View Single Post
Eski 28-07-2010, 13:51   #1305
tarafsız
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Bakın hangi gübre olursa olsun ya da gübrelerin %99'u öncelikle kullanım dozundan fazla kullanılması bitkileri yakar ve hatta süs bitkileri yapraktan uygulamalarda daah da hassastır bu tarımda sabit bir bilgidir, çoğu yetiştiriciler bunu bilir en azından. Yani şimdi kişisel uygulama hataları birer sorunmuş gibi göstermenin anlamı yok. B5A çıkabilecek sorunların ya da karşılaşılan sorunların asla karşısında olmadı, sadece bildirilen sorunlarla ilgilenebildi.

Güzel olan bir şey varsa o kadar tartışmadan sonra ancak insanların "aa aslında bende böyle bir şeyle karşılaştım" diyenleri buraya yazdırmış olabilmek. Bu tarz eleştiri, bildirim veya olumsuz örneklerin burada da olsa belirtilmesi hiç göz ardı edilmemesi gereken şeylerdir ve her zaman dile getirilmesini bizzat ben istiyorum. Oysa burdaydık ve gereken ilgiyi ve yardımı gösteriyorduk çoğu zaman ben yetmediğimde (üstüme vazife olmadığı ve firmanın resmi yetkili olmadığım halde) firmayı devreye soktuğum zamanlar bile olmuştur hatta sabrım kaptanzst'nin en küçük bir ayrıntıyı sorduğunda dayanacak kadar fazla bile olmuştur, asla yeter artık sizden bıktım demeden sabırımı da zorlamışlığım var ama keşke zamanında bu kadar hassasiyetine karşı defalarca aklımdan geçirdiğim "sayın kaptanzst B5A sizin kullanabilecek hassasiyette bir gübre değildir vazgeçin" diyebilseymişim diyorum, çünki böyle sonuç alamadığını bilseydim zaten kullandırtmazdım ve böyle kendisinin faydasına olmayacağını düşündüğüm çoğu insana kullandırtmadım çünki ya maliyetleri artıyordu ya da o kişiler için uygun kullanım şartları doğmuyordu, bunu diyecek kadar varım burada.

Bu tartımalar gayet makul ve olmalı hemde daha fazlasıyla ki sorunlar çözülebilsin. Ama birileri çıkıpta çok cahilane Hizmet Tarımın sahibinin firmasının başında olduğu süreçte aynı zamanda BMR Tarım'ın Genel Müdürlüğünü de yaptığı süreçte Hollanda'da ya da İntertek veya farklı ülke laboratuvarlarında kendi firması adına yaptırdığı analizlere dil uzatırsa ve bunu bilmeyipte bilen bir kişi imiş gibi davranıyorsa bu kişiye söylenecek çok söz yoktur hatta hiç söz yoktur, hele hele bu başlıkta bilimsel bir denemede bioone gübre ve b5a ile yapılmış bilimsel araştırma sonuçlarını yaptığı açıklamayla bioone gübrenin yapılan denemelerde köklenmede daha iyi sonuç verdiğini açıklamasına rağmen olumsuz sonuçta bilimsel sonuç olmadığını iddia eden okumadan yoksun birine. Hele bu kişi akademisyen, mühendis, organik uzmanı ve çok gübre hakkında bilgi verebileceğini söylüyorsa. Nerede kaldı şahsın bilimselliği ve burada sunduğu akademik yönler. Ne bilimsel bir sonuç gösterebilen bir akademisyen, ne teknik bir sonuç tarif eden doktor ne de organik bir söylemi olan uzman görüyorum karşımda.
Ben gerçekten sizi algılayamıyorum. Firma adına yapılmış analiz diyorsunuz farketmez analizin ön aşamalarını belgeleyin soru bu bionemle alakalı ben konuşmamı yaptım burda bionem le siz kendinizi nasıl aynı kefeye koyarsınız anlamıyorum.

Birde kaptanz denilen kişiye hassasiyetten bahsediliyor lütfen şimdi bu gübreyi araştırma yaparak almış ve kullanmış birine sölediğiniz lafa bakın avukatlık yapmıyorumda bir de siz bu ürünleri çiftciye anlatıyorsunuz. Acaba bu çiftcilerin hepsi b5a yı sizin istediğiniz gibi kullanıyormu sıvı organik gübreler su ve gübre oranını bozmadığınız sürece asla bitkiye zarar veremez. Bu temel bilgiyi de öğrenin bence bakın selaatin bey uludağ üniversitesi tarla bitkileri mezunu birisi olarak ve uzmanlık alanınızı süs bitkilerinde yapmış birisi olarak bu ürünü savunmanızı anlayabilirim bana tarla bitkileri mezunu olarak cevap verin tahıllarda denemeniz var mı b5a ile ilgili...

Sonuç olarak bu ürün sadece süs bitkilerinde meyve ağaçlarında kullanılsın diye üretilmemiş bitkisel kökenli her üründe kullanılabilir deniliyor. Aslında örnek bir ziraatci olarak sizin yapmanız gerekenleri ben yapıyorum bu analiz sonuçlarını neden siz sorgulamıyorsunuz hani derler ya iğneyi başkasına cuval dızı kendinize batırın sinirlenmeden ve bazı gerçekleri kabul ederek yazın.

Saygılarımla

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön