agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-07-2009, 23:17   #1
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
...
BİBER fidelerimin %70 i öldü
ben bu 100 litre suya 100 gr b5a uygulama püskürtme veya bitkiyi püskürterek yıkama işinden sonra ANNEM %26 nitrattan her bir biberin köküne bir tatlı kaşığı koymuş
ben bu gelişmeleri bire bir takip edemedim istanbuldayım yer edirne ipsalada bu bakımdan müdhale edemdim
geçen hafta ikinci b5a uygulamayı 100 litre suya 200 gr olarak bitkilerin köklerine verdim
ama ne yazıkki biberlerim dahada geriledi toprak geren halini aldı özellikle biberelerim diyer dometes ,patlıcanisalata kavun karpuz fasulye iyi ama bibrelerim son demlerinde
ALLAH tan yağmur yağdı biberlerim kalanı biraz iyi ne yapmalyım
yanlış uygulamammı yaptık lütfen yardım edin

Genelde benim tecrübem biberlere annenizin verdiği gübrenin fazla geldiği yönünde zira b5a topraklarda tam hakim olamamışsa o gübrenin etkisinide tolere edemez. Bence biberlerinizi bolca sulayın ve B5A nın etkin olmasını bekleyin, o gübre üzerinden 10 gün geçtikten sonra b5a veya 10 gün öncesinde b5a verilse sorun yaşaazdınız. Yine de bolca sulamanız size yardımcı olacaktır ve mümkünse buraya resim yerleştiriniz görelim durumu.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2010, 22:21   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Her şeyin cevabı vardır sayın tarafsız herşeyin...
Biliyorum ama malesef cevaplar sizde yok bu yüzden benle muhatap olmayın gerçekten bazen bilmediğiniz konular hakkında susmak erdemdir.

Eğer siz burdan göz göre göre insanları ne olduğunu bilmediğiniz ürünü satmaya çalışıyorsanız yazık bakın beyfendi kaç yıldır ordasınız her ürün hakkında konuşuyorsunuz nerdeyse allah aşkına gözünüzle kaç tane ürün gördünüz b5a ile yetişmiş biraz gerçekci olun bunun diğer tarafıda var belki bu dilden anlarsın ne diyim

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025