agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2010, 23:20   #1291
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Tarafsız, herhangi bir gübre şirketi ile bağlantınız yok, bir üniversitede çalışıyorsunuz (oradaki görevinizi ve uzmanlığınızı bilmesek de), b5a ve ilgili şirket ile ilgili pek çok şey söylüyorsunuz, içinde çin hormonu var, soya posası, meyve posası vb. şeyler var, maliyeti çok düşük ama pahalı satılıyor, bir işe yaramaz vb. genellikle küçümseme ve kötüleme tarzı şeyler yazıyorsunuz.

Ben de uzun zamandır pek çok şey soruyorum ama bunlar anlamaya yönelik sorgular, kötülemeye yönelik değil. Bir şeyi kötülemek için kötü olduğunu bilmek gerekir. Nereden biliyorsunuz, ispatlayabilir misiniz diye size soruyoruz bu sefer, fakat ispatınız yok.

Üniversitede çalışan, herhangi bir gübre işiyle kullanıcı seviyesinde olmanın dışında ilgisi olmayan biri olarak b5a veya üreten şirketle ya da o şirketteki şahıslarla ne alakanız var, neden bu ürünü üreten ve satanlara hasımmış gibi davranıyorsunuz, sorabilir miyim?
Her dediğinize katılıyorum yanlız işe yaramaz kısmı ve hasım kısmı hariç.
Anlamadığım konu şu bir ürün üreteceksiniz ve o ürünün ne olduğunu söleylemiyceksiniz.
Yasalardan bahseden insanlar önce yasaları okusun.
Kanıt diyorsunuz size kanıt gösteremem ki ben size kanıt diye sundukları şeylerin aslında bir kanıta dayanmadığını söluyorum neden anlamak istemiyorsunuz hollanda analiz raporları diye bas bas bağıranlar neden bunların aslında işe yaramaz bir kağıt parçalarından ibaret olmadığını söyleyemiyorlar.
Bakın ben bir üreticiyim diyelim ve bir ürünün tanıtımını yapıyorum bana o hollandaya yolladıkları ürünlerin resimlerini göstersinler noter onaylarını göstersinler analiz demek şumu ben bir su ya bir poşet çayı iki kere batırıp çıkarıyım sonra bunla bir ürün yetiştirdim diyim patates buraya kadar hiç bir resim belge noter vs yapmıyım sonra o yetiştirdiğim ürünü hollandaya yolliyim bak işte bu b5a ile yetiştirilmiş üründe kimyasal bulunamamıştır diye rapor alıyım belki bu ürün torf dere kumu hayvan gübresi karışımı ile yetiştirilip gönderildi.

Ürün organik tarım yasalarında hangi kısım da diye soruyorsunuz bır kısmı yok peki o övünülen eko-tar sertifikası nasıl alındı. Sen organik tarım kanunlarında madde 4 içersinde ki şıklardan biri olmak zorundasın.
Hangisi...

Ben b5a ile mısır yetiştirdim daha doğrusu yetişmedi ve çalışma sonucu azot isteği 8,3 üzerinde olan hiç bir ürünü de yetiştiremezsin tek başına yetmez. İnanmayanlar bende belge isterler bende şimdi b5a üreticileri gibi diyim ki deneyin görün ölemi

Benim bütün kimliklerimi bir kenara bırakın ne olduğumu kim olduğumu ne iş yaptığımı ne önemi var ki ben diyorum ki BmR tarım bu çoçuğu siz mı doğurdunuz evet Bu çoçuğun anası babası kim bilmiyorum.

Fiyatının ucuz olduğunu söylemiyorum gerçek sonuç olarak b5a bayisi olan tanıdıklarınız varsa öğrenebilirsiniz.

Dr. bitirmiş birisiyim uzmanlık alanımda organik tarım sistemleridir.

Hasımmış gibi davranmıyorum böle algılanmasının sebebi insanlara bir şeyin olduğundan daha büyük olduğunu gösteriyor olmalarıdır. Gri politika izliyorlar anlıyacanız. buna inanıp bu ürünü ümitle kullanan insanlar var şunu sölemeleri gerekiyor bu ürün organik bir gübredir yasaların elverdiği şekilde bu ürün hiç bir zaman tek başına yeterli değildir. bu ürünü kullanarak kanseri yenip topraktaki kimyasalı yok edemezsin. topraklarınız 50 yıl öncesi gibi olmaz. Allah aşkına bana bir tane üniversiteden türkiyeden şu b5a referans olcak bir adam gösterin. Denemesi yapılmıştır şu ürünlerde diye. almanya raporu fransızca olursa bu iş olmaz.

Abartmasınlar evet işe yarar bazı süs bitkilerinde meyve ağaçlarında bir yıl bunlar için deneme yapmama gerek yok saksılarınıza özür dilerek sölüyorum doğum kontrol hapının yarısını kırarak koyun bir saksıya da b5a uygulayın hangisi daha hızlı sürgün vercek çiçeklenme yapcak.

Sizlere anlatmaya çalıştığım konuyu anlatamıyorum B5A dünyada ki tek ürün değildir bu insanları sadece kandırmadır.

İşte benim suçlamalarımın sebebi bu insanların oldukları şeyi söylemek istemedikleri ve insanları kandırdıklarından ibarettir

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 00:21   #1292
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Herkesin iyi kötü aklı fikri var. "Benim ürünüm tektir, benzeri yoktur" diyen sadece b5a değil. Kimi alır kullanır, kimi kullanmaz. Satılan ürün işe yarar veya yaramaz, bunu alıp kullananlar değerlendirir. Siz de alıp kullandınız ve işe yaramadıysa, "aldım kullandım, bir işe yaramadı" dersiniz. Yok, daha meraklı iseniz (benim gibi), raporlara bakarsınız, tatmin edici ise ne ala, tatmin edici ya da usullere uygun değil ise, "filan rapor niye böyle" diye sorarsınız. Söz gelimi, bu anlamda b5a ile ilgilendiğiniz kadar başka ürünlerle de ilgileniyor musunuz? Yoksa sadece b5a ve onu üreten ve satanlarla mı ilgileniyorsunuz?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 00:40   #1293
Ağaçsever

Hangi ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz sadece adını söyleyin...
Size özelden gelen mesajlarla bana yazmayın bence...

Eski 28-07-2010, 00:43   #1294
Ağaçsever

Bionem, simbiyotek, apex, su-tut, mog, ofarm, bioferi, b5a, eco-fert, 4m akıllı gübreler, candem, biophos, daha sayıyım mı hangisini istiyorsunuz

Eski 28-07-2010, 05:33   #1295
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarafsız Mesajı Göster
Ben b5a ile mısır yetiştirdim daha doğrusu yetişmedi ve çalışma sonucu azot isteği 8,3 üzerinde olan hiç bir ürünü de yetiştiremezsin tek başına yetmez.

bu ürün organik bir gübredir yasaların elverdiği şekilde bu ürün hiç bir zaman tek başına yeterli değildir. bu ürünü kullanarak kanseri yenip topraktaki kimyasalı yok edemezsin. topraklarınız 50 yıl öncesi gibi olmaz.
Sn. Tarafsız,

Aslında bütün olay, bu masajınızda özetlenmiş durumda. Tartışmayı B5A özelinde başlattınız ancak, organik, mikrobiyal vb. hiç bir gübre bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerini tek başına sağlayamıyor. Eğer toprağınızda yeterli organik madde yoksa ne B5A nede diğer bütün organik gübreler istediğiniz sonucu vermeyecektir.

Hiç bir gübre kullanılmadan yetiştirilmiş bir bitki ile B5A kullanılarak yetiştirilmiş bir bitki arasında toprağın yapısına göre bazen bariz fark görebilirsiniz, bazen de hiç fark görmeyebilirsiniz. Hatta ben kendim yaptığım meyve enzimlerini kullanıyorum ve en azından meyve enzimi ile farklı 4 adet organik sertifikalı sıvı gübre ile arasında büyük fark görmedim. Ama bunlarla birlikte leonardit, hayvan gübresi, katı organik gübreyi de kullandım. Bu tamamen toprağın yapısı ile ilgili.

Ancak pazara çıkan bir ürün doğal olarak en iyisi benim ürünüm diyor. Bu sadece B5A için değil, bütün markalar için geçerli. En iyisi demelerine hiç bir itirazım yok. Bunu söylemezseniz satış şansınız kalmaz.

Ancak sorun bir adım ötesinde, bu ürün bütün gereksinimlerinizi karşılar, hatta "pestisit bile kullanmazsınız", "kurşunu bile yok eder" dendiğinde başlıyor. Birazcık kimya ve biyoloji bilgisi olan bunlara gülüp geçiyor tabi ki.

Ne yazık ki insanlar fazla araştırıp sorgulamadan bir ürünle bütün sorunlarını çözmek istiyorlar. Çünkü sadece B5A değil, diğer bütün gübreler çok pahalı. Çiftçi bunlardan bir kaçını alsa maliyetini bile karşılayamıyor. Bu yüzden geçen yıl farklı gübre, bu yıl farklı gübre kullanan bir çok üretici tanıyorum.

İşin pestisit yönüne gelince, bu gübreler bitkinin direnicini artırdıkları için bitki bazı mantar hastalıklarına daha dayanıklı oluyor. Bu organik olduğunu bildiğimiz bütün gübreler için geçerli. Ancak zararlı böceklere karşı bu ürünlerin hiç birisi tam ve kesin bir çözüm sağlamayacaktır.

Bu tartışma aslında olayın bu yönüne yoğunlaşırsa bence çok daha yararlı olacaktır.

Emine Akman beğendi.

Düzenleyen acemi_caylak : 28-07-2010 saat 07:40
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 09:33   #1296
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Arkadaşlar,
8 aydır B5A kullanıyorum.Şimdi bu ürün hakkında objektif bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.İlk uygulamı Şubat-2010'da yaptım.Süs bitkilerimde gördüğüm en önemli olumlu yönü sürgün vermeyi teşvik etmesi oldu.Ancak onun dışında olumlu bir etkisini malesef göremedim.(Çiçeklenmeyi tetiklemiyor mesela)

Bir palmiyemi ve clematisimi yapraktan uygulamaya sonrasında kaybettim.Azıcık dozajını kaçırdığınızda bitki ölüyor malesef..Üstelik bahçemdeki toprakta bazı elementlerin eksik olduğu ortaya çıkmaya başladı;çinko,demir gibi...Bunun sonucu ek gübrelemeler yapmak zorunda kaldım.

B5A nın fiyatı bana göre oldukça pahalı,bunu Eminönü'ne gidince anladım.Oradaki ziraat mühendisi bir bey en kaliteli olan Agrofill marka sıvı gübreyi (İtalyan marka) tavsiye etti bana.Bu sıvı gübrenin fiyatı 20 TL.idi ve bana 1 yıl yeteceğini söyledi.Üstelik ek sıvı maddeler filan da kullanmıyorsun..Tek ürünle toprak tüm madde ve minerallerle iz elementleri alıyor.1 aydır kullandığım Agrofill marka sıvı gübrenin(İtalyan marka) olumlu etkisinin daha fazla olduğunu gözlemledim..Üstelik B5A nın fiyatı 40 TL. daha fazlaydı Agrofill'e göre..

Emine Akman beğendi.
Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 10:22   #1297
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Agrofill bir firmanın adı, ürünün değil. Firmanın çoğu kimyasal olmak üzere pek çok ürünü var. Siz hangisini kullandınız?

Emine Akman beğendi.
Eski 28-07-2010, 10:35   #1298
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Agrofill bir firmanın adı, ürünün değil. Firmanın çoğu kimyasal olmak üzere pek çok ürünü var. Siz hangisini kullandınız?
Fill 20-20-20 Hu complex toz şeklinde gübre(Sulandırarak kullanılıyor)

Emine Akman beğendi.
Eski 28-07-2010, 10:47   #1299
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Hangi ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz sadece adını söyleyin...
Size özelden gelen mesajlarla bana yazmayın bence...
Bu söyleminiz gayet yakışıksız.

Bu başlıkta b5a ile ilgili yazdıklarınız, bu ve benzeri ürünler için sorulan soru, yapılan yorum veya eleştirilerden farklı. Ürünü anlamak isteyenler, içeriği ile ilgili, etki mekanizması ile ilgili, analiz, tescil süreçleri ile ilgili, belgelenmiş saha sonuçları ile ilgili, içeriğin arkasındaki bilimsel literatür ile ilgili soru sorarlar. Bunların yanıtlarını yorumlarlar. Tatmin olurlar veya olmazlar.

Oysa sizin yaptığınız doğrudan ürünün içeriğinde olduğunu kanıtsız olarak iddia ettiğiniz bir takım girdiler, pazarlama söylemleri, maliyeti ile fiyatı arasındaki fark, hatta ürünü satan ve üretenlerin kişiliklerine kadar gidiyor.

Önceki mesajımda bunun için sordum her ürün için böyle mi yapıyorsunuz diye, yoksa sadece b5a için mi böyle davrandınız onu merak ettim.

Her tür gübreyi bildiğinize göre (ki ben bilmiyorum, hepsini birden bilmeye bu aşamada ihtiyaç da duymuyorum), söz gelimi bionem, mog ve roa için de yorumlarınızı almak isterdim. Bunlardan birisi, benzer bir söylem ile kimyasallarla kirlenmiş topraklarımızı (50 yılla da yetinmeyip) 100 yıl gençleştirirmiş, doğru mudur?

(Not: bu arada merak edersiniz diye söyliyeyim. B5a ürününden bu güne kadar ne aldım ne de kullandım. Aslına bakarsanız, bu gübrelerin hiç birini alıp kullanmadım. Bionem'i içindeki bakterinin etkisini görmek için az miktarda alarak denemiştim. Bunun dışında yerine ve amacına göre düzenli olarak kullandığım B.Thurgensis, B.Subtilis, T.Harzanium, Etkin Mikroorganizmalar, kükürt içerikli preperalardır. Gerektiğinde bakır içerikli organik sertifikalı bir-iki ürün de kullanırım. Bunlar da gübre sınıfına girmezler. Gübre olarak kompostladığım keçi gübresi, sonbaharda ekip baharda yatırdığım bakla, kemik tozu ve ağaç külü herşeye fazlasıyla yetiyor)

Emine Akman beğendi.
Eski 28-07-2010, 10:56   #1300
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Arkadaşlar,
8 aydır B5A kullanıyorum.Şimdi bu ürün hakkında objektif bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.İlk uygulamı Şubat-2010'da yaptım.Süs bitkilerimde gördüğüm en önemli olumlu yönü sürgün vermeyi teşvik etmesi oldu.Ancak onun dışında olumlu bir etkisini malesef göremedim.(Çiçeklenmeyi tetiklemiyor mesela)Bir palmiyemi ve clematisimi yapraktan uygulamaya sonrasında kaybettim.Azıcık dozajını kaçırdığınızda bitki ölüyor malesef..Üstelik bahçemdeki toprakta bazı elementlerin eksik olduğu ortaya çıkmaya başladı;çinko,demir gibi...Bunun sonucu ek gübrelemeler yapmak zorunda kaldım.B5A nın fiyatı bana göre oldukça pahalı,bunu Eminönü'ne gidince anladım.Oradaki ziraat mühendisi bir bey en kaliteli olan Agrofill marka sıvı gübreyi (İtalyan marka) tavsiye etti bana.Bu sıvı gübrenin fiyatı 20 TL.idi ve bana 1 yıl yeteceğini söyledi.Üstelik ek sıvı maddeler filan da kullanmıyorsun..Tek ürünle toprak tüm madde ve minerallerle iz elementleri alıyor.1 aydır kullandığım Agrofill marka sıvı gübrenin(İtalyan marka) olumlu etkisinin daha fazla olduğunu gözlemledim..Üstelik B5A nın fiyatı 40 TL. daha fazlaydı Agrofill'e göre..

Aynen katılıyorum. Filiz atmada mükemmel
Şu fotoğraf öncesı kökten b5a kullanmıştım. Bu verimi görünce çok sevinmi,ştim. Ama malesef yapraktan uygulama sonucu bu dal ve meyveler tamamen kurudu

Name:  Portakal meyvesi (4) [640x480].jpg
Views: 1158
Size:  46.6 KB

Aynı dalın şimdiki hali yeni çektim

Name:  IMG_2465 [640x480].jpg
Views: 1046
Size:  38.0 KB

KAPTANzst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 11:02   #1301
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Fill 20-20-20 Hu complex toz şeklinde gübre(Sulandırarak kullanılıyor)
Bu kimyasal bir gübre. Aynı içerikte daha ucuzu da bulunur.

Emine Akman beğendi.
Eski 28-07-2010, 11:08   #1302
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Bu kimyasal bir gübre. Aynı içerikte daha ucuzu da bulunur.
Tabi gübre konusunda bilgisiz olunca ve ziraat mühendisinin ısrarlı tavsiyesi ile aldım bu gübreyi ama süs bitkileri için kullandığımdan kimyasal içerikli olması çok endişelendirmiyor beni.Ama sebzeler ve meyveler için kullanmış olsam o zaman çok üzülürdüm..Zaten neye inanacağımızı şaşırdık açıkcası güvenilir ve etkili sonuç alabileceğimiz sıvı gübre bulmak imkansız nerdeyse!

Eski 28-07-2010, 12:07   #1303
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bakın hangi gübre olursa olsun ya da gübrelerin %99'u öncelikle kullanım dozundan fazla kullanılması bitkileri yakar ve hatta süs bitkileri yapraktan uygulamalarda daah da hassastır bu tarımda sabit bir bilgidir, çoğu yetiştiriciler bunu bilir en azından. Yani şimdi kişisel uygulama hataları birer sorunmuş gibi göstermenin anlamı yok. B5A çıkabilecek sorunların ya da karşılaşılan sorunların asla karşısında olmadı, sadece bildirilen sorunlarla ilgilenebildi.

