüsledim ve B5A ya olan desteğim ben istediğim sürece devam edecek çünki bir Ziraat Mühendisi olarak bu başlıkta adı geçmiş tüm gübrelerden farklı görüyorum (hiç birisinin etkisiz olduğunu söylemiyorum ülkemin her gübresine desteğim tamdır), her şeye rağmen şu ana kadar bunu değiştiren bir tartışma ya da iddia konusu olmadı. Bunun ana sebebi gördüğüm ve yaşadıklarımdır.

Bütün bu süreçte bende bu gübre hakkında yaşadığım tecrübeleri buradan paylaştım isteyene yaşadığım olumsuz sonuçlarıda anlatırım ama hep sebebinide sorguladım biliyorum ve çözüyorum. Muallakta kalan bütün soruların cevap bulamamasının ana nedeni yine ve yine söylüyorum buradan firma resmi sözcüsünün bulunmamasıdır. Unutulmamalıdırki burası B5A Sıvı Organik Gübre tartışma başlığı, sorgulandı, sorgulanmalı ve ben bunu istediğim ve desteklediğim için buradayım.

Hüseyin Ovak'la da bu süreçte görüştüm ve artık resmi belgesiz konuşmanın kimsenin kafasındaki soruları gidermeyeceğini biliyor ve o da belgeler alınıp sonuçlandıkça açıklamak üzere geleceğini belirtti. Şimdilik bu başlıkta kör döğüşü yapan kişilere karşı hukuki yola gitmeyecekler çünki malum kişinin ya da kişilerin kişilerin kendisini düşürdüğü durum zaten kendisine yetecektir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2010, 10:17   #1364
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2010
sayın selahattin yılmaz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Bu başlıkta beklenen her sorunun cevabı muallakta kalıyor gibi görünmesinin bunun en büyük nedeni gerek firmanın söz söyleyecek yetkililerinin iş yoğunluğu (ancak takip ediyorlar) ve gerekse belgesiz ve isnatsız konuşmak istememeleri.

B5A gerçekten çok farklı bir gübre, firma çok farklı bir teknikle üretilen bir gübre geliştirmiş ve ne bu formülün ele geçirilmesini istiyor ve ne de belgesiz konuşmak istiyor bu manada tecrübe ettiler ki resmi işlemlerde sonuçlanmayan hiç bir söylem ya da iddia belgesiz bir anlam taşımıyor. Hiç bir firmanın sitesinde B5A'nın sitesinde yer alan belge kadar belge göremezsiniz, buna rağmen belkide onlarca belge süreçleri tamamlandığında yine o sitede yayınlanacak bunu biliyorum ve görüyorum.

BMR Tarım'ın bu sitedeki resmi sözcüsü değilim ancak irtibatta olduğum kişilerdir bununda nedeni aşağıdaki açıklayacağım sebeplerden ötürü agaclar.nettir. Gübreyi ve etki mekanizmasını bir mühendis olarak farklı ve etkili bulduğum için destek verdim, satışına ve kullanım danışmanlığına yardımcı oldum, benim açımdan da gayet olumlu neticeler açıklanmak üzere olduğundan her zamanki desteğim devam edecek. Büyün bu tartışmalar burada yaşanırken gerek agaclar.net ve gerekse internet üzerinden yapılan satışları etik olmayacağı sebebiyle firmayla görüştüm ve sonlandırttım (ancak firmanın bayilik sorunları nedeniyle bazı kişiler illegal olarak ya da sahte olarak hala internet üzerindensatış yapanbilmektedir).

Gelelim bu başlıkta bulunuş nedenime; geçmişte bu başlığı sevgili Denizakvaryumu açmıştı, zaman içerisinde sevgili Hüseyin Ovak'ta bu başlığa dahil oldu ve ben bu süreçte B5A aldım kullandım. Bir agaclar.net üyesiydim ve farklı gübrelerde denediğim halde B5A'dan memnun oldum. Zamanla bu başlıkta yapılan tartışmalara dahil olmuş olan ben Hüseyin Ovak'ın tartışmalar neticesinde engellenmesi ile bu başlıkta B5A'yı bilen ve onun hakkında konuşabilen bir tek ben kaldım. Ve Hüseyin Ovak'ın engellenmesiyle başlık ben açmışım gibi mesaj şekli kaldı. Ben firmanın resmi sözcüsü değilim firmanın en az benim kadar iyi niyeti bir kenara, kendi iyi niyetimle B5A kullanıcılarına firmanın yapması gereken açıklamaları, özel ilişkileri ya da belgeleri dışında buradan açıklamalar yaptım, üyeler ve firma arasında gidip geldim. Bundan şikayetçi değilim gerçi ama bütün iyi niyetime rağmen hortlarcasına 3-6 ayda bir aynı kişiler tarafından B5A'ya yapılan iğrenç tavırlarla da zaman zaman muhatap oluyorum. Herkesin anlamadığı şey ben burada sanki firmanın resmi sözcüsü ve B5A ile ilgili istisnasız her soruya cevap vermek zorundaymışım gibi bir şey. Buna rağmen herşey ortada. Yani nasıl insanların özel sırlarını veya açıklamadıkları belgeleri açıklarım bunu benden bekleyenlerin insafına bırakıyorum. Yani buradan sırrını bildiğim başka insanlarında birilerinin iğrenç tahrikleriyle sırrını açıklasam etik bir şey mi. Yapmam gerekeni yaptım ve iyiyi de kötüyü de kendimce göğüsledim ve B5A ya olan desteğim ben istediğim sürece devam edecek çünki bir Ziraat Mühendisi olarak bu başlıkta adı geçmiş tüm gübrelerden farklı görüyorum (hiç birisinin etkisiz olduğunu söylemiyorum ülkemin her gübresine desteğim tamdır), her şeye rağmen şu ana kadar bunu değiştiren bir tartışma ya da iddia konusu olmadı. Bunun ana sebebi gördüğüm ve yaşadıklarımdır.

Bütün bu süreçte bende bu gübre hakkında yaşadığım tecrübeleri buradan paylaştım isteyene yaşadığım olumsuz sonuçlarıda anlatırım ama hep sebebinide sorguladım biliyorum ve çözüyorum. Muallakta kalan bütün soruların cevap bulamamasının ana nedeni yine ve yine söylüyorum buradan firma resmi sözcüsünün bulunmamasıdır. Unutulmamalıdırki burası B5A Sıvı Organik Gübre tartışma başlığı, sorgulandı, sorgulanmalı ve ben bunu istediğim ve desteklediğim için buradayım.

Hüseyin Ovak'la da bu süreçte görüştüm ve artık resmi belgesiz konuşmanın kimsenin kafasındaki soruları gidermeyeceğini biliyor ve o da belgeler alınıp sonuçlandıkça açıklamak üzere geleceğini belirtti. Şimdilik bu başlıkta kör döğüşü yapan kişilere karşı hukuki yola gitmeyecekler çünki malum kişinin ya da kişilerin kişilerin kendisini düşürdüğü durum zaten kendisine yetecektir.

merhabalar efendim ;
yukarda yazmış olduklarınızda son derece haklısınız. ancak ; şu var ki sizin yazdıklarınızı ve şiddetli savunmalarınızı benim gibi yüzbinlerce üye olan ya da olmayan arkadaşım izlemektedir. yani canlı yayına çıksanız bu kadar etkili olamazdınız. çünkü , bu siteyi takip edenler bilinçli bir kitle. ve neyin ne olup olmadığını çok çok iyi bilen bir ekip var.
sizi anlıyorum , sert bir kayaya çarptınız bence. tarafsız isimli arkadaşın bilgi seviyesine diyecek yok .
sizin mucize -olağanüstü-sırrı çözülemeyen dediğiniz bazı şeyleri bu başlığın altına ekleyeceğim. sizin bu konuda bilginizin ne düzeyde olduğu hakkında bir bilgim yok. ve bu konuda da yorum yapmak istemiyorum
gelelim sizin mucize-dünyanın ilk ve tek- olağanüstüyüz-rakibimiz yok-herşeyi yapan tek şey benim- diye bahsettiğiniz şeyleri hangi mikroorganizmaların yaptığına kısaca ( haddimi de aşmayarak ) musadenizi rica ederek yazmak istiyorum
1 )Topraktaki biyohumus olarak adlandırılan ferment,vitamin,asit gibi biyolojik aktif bileşenlerin yenilenmesi için yeterli gelmemektedir.
Biyolojik azot bağlayıcılığı meselesini çözme çok önemli bir unsurdur.azot bağlayıcı olanlar azot bakteri türlerinin bazıları,clostridium ve cynobacteri gibi.
2)Pseudomanas grubundan nitradizasyon bakterileri
Clastridium grubundan azot miktarını ayarlayan bakteriler
Micrococcuslar
Azot bakterisi
Rhizobium
Lactobacil grubundan laktat bakterileri
Azot döngüsünü sağlayan denitrifikasyon bakterileri
Penicillium
Aspergillus
Trichoderma
Actinomycetesler-antibiotik üretir
Actinomyces elephantic-antibiotik üretir
Scenedesmus obliguus-mavi ve yeşil alg

!!!!!!Chororella vulgaris-micro alg-b-12 vitamini,protein ,vitamin ve klorofil kaynağı,kötü koku yapan bakterileri yokeder.kansere karşı koruyucu anti-tümör etkiye sahiptir. enerji seviyesini arttırır.çok zengin klorofil kaynağı ile bağışıklık sistemini geliştirir. Streptomyces griseus-anti kanser strepomycin üretir.
!!!! bu da sizin kansere çare olan süper gübre dediğiniz kısmın cevabıdır !!!

3)
Yukarıda belirtilen mikroorganizmalar patojenik değildirler.ve ayrıca mikrobiyolojik üreme malzemesi olarak kullanılabilme özellikleri vardır.hatta bu yapılar oluşumunu toprakta açığa çıkararak toprağın kalitesini arttırır.böylece kök ve saplardaki tarımsal hastalıkları da önler.
ayrıca ;
çözünemez olan fosfatın emilebilir duruma dönüşmesi ve böylelikle de toprak verimini,ekoloji ve toprağın fizyo-kimyasal aktivilerini arttırması gerçeğidir.
buradan da anlayacağımız üzere , toprakta fosfor-potasyum sıfır ise , sizin ürününüz ve sizin ürününüzün durumunda olan tüm ürünler tek başlarına tüm ürünlerin yetiştirilmesinde ASLA VE ASLA tek başlarına yeterli olamazlar !
4)
LD 50:2000 mg/kgpm
Toksik sınıf:4
Sınırlı alerjik etkisi vardır
Gübrenin komplexi içinde bulunan mikroorganizmalar bize atmosferik nitrojeni kullanmamıza yardımcı olurlar.bu şekilde de topraktaki biyolojik sürece yardımcı olurlar.nitrik asit,azot ve amonyaka kadar olan nitratlar mobilize edilebilirler.oksijensiz bakteriler çok zor parçalanan bileşenleri bile parçalayabilirler.ve bu şekilde hem ekolojinin hem de toprağın verimini arttırmaya yardımcı olurlar.
... bu 4. grup olan bakteri gurubunda ise , bitkinin ihtiyacı kadar olan azotu sağlayabiliyor iseniz ve bitki sadece azot ile beslenecek ise !!! ok !!! ürün tek başına yaprağı yenen yeşil sebzelerde tek başına yeterli ( olabilir )
5 )
auxin,sitokinin,gibberellin,aminoasitler,vitaminle r,fotosentezi hızlandırarak,toprağın yapısını iyileştirecektir.genel olarak verim %30-40 artmaktadır.
Kmg+kuvvet biyolojik uyarıcı karması olup,tarımsal uygulamada dünyada alternatifi yoktur.

bu konu oldukça uzun ve maalesef forumdan çıkmak zorundayım. müşterilerim beni bekliyorlar. bu bilgilerim ile müşterilerime ihtiyacı olan karışımları hazırlayıp verdiğimde onlar tarlalarındaki gelişimleri-iyileşen ve hastalanmayan bitkileri de gördükçe bana çok değişik bir gözle bakmaya başladılar
herkese iyi çalışmalar

nesrin34 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2010, 10:47   #1365
Ağaç Dostu

Komedi sadece komedi.

Aynı dille yazmanız bir kenara tarafsızı sizin B5A hakkında yaptığı açıklamalar literatürlerden yaptığınız alıntılar bile yalanlamakta sizi de tarafsızın kararsız, değişken fikirli ve de düştüğü duruma düşrümektedir. Aranızda çokta fark yoktu değil mi. Ben çok rahat tür söyleseniz bile bu türler değildir diyecek bilgi biriminine sahibim.

Eski 30-07-2010, 12:58   #1366
Yeni Üye

Red face sayın selahattin yılmaz

Alıntı:
Komedi sadece komedi.

Aynı dille yazmanız bir kenara tarafsızı sizin B5A hakkında yaptığı açıklamalar literatürlerden yaptığınız alıntılar bile yalanlamakta sizi de tarafsızın kararsız, değişken fikirli ve de düştüğü duruma düşrümektedir. Aranızda çokta fark yoktu değil mi. Ben çok rahat tür söyleseniz bile bu türler değildir diyecek bilgi biriminine sahibim.
elbette ki sizin bilginize edeceğimiz tek bir kelime dahi yoktur. ayırca tarafsızı yargılama ya da savunma hakkını kendimde bulmuyorum. dikkat ederseniz ben kimseyi hedef almadan sadece zaten bilinenleri buraya hatırlatma amacı ile yazdım.
ama bilinen şeyleri , bilinmiyormuş gibi anlatmanız bana biraz abes geliyor.
lütfen diğer izleyici arkadaşlar da bana bir şey söylesin. yanılıyor isem beni uyarınız efendim.
yukarda anlattıklarım , araştırmalarım sonucunda gerek kopyalayarak , gerek de bilgilerimi ve öngörülerim yazarak dosyaladığım bilgilerdir.
bu bilgilere kimsenin bir itirazı yoktur umarım.
çünkü , bunlar zaten pek çok mikrobiyoloji uzmanlarının da bildiği şeylerdir.
üstüne üstlük , m.o. tabanlı gübreleri alınız. ama bir litre alınız. ve bunların yaşayıp çoğalacağı bir besi yeri ortamı hazırlayınız. uygun ortam ve koşullarda bunlar çoğalırlar ve elinizdeki besi yeri ortamı da bu m.o. ile dolar. belli bir sürenin sonunda da elinizdeki materyal ( beirebir aynı olmasa da ) hemen hemen satın aldığınız içerik ile çok benzer özellikler gösterir.
bunu ben denedim ve başardım. çok da zor değil bilgilere ulaşmak
google hoca sorduğunuz her soruya cevap veriyor. bilgi internette mevcut.
araştırın ve ulaşın

Eski 30-07-2010, 21:10   #1367
Ağaç Dostu

Evet başaran B5A'yıda yapar değil mi, google hoca var nasılsa.

Eski 30-07-2010, 21:30   #1368
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sn. Selahhatin Yılmaz,

Bu tarzla savunursanız inanın sorular daha da çoğalır. Belki B5A yapamaz ama, sizinkine yakın hatta sizinkinden daha etkili sıvı gübre yapabilir. Üstelik litreside 1 TL'ye malolur. Bakınız Hawai Üniversitesi dökümanı yayımlamış.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=16

Emine Akman beğendi.

Düzenleyen acemi_caylak : 30-07-2010 saat 22:05
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2010, 22:05   #1369
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Neden olmasın ? b5a değilde, kaptan10 olur :=))

Şaka bir yana bazı denemeler yapacağım kesin.
b5a yı tanıdım, alacağımıda aldım. Gerçi pulus ve vitali denemedim.
Nette bazı açıklamalardan yola çıkarak, google hocadan yani. Denemeden ne zarar gelirki. Ya tutarsa :=))

KAPTANzst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2010, 23:12   #1370
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Selahhatin Yılmaz,

Bu tarzla savunursanız inanın sorular daha da çoğalır. Belki B5A yapamaz ama, sizinkine yakın hatta sizinkinden daha etkili sıvı gübre yapabilir. Üstelik litreside 1 TL'ye malolur. Bakınız Hawai Üniversitesi dökümanı yayımlamış.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=16
Sevgili acemi_caylak, bu şeki,lde b5a yı çoğaltabiliesiniz diye size b5a göndereyim deneyin sonucu bizede söyleyin olur mu bakalım üretebilecekmisiniz üretemeyecekmisiniz. Ayrıca üslubum size değil dikkat ederseniz belirli kişilere ve elbette sebepleride var.

Eski 30-07-2010, 23:20   #1371
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst Mesajı Göster
Neden olmasın ? b5a değilde, kaptan10 olur :=))

Şaka bir yana bazı denemeler yapacağım kesin.
b5a yı tanıdım, alacağımıda aldım. Gerçi pulus ve vitali denemedim.
Nette bazı açıklamalardan yola çıkarak, google hocadan yani. Denemeden ne zarar gelirki. Ya tutarsa :=))
Sevgili kaptanzst sizin hatanız sorunları zamanında bana iletmemiş olmanızdır oysa zamanında resimlerle yayınlamış olsaydınız size karşı sabırımı dahada ve fazlasıyla zorlayıp yardım edebilirdik ve daha bitkiniz çiçek açtığında gerekli tedbirleri alacaktık siz bor ve çinkoya noksanlığına kurban gitmişsiniz bahanesi de ben ve B5A olduk eğer bu mantıkla devam ederseniz aynı sorunları tüm ürünlerde yaşayacaksınız ama hep aynı sorunu yaşamayada devam edeceksiniz. Bunun adı bitki beslemedir ve doğru yerde ve zamanında müdahele yapmaktır başka bir şey değil. Ve ayrıca çoğu kullanıcıya kendi gübresini yapmasını öğrettiğim gibi size de yaptırıyor olacaktım. Yapacak bir şey yok size artık tarafsız ve nesrin 34 yardım etmeli.

Eski 31-07-2010, 01:25   #1372
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2008
sevgili arkadaşlar sizlere b5a sıvı organik gübre ile merak ettiğiniz bu güne kadar öğrenmek istediğiniz soruların tümü yanıtlanacaktır.ünüverste ile çalışmalarımız başladı sonuçlar geldikçe sizler ile paylaşaçağız sayğılarımla

sayityildiz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2010, 07:33   #1373
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Galeri: 43
Dün zirai ilaç satan bir dükkana gittim birkaç çeşit gübre ve ilaç almak için, Ziraat Mühendisi olan satıcıyla ayak üstü sohbetimizde bu başlığın da etkisiyle merak edip B5A' yı sordum, elinizde var mı? Dedim, sesinin tonu değişti, "bırakın onu abarttılar, insanlar da birşey zannedip aldı zamanında, ama artık geçti" gibi bir yorumda bulundu, "köylü bilinçlendi ama; eskisi gibi değil artık" dedi.
Bu ürünle ilgili olumlu ya da olumsuz hiçbir fikrim ya da deneyimim yok benim. Duyduğum yorumu bu başlıktaki tartışmalarla ilintileyerek mantıki bir sonuca varmak istiyorum. Kimilerinin bu kadar karşı çıkıp başkalarının savunduğu ya da beğendiği bir ürün, ister istemez ilgimi çekti. Bu bir meyve ya da tatlı değil ki kimilerinin damak tadına uysun kimilerininkine uymasın...
Bu denli fikir ayrılığının sebebi nedir? Benim için önemli olan soru aslında bu...

