Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın
Arkadaşlar,
8 aydır B5A kullanıyorum.Şimdi bu ürün hakkında objektif bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.İlk uygulamı Şubat-2010'da yaptım.Süs bitkilerimde gördüğüm en önemli olumlu yönü sürgün vermeyi teşvik etmesi oldu.Ancak onun dışında olumlu bir etkisini malesef göremedim.(Çiçeklenmeyi tetiklemiyor mesela)Bir palmiyemi ve clematisimi yapraktan uygulamaya sonrasında kaybettim.Azıcık dozajını kaçırdığınızda bitki ölüyor malesef..Üstelik bahçemdeki toprakta bazı elementlerin eksik olduğu ortaya çıkmaya başladı;çinko,demir gibi...Bunun sonucu ek gübrelemeler yapmak zorunda kaldım.B5A nın fiyatı bana göre oldukça pahalı,bunu Eminönü'ne gidince anladım.Oradaki ziraat mühendisi bir bey en kaliteli olan Agrofill marka sıvı gübreyi (İtalyan marka) tavsiye etti bana.Bu sıvı gübrenin fiyatı 20 TL.idi ve bana 1 yıl yeteceğini söyledi.Üstelik ek sıvı maddeler filan da kullanmıyorsun..Tek ürünle toprak tüm madde ve minerallerle iz elementleri alıyor.1 aydır kullandığım Agrofill marka sıvı gübrenin(İtalyan marka) olumlu etkisinin daha fazla olduğunu gözlemledim..Üstelik B5A nın fiyatı 40 TL. daha fazlaydı Agrofill'e göre..
|
Aynen katılıyorum. Filiz atmada mükemmel
Şu fotoğraf öncesı kökten b5a kullanmıştım. Bu verimi görünce çok sevinmi,ştim. Ama malesef yapraktan uygulama sonucu bu dal ve meyveler tamamen kurudu
Aynı dalın şimdiki hali yeni çektim
![Name: IMG_2465 [640x480].jpg
Views: 1046
Size: 38.0 KB](https://www.agaclar.net/forum/attachments/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/163101d1280309472-img_2465-640x480-.jpg)