Güzel olan bir şey varsa o kadar tartışmadan sonra ancak insanların "aa aslında bende böyle bir şeyle karşılaştım" diyenleri buraya yazdırmış olabilmek. Bu tarz eleştiri, bildirim veya olumsuz örneklerin burada da olsa belirtilmesi hiç göz ardı edilmemesi gereken şeylerdir ve her zaman dile getirilmesini bizzat ben istiyorum. Oysa burdaydık ve gereken ilgiyi ve yardımı gösteriyorduk çoğu zaman ben yetmediğimde (üstüme vazife olmadığı ve firmanın resmi yetkili olmadığım halde) firmayı devreye soktuğum zamanlar bile olmuştur hatta sabrım kaptanzst'nin en küçük bir ayrıntıyı sorduğunda dayanacak kadar fazla bile olmuştur, asla yeter artık sizden bıktım demeden sabırımı da zorlamışlığım var ama keşke zamanında bu kadar hassasiyetine karşı defalarca aklımdan geçirdiğim "sayın kaptanzst B5A sizin kullanabilecek hassasiyette bir gübre değildir vazgeçin" diyebilseymişim diyorum, çünki böyle sonuç alamadığını bilseydim zaten kullandırtmazdım ve böyle kendisinin faydasına olmayacağını düşündüğüm çoğu insana kullandırtmadım çünki ya maliyetleri artıyordu ya da o kişiler için uygun kullanım şartları doğmuyordu, bunu diyecek kadar varım burada.

Bu tartımalar gayet makul ve olmalı hemde daha fazlasıyla ki sorunlar çözülebilsin. Ama birileri çıkıpta çok cahilane Hizmet Tarımın sahibinin firmasının başında olduğu süreçte aynı zamanda BMR Tarım'ın Genel Müdürlüğünü de yaptığı süreçte Hollanda'da ya da İntertek veya farklı ülke laboratuvarlarında kendi firması adına yaptırdığı analizlere dil uzatırsa ve bunu bilmeyipte bilen bir kişi imiş gibi davranıyorsa bu kişiye söylenecek çok söz yoktur hatta hiç söz yoktur, hele hele bu başlıkta bilimsel bir denemede bioone gübre ve b5a ile yapılmış bilimsel araştırma sonuçlarını yaptığı açıklamayla bioone gübrenin yapılan denemelerde köklenmede daha iyi sonuç verdiğini açıklamasına rağmen olumsuz sonuçta bilimsel sonuç olmadığını iddia eden okumadan yoksun birine. Hele bu kişi akademisyen, mühendis, organik uzmanı ve çok gübre hakkında bilgi verebileceğini söylüyorsa. Nerede kaldı şahsın bilimselliği ve burada sunduğu akademik yönler. Ne bilimsel bir sonuç gösterebilen bir akademisyen, ne teknik bir sonuç tarif eden doktor ne de organik bir söylemi olan uzman görüyorum karşımda.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 13:23   #1304
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Bakın hangi gübre olursa olsun ya da gübrelerin %99'u öncelikle kullanım dozundan fazla kullanılması bitkileri yakar ve hatta süs bitkileri yapraktan uygulamalarda daah da hassastır bu tarımda sabit bir bilgidir, çoğu yetiştiriciler bunu bilir en azından. Yani şimdi kişisel uygulama hataları birer sorunmuş gibi göstermenin anlamı yok. B5A çıkabilecek sorunların ya da karşılaşılan sorunların asla karşısında olmadı, sadece bildirilen sorunlarla ilgilenebildi.

Güzel olan bir şey varsa o kadar tartışmadan sonra ancak insanların "aa aslında bende böyle bir şeyle karşılaştım" diyenleri buraya yazdırmış olabilmek. Bu tarz eleştiri, bildirim veya olumsuz örneklerin burada da olsa belirtilmesi hiç göz ardı edilmemesi gereken şeylerdir ve her zaman dile getirilmesini bizzat ben istiyorum. Oysa burdaydık ve gereken ilgiyi ve yardımı gösteriyorduk çoğu zaman ben yetmediğimde (üstüme vazife olmadığı ve firmanın resmi yetkili olmadığım halde) firmayı devreye soktuğum zamanlar bile olmuştur hatta sabrım kaptanzst'nin en küçük bir ayrıntıyı sorduğunda dayanacak kadar fazla bile olmuştur, asla yeter artık sizden bıktım demeden sabırımı da zorlamışlığım var ama keşke zamanında bu kadar hassasiyetine karşı defalarca aklımdan geçirdiğim "sayın kaptanzst B5A sizin kullanabilecek hassasiyette bir gübre değildir vazgeçin" diyebilseymişim diyorum, çünki böyle sonuç alamadığını bilseydim zaten kullandırtmazdım ve böyle kendisinin faydasına olmayacağını düşündüğüm çoğu insana kullandırtmadım çünki ya maliyetleri artıyordu ya da o kişiler için uygun kullanım şartları doğmuyordu, bunu diyecek kadar varım burada.

Bu tartımalar gayet makul ve olmalı hemde daha fazlasıyla ki sorunlar çözülebilsin. Ama birileri çıkıpta çok cahilane Hizmet Tarımın sahibinin firmasının başında olduğu süreçte aynı zamanda BMR Tarım'ın Genel Müdürlüğünü de yaptığı süreçte Hollanda'da ya da İntertek veya farklı ülke laboratuvarlarında kendi firması adına yaptırdığı analizlere dil uzatırsa ve bunu bilmeyipte bilen bir kişi imiş gibi davranıyorsa bu kişiye söylenecek çok söz yoktur hatta hiç söz yoktur, hele hele bu başlıkta bilimsel bir denemede bioone gübre ve b5a ile yapılmış bilimsel araştırma sonuçlarını yaptığı açıklamayla bioone gübrenin yapılan denemelerde köklenmede daha iyi sonuç verdiğini açıklamasına rağmen olumsuz sonuçta bilimsel sonuç olmadığını iddia eden okumadan yoksun birine. Hele bu kişi akademisyen, mühendis, organik uzmanı ve çok gübre hakkında bilgi verebileceğini söylüyorsa. Nerede kaldı şahsın bilimselliği ve burada sunduğu akademik yönler. Ne bilimsel bir sonuç gösterebilen bir akademisyen, ne teknik bir sonuç tarif eden doktor ne de organik bir söylemi olan uzman görüyorum karşımda.
Sevgili Selahattin Bey B5A uygulamalarında sorun yaşayanların mesajlarına anında cevap vermiş ve sorunlarını çözmüştür.Hasta haliyle bile gerekirse telefonla ulaşarak tavsiyelerde bulunmuştur.Hatta B5A uygulamasıyla ilgili olmayan genel sorulara bile bir kere olsun ''of'' demeden cevap vermiştir.Bunu gözardı edemeyiz.