köknar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2010, 09:36   #1374
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Alıntı:
Sevgili kaptanzst sizin hatanız sorunları zamanında bana iletmemiş olmanızdır oysa zamanında resimlerle yayınlamış olsaydınız size karşı sabırımı dahada ve fazlasıyla zorlayıp yardım edebilirdik ve daha bitkiniz çiçek açtığında gerekli tedbirleri alacaktık siz bor ve çinkoya noksanlığına kurban gitmişsiniz bahanesi de ben ve B5A olduk eğer bu mantıkla devam ederseniz aynı sorunları tüm ürünlerde yaşayacaksınız ama hep aynı sorunu yaşamayada devam edeceksiniz. Bunun adı bitki beslemedir ve doğru yerde ve zamanında müdahele yapmaktır başka bir şey değil. Ve ayrıca çoğu kullanıcıya kendi gübresini yapmasını öğrettiğim gibi size de yaptırıyor olacaktım. Yapacak bir şey yok size artık tarafsız ve nesrin 34 yardım etmeli.
Sayın Yılmaz.
Ben bu sorunları fotoğrafladım ve yayınladım.Bunu yaparken fotoğrafların yerının doğru olmaması veya renkli yazı nedeniyle uyarı aldım. 3 gün siteye giremedim. İzin alıp girdiğimdede mesajları sildim. Bazılarındanda fotoğrafları sildim. Bir kısmınada silme nedenini kurallar gereği diye yazdım. Benim hatam bunlar. Birde bir kere çiçeklenme zamanı yapraktan kullanma.
O zaman sizden yardım alamadım ,ama şimdi eksik maddenin ne olduğunu araştırarak buldum. Sizde birini teyit ettiniz bor. ayrıca fosfor denıyor ama fosforu kullandım ama o bölgeden numune almadım..
Fazla uzatmadan bana yardım edecek kişilerin adını verdığınız için teşekkür ederim.!
Çok özür dilerim, aklımın kestiğince buna kaçmak kurtulmak deniyor.
Ben sadece b5a ile işim olmaz dedim. Ama siz artık benimlede işin olmaz diyorsunuz . Dolaylı olarak. Üzüldüm.....

Düzenleyen KAPTANzst : 31-07-2010 saat 09:41 Neden: Metin düzeltmesi
Eski 31-07-2010, 13:04   #1375
Yeni Üye

hata yapıyorsunuz sayın tarafsız

Alıntı:
Burda görüyorum bana bir ön yargı var sadece bir teklifti eğer kabul ederseniz de gönderdiğimde neden ingilizce diye sormayın diye belirttim ama hayvanlık bizde haklısınız size insan gibi davrandık
ben sizin akademisyenliğinize ve yüksek ziraat mühendisi olmanıza bakıyorum aslında.
ama sizden böyle bir kelime çıkabileceğini de tahmin etmemiştim.
bunu çok duygusal bir anınızda yazdığınızı düşünüyorum.
sanırım siz de benim gibi idealist bir yapıdasınız. ama bu devirde idealist olanları 99 köyden de kovarlar.
lütfen uslubunuzu düzeltiniz.

Eski 31-07-2010, 13:10   #1376
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nesrin34 Mesajı Göster
sanırım siz de benim gibi idealist bir yapıdasınız. ama bu devirde idealist olanları 99 köyden de kovarlar.
lütfen uslubunuzu düzeltiniz.
İdealist olanları neden kovalım? Ağzı bozuk olanları engelliyoruz.
Dediğiniz doğru olsaydı, ikiniz de idealist olduğunuza göre sizi de kovmamız gerekmez mi?

Üslup konusunda (kendi beyanıyla) 6-7 kez uyarmışım, işe yaramamış... Siz uyarmakta geç kaldınız.

Emine Akman beğendi.
Eski 31-07-2010, 13:12   #1377
Yeni Üye

umarım konu anlaşılıyor

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köknar Mesajı Göster
Dün zirai ilaç satan bir dükkana gittim birkaç çeşit gübre ve ilaç almak için, Ziraat Mühendisi olan satıcıyla ayak üstü sohbetimizde bu başlığın da etkisiyle merak edip B5A' yı sordum, elinizde var mı? Dedim, sesinin tonu değişti, "bırakın onu abarttılar, insanlar da birşey zannedip aldı zamanında, ama artık geçti" gibi bir yorumda bulundu, "köylü bilinçlendi ama; eskisi gibi değil artık" dedi.
Bu ürünle ilgili olumlu ya da olumsuz hiçbir fikrim ya da deneyimim yok benim. Duyduğum yorumu bu başlıktaki tartışmalarla ilintileyerek mantıki bir sonuca varmak istiyorum. Kimilerinin bu kadar karşı çıkıp başkalarının savunduğu ya da beğendiği bir ürün, ister istemez ilgimi çekti. Bu bir meyve ya da tatlı değil ki kimilerinin damak tadına uysun kimilerininkine uymasın...
Bu denli fikir ayrılığının sebebi nedir? Benim için önemli olan soru aslında bu...
benim ifade etmeye çalıştığım olay da bu idi zaten.
hiç kimse diyemez ki b5a denen ürün ve ürünler hiç bir işe yaramaz. beş para etmez ??? . bunu diyen yalan konuşur. elbette her üretilen ürün iyi ya da kötü toprakta bir şeyler yapıyor. kimisi koruyucu etki yapıyor. kimisi verimi artırıyor. her bir ürünün bir veya birçok işlevi var.
ama lütfen ; şunu yapmayın. yalvarıyorum artık size
hiç bir zaman çiftçiye tek bunu kullanın
başka bir şey kullanmayın
AZOT kullanmayın
FOSFOR kullanmayın
POTASYUM kullanmayın
DÜNYANIN EN İYİSİ yim demeyin
DÜNYADA İLK VE TEK demeyin
DÜNYADA BENDEN DAHA İYİ BİR ŞEY YOK demeyin...
vs vs vs söylemleriniz çiftçiyi aldatıyor
ve bir üretici bizden ürün almaya geldiğinde çok zorlanıyoruz. yanında takviye NPK veremiyoruz. vermeyince çiftçi ürün alamıyor. bu sefer de bana ya da çalışma arkadaşlarıma yükleniyor.
yazıktır üreticilere
bu şekilde söylemler ile kandırmayın
b5a iyi bir üründür. tekrar söylüyorum. bu ürüne kötü diyenin karşısına dikilirim.
ama ; en büyük hatanız yukarda anlattıklarımdır
affınıza sığınarak bir şey diyeceğim

BAŞKASININ YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİ YUMRUĞUNU BALYOZ ZANNEDERMİŞ
ya da KARGAYA YAVRUSU KUZGUN GİBİ GELİRMİŞ...
sizden daha iyi olan ve de daha iyi olmayan pek çok ürün var piyasada
ama şunu izah edin. o konuda beni ikna ederseniz size ben yardımcı olacağım
b5a da yakma etkisini pek çok üreticiden duydum
doz aşımı olduğu zaman ürününüz yakıyor !!!
bu yakma etkisini gösteren materyal nedir ?
herkesin bildiği gibi , SU/GÜBRE oranını bozmadığınız sürece hiç bir ( gerçek organik ) ürün asla ( doz aşımı ) yakma etkisi göstermez...,
bu ürün doz aşımında neden yakıyor ? bunu bana izah ederseniz çok sevinirim
saygılarımla !

Eski 31-07-2010, 15:02   #1378
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Alıntı:
b5a da yakma etkisini pek çok üreticiden duydum
doz aşımı olduğu zaman ürününüz yakıyor !!!
bu yakma etkisini gösteren materyal nedir ?
herkesin bildiği gibi , SU/GÜBRE oranını bozmadığınız sürece hiç bir ( gerçek organik ) ürün asla ( doz aşımı ) yakma etkisi göstermez...,
bu ürün doz aşımında neden yakıyor ? bunu bana izah ederseniz çok sevinirim
saygılarımla
Nesrin34 hanım siz doz aşimindan bahsediyorsunuz.
Ben kullanıcı olarak o sınırı aşmadığım halde bazı bitkilerde zarar gördüm. Zarar verdi ardından bi,tki filizde coştu. Ama ürün yarıya düştü. Bazılarında da zarar vermeden filizlerde aşırı canlanma oldu. Ben hiç bir ürünümde verim artışı göremedim.

Kivi, Portakal, Mandalina, Limon(Bu sene dondan etkilendi ve aşırı filiz attı b5a sayesınde)Erik, İncir, Üzüm, Elma , Armut (Burada bir açıklama gereği duydum. Bir armut ağacım 3 m boyunda 5-6 meyve verirken Bir başka boydaki armut aynı boyda dalları kırıldı meyveden.Seyreltme yapamadım genç fidandı ve filizler çok tazeydi uzanamadım.) domates,fasulye(BUradada açıklama gereğivar. Hanımdan azar işittim neden vurdun b5a vermedı senin yüzünden idi)
Benim tecrubelerim bunlar.

