Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Tarafsız, herhangi bir gübre şirketi ile bağlantınız yok, bir üniversitede çalışıyorsunuz (oradaki görevinizi ve uzmanlığınızı bilmesek de), b5a ve ilgili şirket ile ilgili pek çok şey söylüyorsunuz, içinde çin hormonu var, soya posası, meyve posası vb. şeyler var, maliyeti çok düşük ama pahalı satılıyor, bir işe yaramaz vb. genellikle küçümseme ve kötüleme tarzı şeyler yazıyorsunuz.
Ben de uzun zamandır pek çok şey soruyorum ama bunlar anlamaya yönelik sorgular, kötülemeye yönelik değil. Bir şeyi kötülemek için kötü olduğunu bilmek gerekir. Nereden biliyorsunuz, ispatlayabilir misiniz diye size soruyoruz bu sefer, fakat ispatınız yok.
Üniversitede çalışan, herhangi bir gübre işiyle kullanıcı seviyesinde olmanın dışında ilgisi olmayan biri olarak b5a veya üreten şirketle ya da o şirketteki şahıslarla ne alakanız var, neden bu ürünü üreten ve satanlara hasımmış gibi davranıyorsunuz, sorabilir miyim?
|
Her dediğinize katılıyorum yanlız işe yaramaz kısmı ve hasım kısmı hariç.
Anlamadığım konu şu bir ürün üreteceksiniz ve o ürünün ne olduğunu söleylemiyceksiniz.
Yasalardan bahseden insanlar önce yasaları okusun.
Kanıt diyorsunuz size kanıt gösteremem ki ben size kanıt diye sundukları şeylerin aslında bir kanıta dayanmadığını söluyorum neden anlamak istemiyorsunuz hollanda analiz raporları diye bas bas bağıranlar neden bunların aslında işe yaramaz bir kağıt parçalarından ibaret olmadığını söyleyemiyorlar.
Bakın ben bir üreticiyim diyelim ve bir ürünün tanıtımını yapıyorum bana o hollandaya yolladıkları ürünlerin resimlerini göstersinler noter onaylarını göstersinler analiz demek şumu ben bir su ya bir poşet çayı iki kere batırıp çıkarıyım sonra bunla bir ürün yetiştirdim diyim patates buraya kadar hiç bir resim belge noter vs yapmıyım sonra o yetiştirdiğim ürünü hollandaya yolliyim bak işte bu b5a ile yetiştirilmiş üründe kimyasal bulunamamıştır diye rapor alıyım belki bu ürün torf dere kumu hayvan gübresi karışımı ile yetiştirilip gönderildi.
Ürün organik tarım yasalarında hangi kısım da diye soruyorsunuz bır kısmı yok peki o övünülen eko-tar sertifikası nasıl alındı. Sen organik tarım kanunlarında madde 4 içersinde ki şıklardan biri olmak zorundasın.
Hangisi...
Ben b5a ile mısır yetiştirdim daha doğrusu yetişmedi ve çalışma sonucu azot isteği 8,3 üzerinde olan hiç bir ürünü de yetiştiremezsin tek başına yetmez. İnanmayanlar bende belge isterler bende şimdi b5a üreticileri gibi diyim ki deneyin görün ölemi
Benim bütün kimliklerimi bir kenara bırakın ne olduğumu kim olduğumu ne iş yaptığımı ne önemi var ki ben diyorum ki BmR tarım bu çoçuğu siz mı doğurdunuz evet Bu çoçuğun anası babası kim bilmiyorum.
Fiyatının ucuz olduğunu söylemiyorum gerçek sonuç olarak b5a bayisi olan tanıdıklarınız varsa öğrenebilirsiniz.
Dr. bitirmiş birisiyim uzmanlık alanımda organik tarım sistemleridir.
Hasımmış gibi davranmıyorum böle algılanmasının sebebi insanlara bir şeyin olduğundan daha büyük olduğunu gösteriyor olmalarıdır. Gri politika izliyorlar anlıyacanız. buna inanıp bu ürünü ümitle kullanan insanlar var şunu sölemeleri gerekiyor bu ürün organik bir gübredir yasaların elverdiği şekilde bu ürün hiç bir zaman tek başına yeterli değildir. bu ürünü kullanarak kanseri yenip topraktaki kimyasalı yok edemezsin. topraklarınız 50 yıl öncesi gibi olmaz. Allah aşkına bana bir tane üniversiteden türkiyeden şu b5a referans olcak bir adam gösterin. Denemesi yapılmıştır şu ürünlerde diye. almanya raporu fransızca olursa bu iş olmaz.
Abartmasınlar evet işe yarar bazı süs bitkilerinde meyve ağaçlarında bir yıl bunlar için deneme yapmama gerek yok saksılarınıza özür dilerek sölüyorum doğum kontrol hapının yarısını kırarak koyun bir saksıya da b5a uygulayın hangisi daha hızlı sürgün vercek çiçeklenme yapcak.
Sizlere anlatmaya çalıştığım konuyu anlatamıyorum B5A dünyada ki tek ürün değildir bu insanları sadece kandırmadır.
İşte benim suçlamalarımın sebebi bu insanların oldukları şeyi söylemek istemedikleri ve insanları kandırdıklarından ibarettir