Eski 28-07-2010, 13:51   #1305
Ağaçsever

Alıntı:

Ben gerçekten sizi algılayamıyorum. Firma adına yapılmış analiz diyorsunuz farketmez analizin ön aşamalarını belgeleyin soru bu bionemle alakalı ben konuşmamı yaptım burda bionem le siz kendinizi nasıl aynı kefeye koyarsınız anlamıyorum.

Birde kaptanz denilen kişiye hassasiyetten bahsediliyor lütfen şimdi bu gübreyi araştırma yaparak almış ve kullanmış birine sölediğiniz lafa bakın avukatlık yapmıyorumda bir de siz bu ürünleri çiftciye anlatıyorsunuz. Acaba bu çiftcilerin hepsi b5a yı sizin istediğiniz gibi kullanıyormu sıvı organik gübreler su ve gübre oranını bozmadığınız sürece asla bitkiye zarar veremez. Bu temel bilgiyi de öğrenin bence bakın selaatin bey uludağ üniversitesi tarla bitkileri mezunu birisi olarak ve uzmanlık alanınızı süs bitkilerinde yapmış birisi olarak bu ürünü savunmanızı anlayabilirim bana tarla bitkileri mezunu olarak cevap verin tahıllarda denemeniz var mı b5a ile ilgili...

Sonuç olarak bu ürün sadece süs bitkilerinde meyve ağaçlarında kullanılsın diye üretilmemiş bitkisel kökenli her üründe kullanılabilir deniliyor. Aslında örnek bir ziraatci olarak sizin yapmanız gerekenleri ben yapıyorum bu analiz sonuçlarını neden siz sorgulamıyorsunuz hani derler ya iğneyi başkasına cuval dızı kendinize batırın sinirlenmeden ve bazı gerçekleri kabul ederek yazın.

Saygılarımla

Eski 28-07-2010, 13:52   #1306
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Tarafsız,

Aslında bütün olay, bu masajınızda özetlenmiş durumda. Tartışmayı B5A özelinde başlattınız ancak, organik, mikrobiyal vb. hiç bir gübre bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerini tek başına sağlayamıyor. Eğer toprağınızda yeterli organik madde yoksa ne B5A nede diğer bütün organik gübreler istediğiniz sonucu vermeyecektir.

Hiç bir gübre kullanılmadan yetiştirilmiş bir bitki ile B5A kullanılarak yetiştirilmiş bir bitki arasında toprağın yapısına göre bazen bariz fark görebilirsiniz, bazen de hiç fark görmeyebilirsiniz. Hatta ben kendim yaptığım meyve enzimlerini kullanıyorum ve en azından meyve enzimi ile farklı 4 adet organik sertifikalı sıvı gübre ile arasında büyük fark görmedim. Ama bunlarla birlikte leonardit, hayvan gübresi, katı organik gübreyi de kullandım. Bu tamamen toprağın yapısı ile ilgili.

Ancak pazara çıkan bir ürün doğal olarak en iyisi benim ürünüm diyor. Bu sadece B5A için değil, bütün markalar için geçerli. En iyisi demelerine hiç bir itirazım yok. Bunu söylemezseniz satış şansınız kalmaz.

Ancak sorun bir adım ötesinde, bu ürün bütün gereksinimlerinizi karşılar, hatta "pestisit bile kullanmazsınız", "kurşunu bile yok eder" dendiğinde başlıyor. Birazcık kimya ve biyoloji bilgisi olan bunlara gülüp geçiyor tabi ki.

Ne yazık ki insanlar fazla araştırıp sorgulamadan bir ürünle bütün sorunlarını çözmek istiyorlar. Çünkü sadece B5A değil, diğer bütün gübreler çok pahalı. Çiftçi bunlardan bir kaçını alsa maliyetini bile karşılayamıyor. Bu yüzden geçen yıl farklı gübre, bu yıl farklı gübre kullanan bir çok üretici tanıyorum.

İşin pestisit yönüne gelince, bu gübreler bitkinin direnicini artırdıkları için bitki bazı mantar hastalıklarına daha dayanıklı oluyor. Bu organik olduğunu bildiğimiz bütün gübreler için geçerli. Ancak zararlı böceklere karşı bu ürünlerin hiç birisi tam ve kesin bir çözüm sağlamayacaktır.

Bu tartışma aslında olayın bu yönüne yoğunlaşırsa bence çok daha yararlı olacaktır.
Beni anlayan birilerinin olmasına sevindim teşekkur ederim

Eski 28-07-2010, 14:17   #1307
Ağaçsever

Alıntı:

Her tür gübreyi bildiğinize göre (ki ben bilmiyorum, hepsini birden bilmeye bu aşamada ihtiyaç da duymuyorum), söz gelimi bionem, mog ve roa için de yorumlarınızı almak isterdim. Bunlardan birisi, benzer bir söylem ile kimyasallarla kirlenmiş topraklarımızı (50 yılla da yetinmeyip) 100 yıl gençleştirirmiş, doğru mudur?

[/I])
Bu söylemler neye dayanarak ispat edilmiştir. Eğer ellerinde ürünlerini kullandıkları toprak analizlerinde bana belge göstermedikleri sürece hepsi benim için yalandır.
Ama yazdığın ürünlerin hiç biri tek başına yeterlidir diye bir iddia içersinde değildirler. Buna dikkat edin.
Aynı şekilde B5A da işe yaramaz bir ürün diye nitelendirmiyorum sadece ürünü satmak için izledikleri ve konuştukları yalanlara tepki gösteriyorum. Sitelerinde yayınlarlar ürün övmek, satmak için vs ki zaten kaptanz dediği gibi biraz bilgisi olan kişi güler geçer ama burda sürekli aktif bir sitede araştırma yapmak için bu siteyi seçmiş insalara sürekli yalan yanlış reklam yapılmasına müsade etmemi (kimliğimi bir kenara bırakın) bir vatandaş olarak beklemeyin.