Ama beni yanıltan tek başına cümlesi idi. Bende zannettimki demirini çinkosunu azotunu ph ını v.s. hepsını ayarlıyor. Bırakın bunları organikliğini artırıyor deniyor. Kullandığım alan da organik miktarı 0. bilmem kaç. Kullanmadığım alanda organik madde 2 nin üzerinde. Bu arada 2 sene önceye kadarda kullandığım alanda inek gübresi kullanırdim.

Ben şunuda düşündüm acaba labaratuarda bir yanlışlıkmı yapıldı ?
Beni sonuçlar çok şaşırttı. Sadece ph değerleri memnun etti b5a kullanılan alanın

Topraktaki eksik maddeleri dolaylı yoldan bir şekilde ben toprağa vereceğim. Bundan sonrada ben ne edeyim b5a yı ?

Emine Akman beğendi.
Eski 31-07-2010, 17:48   #1379
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Yoksa idaalistliliğiniz sadece b5a mı.

Sayın nesrin34, siteye giriş tarihiniz 07-05-2010 ve beş mesajınız var, beşi de b5a başlığına. Bir idaalist olarak sadece bu başlığamı yazma idaalistliği gösteriyorsunuz başka başlıklarda da bu idaalistliğinizi bilgilerinizi paylaşmayı niye göstermiyorsunuz. sadece kuyruğunuza basılan yerdemi paylaşma ihtiyacı duyarsınız, öyleyse bu bana yanlı ve taraflı olduğunuzu gösterir ve doğru olsa bile dikkate almam. Boşuna sayfa kirliliği yaratır.

Dediklerinizde haklı yanlar var, olabilir fakat kasıtlı bir sezi alıyorum, sizlerin bu yazdıklarınızı biz daha önceleri konuştuk zaten, başlığı okursanız görürsünüz tekrar pişirip pişirip getirmeyiniz lütfen.

Emine Akman beğendi.
Eski 31-07-2010, 19:47   #1380
Ağaç Dostu

B5A tek başına yeter diye bir slogan yok, söylem asla yok. Bunu en hızlı ve şiddetli savunan bayi bile bunun böyle olduğunu anladı var diyen birisi varsa söyleyin görüşüp bayiliğini iptal ettireyim. En azından iki yıldır yok.

Bu slogan ve söylem firmada B5A ile tanışan ve bayilik yapan Ziraat Mühendisi, Akademisyen, Araştırmacı, Bitki Besleme Uzmanı, Gübre Fabrikası sahibi bayiler ve Bitki Korumacılar tarafından uygun ve eksik bir söylem olduğu haklı görüşüyle iki yıl önce vazgeçildi biliyorsunuz B5A'nın ticari 4. yılının içinde.

Web sitesinde de asla afaki söylem bulamazsınız, o yüzden B5A'nın ilk piyasaya sunulduğu ve pazarlama hatalarına ait söylem ve sözleri, bu gün B5A gerçeğini yansıtmamaktadır. Bu anlamda bu iddiayı B5A ya yapanlar 2 yıl geriden tartışmaları takip ettikleri için hortalmaya çalıştıkları şeylerde en az kendileri kadar anlamsız kalıyor. Sürekli hortlak gibi 3-6 ayda aynı tartışmaları açanlar B5A Plus, B5A Vital, B5A Humik, B5A ribo gibi ürünler hakkında yapılmış açıklamaları ve bu ürünlerin niçin çıkarıldığı izah ve açıklamalarını da haliyle kaçırmış oluyorlar.

Oysa insan benzer ve tekrar tekrar aynı tartışma konularını açmadan önce forumdan banlandıktan sonra neler tartışılmış ne gibi gelişmeler olmuş okur. İzahını bir sene önce verdiğimiz soruları soruyor ve kendisini nasıl tanıtabiliyor.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025