Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarafsız
Hangi ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz sadece adını söyleyin...
Size özelden gelen mesajlarla bana yazmayın bence...
|
Bu söyleminiz gayet yakışıksız.
Bu başlıkta b5a ile ilgili yazdıklarınız, bu ve benzeri ürünler için sorulan soru, yapılan yorum veya eleştirilerden farklı. Ürünü anlamak isteyenler, içeriği ile ilgili, etki mekanizması ile ilgili, analiz, tescil süreçleri ile ilgili, belgelenmiş saha sonuçları ile ilgili, içeriğin arkasındaki bilimsel literatür ile ilgili soru sorarlar. Bunların yanıtlarını yorumlarlar. Tatmin olurlar veya olmazlar.
Oysa sizin yaptığınız doğrudan ürünün içeriğinde olduğunu kanıtsız olarak iddia ettiğiniz bir takım girdiler, pazarlama söylemleri, maliyeti ile fiyatı arasındaki fark, hatta ürünü satan ve üretenlerin kişiliklerine kadar gidiyor.
Önceki mesajımda bunun için sordum her ürün için böyle mi yapıyorsunuz diye, yoksa sadece b5a için mi böyle davrandınız onu merak ettim.
Her tür gübreyi bildiğinize göre (
ki ben bilmiyorum, hepsini birden bilmeye bu aşamada ihtiyaç da duymuyorum), söz gelimi bionem, mog ve roa için de yorumlarınızı almak isterdim. Bunlardan birisi, benzer bir söylem ile kimyasallarla kirlenmiş topraklarımızı (50 yılla da yetinmeyip) 100 yıl gençleştirirmiş, doğru mudur?
(
Not: bu arada merak edersiniz diye söyliyeyim. B5a ürününden bu güne kadar ne aldım ne de kullandım. Aslına bakarsanız, bu gübrelerin hiç birini alıp kullanmadım. Bionem'i içindeki bakterinin etkisini görmek için az miktarda alarak denemiştim. Bunun dışında yerine ve amacına göre düzenli olarak kullandığım B.Thurgensis, B.Subtilis, T.Harzanium, Etkin Mikroorganizmalar, kükürt içerikli preperalardır. Gerektiğinde bakır içerikli organik sertifikalı bir-iki ürün de kullanırım. Bunlar da gübre sınıfına girmezler. Gübre olarak kompostladığım keçi gübresi, sonbaharda ekip baharda yatırdığım bakla, kemik tozu ve ağaç külü herşeye fazlasıyla yetiyor)