Eski 28-07-2010, 14:38   #1308
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Herkesin iyi kötü aklı fikri var. "Benim ürünüm tektir, benzeri yoktur" diyen sadece b5a değil. Kimi alır kullanır, kimi kullanmaz. Satılan ürün işe yarar veya yaramaz, bunu alıp kullananlar değerlendirir. Siz de alıp kullandınız ve işe yaramadıysa, "aldım kullandım, bir işe yaramadı" dersiniz. Yok, daha meraklı iseniz (benim gibi), raporlara bakarsınız, tatmin edici ise ne ala, tatmin edici ya da usullere uygun değil ise, "filan rapor niye böyle" diye sorarsınız. ?
Sn MeyveliTepe, sorduğunuz sorulara yeterli ikna edici cevaplar alabildiniz mi?

Siz ikna oldunuz mu?

Sanıyorum bir çok sorulara cevap alamadınız, alınamadığından dolayıda 44 sayfa olmuş tartışılıyor.

Emine Akman beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 15:44   #1309
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2010
merhaba
uzun zamandan beri yazılanları sadece okuyorum.. bazen giriş yapmadan geçmişe göz atarak okuyorum. siteye giriş yapamdan yazamayacağımı anlayınca giriş yapmak zorunda kaldım
yazılanları anlamaya çalışıyorum. ben xxx bir faulteden mezun olmuş bir gübre pazarlama firmasında çalışan bir ziraat muhendisiyim.
gördüğüm kadarı ile ki piyasada ve tarım camiasında b5a gibi söylemlerde bulunan firmalara tarım camiası iyi gözle bakmıyor.
ne demek ? bunu kullan başka bir şey kullanma ??? dünyada ilk ve tek ??? eşsiz ??? muadili değil yanına dahi yaklaşan yok ???
örnek = dr. tarsa nın ürünleri. çok çok kaliteli ürünler ama pahalı ve tek başına hiç bir ürünü bir şey ifade etmez. mutlaka yardımcı ürünler kullandırır.
bioone biyofer gibi ürünler mikroorganizma tabanlı.
ferbanant denen solucan gübresi enzim ağırlıklı
mog denen gübre enzim ve mikroorganizma içerikli..
bunlar gibi daha onlarca firma var.
her biri kendi kulvarında ve gücü nisbetinde çok iyi ürünler. bir de tercih meselesidir tabi ...
ama !!! hiç bir gübre BEN DÜNYADA İLK VE TEKİM. EN İYİ BENİM demiyor. ben de bir muhendis olarak ve firmam dahil , bu üründen uzak duruyoruz. neden mi ?
hem kendilerini aşırı abartıyorlar , olduklarından çok daha fazla iyi göstermeye çalışıyorlar ki, iyi olunsa bile karşı taraflardan aşırı tepki topluyorlar.
sonuçta şunu söyleyim. hiç bir gübre tek başına asla ve asla verim veremez. kesinlikle ve kesinlikle fosfor ve potasyuma ihtiyaç duyarlar. bunun yanısıra da izlementlere kesinlikle ihtiyaç duyarlar. o halde neden bu şekilde bir kandırmaca yapıyorsunuz ?
ne yani ? size inanacak olur isek gidip diplomalarımızı yırtıp atıp gelip sizden yeniden ders almamız mı gerekiyor ? o kadar sene onbinlerce ziraat muhendisinin okudukları ve öğrendikleri yalan-yanlış mı?
sizi bu konuda uyarırım !
tarafsız meslektaşıma saygı duyuyorum.
dediği gibi...
bir çiçeğin dibine yarım doğum kontrol hapı verin ve en iyi bildiğiniz gübreyide öteki saksıya uygulayın
doğum kontrol hapı hepsine fark atar. deneyin ve görün !
saygılarımla
Z.M. NESRİN YURTERİ

Emine Akman beğendi.
nesrin34 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 15:57   #1310
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nesrin34 Mesajı Göster

ama !!! hiç bir gübre BEN DÜNYADA İLK VE TEKİM. EN İYİ BENİM demiyor. ben de bir muhendis olarak ve firmam dahil , bu üründen uzak duruyoruz. neden mi ?
hem kendilerini aşırı abartıyorlar , olduklarından çok daha fazla iyi göstermeye çalışıyorlar ki, iyi olunsa bile karşı taraflardan aşırı tepki topluyorlar.
sonuçta şunu söyleyim. hiç bir gübre tek başına asla ve asla verim veremez. kesinlikle ve kesinlikle fosfor ve potasyuma ihtiyaç duyarlar. bunun yanısıra da izlementlere kesinlikle ihtiyaç duyarlar. o halde neden bu şekilde bir kandırmaca yapıyorsunuz ?
ne yani ? size inanacak olur isek gidip diplomalarımızı yırtıp atıp gelip sizden yeniden ders almamız mı gerekiyor ? o kadar sene onbinlerce ziraat muhendisinin okudukları ve öğrendikleri yalan-yanlış mı? sizi bu konuda uyarırım !
Teşekkürler

Eski 28-07-2010, 18:39   #1311
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Sayın Selahattin bey.
Ben b5a ile ilgili çok bilgiler sizden aldım ve uyguladım. Siz gr dediniz ben ml cınsınden istedimki tam olsun diye. Şiringa var tartı için hassas bir aletim yoktu.Verilen değerleri harfiyen uyguladım. Yanlış kullanma neki. Yapraktan 5 litrelik pompaya 2.5 ml b5a koydum. Sanırım siz bana cahil dercesine; Bilseydim önceden size siz bu ürünü kullanamazsınız vazgeçin derdim, diyorsunuz. O zaman demediniz ama şimdi dediniz ! Ben mühendis değilim ama lise bitirmiş olmam herhalde yeterli, uygulama için. Ben yinede bana verdiğiniz cevaplar hatrına size tekrar teşekkür ederim.
Ama aklımın kestığıne bakılırsa artık b5a benden uzak duracak. Burada buna karar verdim. Ağaçlarını filizlendirmek isteyenlere tavsiye ederim ama o kadar. Çünkü ben başka faydasını görmedim.
Beni bu cahil kafayla burada yazarak aydınlatan arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim.

Not:Bana kimse gel burada böyle yaz demedi. Kaldıki ben 2 senedir burada ve sizinle irtibat halindeydim, diğer arkadaşları burada gördüm.

Emine Akman beğendi.
KAPTANzst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 19:24   #1312
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ben gerçekten sizi algılayamıyorum.
Alıntı:
bakın selaatin bey uludağ üniversitesi tarla bitkileri mezunu birisi olarak
Doktor, akademisyen ve organik tarımcı bir zaatın cümlelerine bakın şimdi bu kişi mi lisans, yüksek lisans ve doktora tezi vermiş kişi? Sorular makul ve anlamlı ancak soran kişi arızalı ben bu soruların neresine cevap vereyim muhatap bile olmam. Üzülerek söylüyorum ki bu forum akıl karıştırmasını iyi bilen lise mezunu Ziraat Mühendisleri gördü sonuçta gayet güzel ürünlerine de zarar verdiler ve maalesef forumdan ayrıldılar. Siz meslektaş ve sorulara cevap verecek kişi olarak muhatap almıyorum siz kör karanlığın zaman zaman hortlayan arızasısınız o kadar.

Ne kadar manidardır ki zaman zaman hortlayarak sadece b5a ya saldıran sanki sözü dinlenir kişi özelliği verip tamamen sanki gerçekten bir şeyler varmış gibi yine bu başlıklardan ve dedikodulardan yola çıkarak akıl karıştırıcı bir şeyler yazan ve her defasında aynı kişi çıkan ve arsızcasına banlanıp yeniden üye olan geçmişte zişan, mog, roachaes ve bu başlığa acaip tarzda bir tepki gösterisiyle mesaj yazan ve hep aynı mantıkla yaklaşan nicklerin sahibisiniz. Sizin gibiler bu toplumda her zaman var ve varolacağından eminim. Eminimki her gelişinizden sonra B5A sizin yüzünüze Tokat gibi cevaplar vurdu. En son İhracattın yıldızları Ödülünü almıştı B5A dan bakalım şimdi hangi tokadı yiyeceksiniz.

Bu arada forumu takip eden tüm B5A kullanıcıları için söylüyorum özel mesaj veya mail ile veya buradan, yaşadıkları problemleri burada olduğum sürece cevaplamaya devam edeceğim. Sorun iletin, iletin ki soruna bir çözüm bulunsun.

Kendilerine bir önyargım olmadığı ve yardımlarımın herşeye rağmen devam edeceği kişiler olan bahar aylarındaki burada yaşanan ve dediğim gibi aynı kişi olduğunu düşündüğüm tarafsız nickli şahısın yarattığı anlamsız akıl karışıklıkları sonucu boş tartışmalardan ve yine bahar aylarında buradaki tartışmalardan etkilenen acemi çaylak, kaptanszt ve Yılmaz Yalçın'ın dikkatini çekmek istiyorum ki sorununuzu benimle rahatça çözebilirsiniz lütfen şahsın yaptığı şeye proveke ve alet olmayınız, gerekirse telefon edip yardımcı olabileceğimi biliyorsunuz şimdiye kadar esirgemedim şimdiden sonrada esirgemem.

Eski 28-07-2010, 19:31   #1313
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nesrin34 Mesajı Göster
merhaba
uzun zamandan beri yazılanları sadece okuyorum.. bazen giriş yapmadan geçmişe göz atarak okuyorum. siteye giriş yapamdan yazamayacağımı anlayınca giriş yapmak zorunda kaldım
yazılanları anlamaya çalışıyorum. ben xxx bir faulteden mezun olmuş bir gübre pazarlama firmasında çalışan bir ziraat muhendisiyim.
gördüğüm kadarı ile ki piyasada ve tarım camiasında b5a gibi söylemlerde bulunan firmalara tarım camiası iyi gözle bakmıyor.
ne demek ? bunu kullan başka bir şey kullanma ??? dünyada ilk ve tek ??? eşsiz ??? muadili değil yanına dahi yaklaşan yok ???
örnek = dr. tarsa nın ürünleri. çok çok kaliteli ürünler ama pahalı ve tek başına hiç bir ürünü bir şey ifade etmez. mutlaka yardımcı ürünler kullandırır.
bioone biyofer gibi ürünler mikroorganizma tabanlı.
ferbanant denen solucan gübresi enzim ağırlıklı
mog denen gübre enzim ve mikroorganizma içerikli..
bunlar gibi daha onlarca firma var.
her biri kendi kulvarında ve gücü nisbetinde çok iyi ürünler. bir de tercih meselesidir tabi ...
ne yani ? size inanacak olur isek gidip diplomalarımızı yırtıp atıp gelip sizden yeniden ders almamız mı gerekiyor ? o kadar sene onbinlerce ziraat muhendisinin okudukları ve öğrendikleri yalan-yanlış mı?
sizi bu konuda uyarırım !
tarafsız meslektaşıma saygı duyuyorum.
dediği gibi...
bir çiçeğin dibine yarım doğum kontrol hapı verin ve en iyi bildiğiniz gübreyide öteki saksıya uygulayın
doğum kontrol hapı hepsine fark atar. deneyin ve görün !
saygılarımla
Z.M. NESRİN YURTERİ
İşte yine aynı cümleler ve aynı mantık. Diyelimki ayrı kişiler peki neden cümle kurma tarzları aynı, aynı imla hatalarını yapıyorlar ve bire bir aynı cümleleri kuruyorlar ve en enteresanı ve yine kendini tanıtmadan ilk mesaj. Bu başlık bu şekilde yapan aynı kişinin mesajları ile dolu.

Sevgili forum yönetcileri tarafsız nickli şahısla nesrin34 nickli şahsın aynı kişi olup olmadığını sormak istiyorum. Aynı zamanda kendilerini Ziraat Mühendisi olarak tanıtan ve forum üyelerini yanıltan bu şahısları da forum yönetimine şikayet ediyorum.

Eski 28-07-2010, 20:22   #1314
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Bu söylemler neye dayanarak ispat edilmiştir. Eğer ellerinde ürünlerini kullandıkları toprak analizlerinde bana belge göstermedikleri sürece hepsi benim için yalandır.
Ama yazdığın ürünlerin hiç biri tek başına yeterlidir diye bir iddia içersinde değildirler. Buna dikkat edin.
Aynı şekilde B5A da işe yaramaz bir ürün diye nitelendirmiyorum sadece ürünü satmak için izledikleri ve konuştukları yalanlara tepki gösteriyorum. Sitelerinde yayınlarlar ürün övmek, satmak için vs ki zaten kaptanz dediği gibi biraz bilgisi olan kişi güler geçer ama burda sürekli aktif bir sitede araştırma yapmak için bu siteyi seçmiş insalara sürekli yalan yanlış reklam yapılmasına müsade etmemi (kimliğimi bir kenara bırakın) bir vatandaş olarak beklemeyin.
Bir gübrenin resmi sitesinden alıntı:

Alıntı:
TOPRAĞINIZ 100 YIL ÖNCEKİ KADAR GENÇ OLACAK

xyz Organik Sıvı Gübre toprağınızı ıslah eder ve gençleştirir. Toprağınızda birikmiş olan ve toprağın ihtiyarlamasına sebep olan kimyasal gübre kalıntılarını parçalayarak bitkinin özümleyebileceği hale getirir, azot ihtiyacını da gübrenin ihtiva ettiği özellikler sayesinde atmosferde bulunan serbest azotu yakalayarak gidermesini sağlar.

DAHA UZUN BİR YETİŞTİRME SEZONU

Tüm ürünlerde xyz Organik Sıvı Gübre kullanılmayanlara oranla %30’ a varan daha uzun bir yetiştirme sezonu sağlayarak ürününüzün piyasada gerçek değerinden satılmasını sağlar. EKSTRA HİÇBİR YARDIMCI GELİŞTİRİCİYE İHTİYAÇ DUYURMAYAN TEK ÜRÜN

xyz Organik Sıvı Gübre ile artık tüm ekstra yardımcıları unutacaksınız. Kök güçlendirici, çiçek döktürücü, coşturucu, yaprak güçlendirici gibi ürünlere bağımlılığınız kalmayacak.
Ürünün adını xyz diye değiştirdim, gerisi harfiyyen aynı.

Sn.tarafsız, yani buna göre, yukarıda alıntıladığım cümleler tamamen yalan ve halkı kandırmayı amaçlıyor, değil mi?

Emine Akman beğendi.
Eski 28-07-2010, 20:32   #1315
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sn. Meyvelitepe,

Konuyu sadece B5A özelinde tartıştıkça sadece B5A karşıtıymışız gibi algılanıyor. Oysa abartılı iddialarda bulunan bütün gübreleri (Örneğin Bionem veya MOG'un iddialarıda çok abartılı. Hele Bionem veya diğer adıyla ROA siz yazdıktan sonra sitesinden tahlil sonuçlarını kaldırdı ki bence sorgulanması gereken bir davranış. ) tartışacağımız bir başlık olsa iyi olmaz mı?
Ki bu sefer sanırım, Selahattin Bey'in iddia ettiği gibi MOG değil. Söylediği mantıklı şeylerde var.

Emine Akman beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 20:38   #1316
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Başka bir tanesi, ki bu forumda başlığı var, karikatürize edersek kafadaki kel hariç her şeye birebir olan, yine dünyada ilk ve tek ürün idi. Hepsi bir arada, kök yaptırır, çiçek açtırır, meyve bağlatır, nematod kovar, fungusların hiç biri yanaşamaz, bakteriyel hastalıkları zaten hemen bertaraf eder, bit, sinek, tırtıl hiç bir şey dinlemez yok eder.

Önceki mesajımdakini gördünüz. Daha devamı da var. Yani, ilkiz, tekiz, benzerimiz yok, bayrak direğine yaprak çıkarttırırz diyen sadece b5a değil. Bunlar ülkemize özel, başka memleketlerde bulunması zor. Ben adına alaturkalık diyorum.

Alıntı:
Sn MeyveliTepe, sorduğunuz sorulara yeterli ikna edici cevaplar alabildiniz mi?

Siz ikna oldunuz mu?
Benim ikna olmam zordur. İkna olsaydım o ürünleri kullanıyor olurdum. Maalesef, arkasında uluslararası literatür olmayan herhangi bir ürünün beni ikna etmesi mümkün görünmüyor. Dolayısıyla kanıtsız olarak söylenen şeylerin herhangi bir ikna kaabiliyeti yok.

Emine Akman beğendi.

Düzenleyen MeyveliTepe : 28-07-2010 saat 21:10
Eski 28-07-2010, 21:02   #1317
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Sevgili forum yönetcileri tarafsız nickli şahısla nesrin34 nickli şahsın aynı kişi olup olmadığını sormak istiyorum. Aynı zamanda kendilerini Ziraat Mühendisi olarak tanıtan ve forum üyelerini yanıltan bu şahısları da forum yönetimine şikayet ediyorum.

Her ikisi aynı bilgisayardan bağlanıyor. Aynı kişiler mi, iki ayrı kişi mi bilmem...

Emine Akman beğendi.
malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 21:16   #1318
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nesrin34

ne yani ? size inanacak olur isek gidip diplomalarımızı yırtıp atıp gelip sizden yeniden ders almamız mı gerekiyor ? o kadar sene onbinlerce ziraat muhendisinin okudukları ve öğrendikleri yalan-yanlış mı? sizi bu konuda uyarırım !

Alıntı:
Teşekkürler
Bu durumda Sn.Tarafsız kendine mi teşekkür etmiş oluyor?

Emine Akman beğendi.
Eski 28-07-2010, 21:24   #1319
Ağaç Dostu

Neden şaşmadı acaba. Körler, sağırlar birbirini ağırlar‎.

Eski 28-07-2010, 21:40   #1320
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sayın acemi caylak,

Mesajınız üzerine merak ederek ROA Türkiye sayfasını inceledim. Analizler yerli yerinde duruyor. Hangi analiz sonucu kaldırılmış, bilgi verir misiniz?

Tartışma iki tarafın da bulunduğu ortamda yapılır, tek taraflı yapılınca adı suçlamadır. Sayın Meyveli Tepe MOG için benzer içerikte bir mesaj yazmıştı, haklı da...

Bu başlıktaki tartışmalar bence anlamını yitirmiş,çirkin kişisel suçlamalara ve saygısızlık boyutlarına varmış durumda. "tarafsız" olduğunu iddia eden kişi neden susturulmuyor ve Sn. Selahattin Yılmaz'a kişisel hakeret etmesine izin veriliyor anlamıyorum.

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025