Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köknar
Dün zirai ilaç satan bir dükkana gittim birkaç çeşit gübre ve ilaç almak için, Ziraat Mühendisi olan satıcıyla ayak üstü sohbetimizde bu başlığın da etkisiyle merak edip B5A' yı sordum, elinizde var mı? Dedim, sesinin tonu değişti, "bırakın onu abarttılar, insanlar da birşey zannedip aldı zamanında, ama artık geçti" gibi bir yorumda bulundu, "köylü bilinçlendi ama; eskisi gibi değil artık" dedi.
Bu ürünle ilgili olumlu ya da olumsuz hiçbir fikrim ya da deneyimim yok benim. Duyduğum yorumu bu başlıktaki tartışmalarla ilintileyerek mantıki bir sonuca varmak istiyorum. Kimilerinin bu kadar karşı çıkıp başkalarının savunduğu ya da beğendiği bir ürün, ister istemez ilgimi çekti. Bu bir meyve ya da tatlı değil ki kimilerinin damak tadına uysun kimilerininkine uymasın...
Bu denli fikir ayrılığının sebebi nedir? Benim için önemli olan soru aslında bu...
|
benim ifade etmeye çalıştığım olay da bu idi zaten.
hiç kimse diyemez ki b5a denen ürün ve ürünler hiç bir işe yaramaz. beş para etmez ??? . bunu diyen yalan konuşur. elbette her üretilen ürün iyi ya da kötü toprakta bir şeyler yapıyor. kimisi koruyucu etki yapıyor. kimisi verimi artırıyor. her bir ürünün bir veya birçok işlevi var.
ama lütfen ; şunu yapmayın. yalvarıyorum artık size
hiç bir zaman çiftçiye tek bunu kullanın
başka bir şey kullanmayın
AZOT kullanmayın
FOSFOR kullanmayın
POTASYUM kullanmayın
DÜNYANIN EN İYİSİ yim demeyin
DÜNYADA İLK VE TEK demeyin
DÜNYADA BENDEN DAHA İYİ BİR ŞEY YOK demeyin...
vs vs vs söylemleriniz çiftçiyi aldatıyor
ve bir üretici bizden ürün almaya geldiğinde çok zorlanıyoruz. yanında takviye NPK veremiyoruz. vermeyince çiftçi ürün alamıyor. bu sefer de bana ya da çalışma arkadaşlarıma yükleniyor.
yazıktır üreticilere
bu şekilde söylemler ile kandırmayın
b5a iyi bir üründür. tekrar söylüyorum. bu ürüne kötü diyenin karşısına dikilirim.
ama ; en büyük hatanız yukarda anlattıklarımdır
affınıza sığınarak bir şey diyeceğim
BAŞKASININ YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİ YUMRUĞUNU BALYOZ ZANNEDERMİŞ
ya da KARGAYA YAVRUSU KUZGUN GİBİ GELİRMİŞ...
sizden daha iyi olan ve de daha iyi olmayan pek çok ürün var piyasada
ama şunu izah edin. o konuda beni ikna ederseniz size ben yardımcı olacağım
b5a da yakma etkisini pek çok üreticiden duydum
doz aşımı olduğu zaman ürününüz yakıyor !!!
bu yakma etkisini gösteren materyal nedir ?
herkesin bildiği gibi , SU/GÜBRE oranını bozmadığınız sürece hiç bir ( gerçek organik ) ürün asla ( doz aşımı ) yakma etkisi göstermez...,
bu ürün doz aşımında neden yakıyor ? bunu bana izah ederseniz çok sevinirim
saygılarımla !