![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
GEÇMİŞ OLSUN hocam Selahattin Yılmaz abimiz kaza geçirmiş olduğnu duydum kendisine ALLAH tan acil şifalar dilerim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2010
|
The end son fin bu film burada bitti demekki |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
"Tarım Bakanlığından onaylı tek yerli üretim sıvı organik gübredir" "Türkiye de Tarım Kredi Koop. ile ülke genelinde satış sözleşmesi yapan ilk ve tek üründür" http://www.tarimtedarik.com/store/Pr...roductId=86341 Bu ifadeler doğru mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tarım Bakanlığından onaylı tek yerli gübre olup olmadığını bilmiyorum, oradaki bilgiler oldukça eski bilgiler ve internette çok sitede benzer bilgilere rastalrsınız, maalesef bilgi kirliliği her şeyde olduğu gibi bu konuda da mevcut, ancak internet sitelerinde firma satmama kararı aldığı halde bayiler ürün satabilmek için her yolu deniyorlar. Sevgili denizakvaryumu, B5A sayfasına girerseniz şöyle bir evrakla karşılaşırsınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Arkadaşlar ilk defa tanıştığım B5A gübreyi bu sene kullandım.ve çok faydasını gördüm Bu sene ürün alamadığımdan dolayı ekmemeyi düşündüğüm yerlerde de kullandım ve tahminimden fazla ve kaliteli ürün aldım.Bu ürünle 2010 şubat ayı gibi tanıştım. Ve merak ettiğim konularda Sn. Selahattin Yılmaz'dan gerekli bilgileri aldım. Bu başlık altındaki 944 nolu mesajda bulabilirsiniz. Aynı gübreyi armut ağacımda da denedim. Busene ilk defa bu kadar verim aldım. Dalları meyvayı taşıyamadı bir çoğu kırıldı. Önümüzdeki sene de kullanacağım. Kullanması hem pratik hemde ekonomik. 5 Kg suya 5 Gr gibi kullanıyorsunuz. Selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Şu an resmi olarak tam sonlanmamış olsa da BMR Tarım ile Bekir Sıtkı Arı'nın yolları ayrıldı ve bildiğim kadarıyla şimdi kendisi kendi ismiyle bir gübre çıkartmaya hazırlanıyor. Bu konudaki şahsi görüşümde şudur ki: B5A ve Bekir Sıktı Arı için çok güzel sonuçlar doğuracak bir süreçtir. Bu şekilde Bekir Sıtkı Arı daha rahat hareket edecek B5A nında kurumsal kimliği gelişecektir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bilmeden fikir sahibi olunamaz.
Alıntı:
Arkadaşım sıvı mikrobiyal gübrelerin işlevini tamınmak için toprak yapısındaki organik madde içeriği birinci sırada yer almaktadır, bilindiği üzere toprağa uygulanan bu preparatlar öncelikle toprak içeriğindeki mikro organizma yapısında aktiflik oluşturmaktadır, içeriğinde bulunan mikroorganizmaların toprak içinde aktif olmalarını beklemeden önce toprak organik yapısının beslenme isteklerine cevap verecek yapıda olması gerekir. Aktif edilen bu mikro organizmalar toprak içeriğinde var olupta çüzünemiyen minerallerin bu canlıların faaliyetleri sonucu mineralze olarak bitki köklerinin alacağı forma girmekteler, toprakların yapısında yetiştireceğiniz bitkilerin besin ihtiyaçlarını karşılıyacak organik maddenin olmayışı toprağa sunulan bu preparatların sizin kullandığınız B5A içeriğindeki mikroorganizmaların besin ihtiyaçlarınında karaşılamama durumu ortaya çıkmasıyla işlevini yapamaz durum yaratacaktır. Burada öncelikle topraklarımızın organik yapısını yetiştireceğimiz bitkilerin isteklerini karşılıyacak özelliği taşıması gerektiğinin bilinmesi gerekmektedir, yoksa bu bu gübrelerden beklenen sonuç alınamıyacaktır. Açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla sizin armut meyvesinde aldığınız müspet sonuç toprağınızda bu ağacın besin ihtiyaçlarını karşılıyacak organik yapının olduğu diğer ağaçlarınızın besin istekleine cevap verecek nitelik taşımadığıdır sizin hükmünüz bu eksiklik içinde oluşmuştur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2010
|
Selam Arkadaşlar, Yaklaşık 1 yıl önce diktiğim meyve finalarının gübrelemesini yapacağım fakat nasıl yapıldığını bilmiyorum. Fidana zarar vermekten korkuyorum. Yanmış sığır gübresi kullanacağım. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2010
|
Sebahattin Bey teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
açıklama
KAMUOYUNA DUYURULUR Bekir Sıtkı ARI'nın BMR Tarım ile Resmi ya da Gayrı resmi hiç bir ilişiği kalmamıştır; bu açıdan Bekir Sıtkı Arı'nın üçüncü şahıslara verebileceği zararlardan firmamız sorumlu değildir. Yakın zamanda daha güçlü, daha işlevsel ve tarım sektörünün yanı sıra farklı sektörler için de yepyeni ürünler çıkaracağımızı müjdeleriz. Bizlere güvenen B5A bayii ve B5A kullanıcılarımıza duyurulur. diyor ana sitenizde ??? bunun anlamı nedir ? bekir sıtkı bu gübrenin mucidi değil mi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne derler. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
B5A artık mucidinin formülü olduğu söylenen teknikten farklı olarak ve o metottan bağımsız ve gerekli platformlara taşınarak olması gerektiği gelişmiş bilimsel tekniklerle, mikrobiyolog akademisyenler nezaretinde ve yaşanan sorunlar tek tek çözülmüş yeni versiyonuyla üretileceğinden şahsın formülü ve mucidi olduğu ürünle alaksız bir metot söz konusudur firmanın belirleyeceği zaman içerisinde ürünün formülü ya da içeriği de açıklanacaktır. Bu anlamda firma yukarıdaki alıntılanan açıklamayı gerekli görmüştür ve bundan sonra ürünün yeni versiyonu haricindeki sorular dışındaki sorulara cevap verilmeyecektir. O nedenle bende başak hanım pardon nesrin34 ya da benzeri tarzda çıkış yapan kişilere cevap vermeyi düşünmüyorum. Bu kişisel kararımdır ve ürünü bu noktalara gelmesine vesile olanlara kendim de dahil şahsım adına teşekkür ediyorum. Yeni ürün ve ürünler hakkında açıklamaları da yakın zamanda firma bana bildirdikçe açıklayacağım. B5A bu ülkenin gübresiydi, agaclar.net'in tespitlerinden birisiydi bu ülkeye kazandırılmış uluslararası ürün olarak etkilerini yine hep buradan sorgulayacağız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Aldığım hala bitmedi ama bu sene tamamdır.Arazide her yere vurup bitireceğim. Bırazda sebzelerde deneme amaçlı kullanırım sanırım. Bu akşam çileklerde 10 adedinde kullandım.5 çeşit gübre ile denemelerim var. Humas, Mol, B5A, Rachine ve Kendi hazırladığım gübre ile. Tabi, hepsi aynı formatta değil.Bazısı toprak düzenleyicisi, bazısı köklendirici, bazısıda gübre. Alacağım en iyi sonuç benim ileriki senelerde kullanacağım malzeme olacak. Bu arada Toprak olarak kumlu humuslu toprak karışımı ve benim hazırladığım gübre ile karışmıstır. Yeşil ot artıkları, inek gübresi,kireç ve kum karışımı bir gübre bu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kaptanzst, gözlemleriniz dışında bir sırt tulumbasına 2 kapak B5A koyunuz ve erkencilik sağlamak istediğiniz ağaçların gövdelerine 15 gün arayla iki defa püskürtünüz ağaçlarınız erken uyanacaktır. Hatta bunu ağacın bir dalında da deneyebilirsiniz. Umulurki B5A olumsuz şartlar nedeniyle etkisiz hale gelmemiş olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Selam Selahattin bey dediğiniz zaman uygulamayı yaptım. Saklama koşulları buz dolabının sebzelik kısmıydı. Şimdilerde Eski inek ahırında raf yaptım orada bütün gübre ve düzenleyicilerim. 2. Uygulamayı bu aralar yapacağım. Dal olarak ayırım yapmadım. Birde dikkatimi çekti B5A kutusunun dibinde biraz yoğunluk var. her ne kadar çalkaladımsada o kısım biraz ağır geldi bana. Yani kutunun dibi biraz ağır, hissediyorum. Çökme olmuşmudur. Çok çalkaladım ama açamadım. Ne tavsiye edersiniz. Bitince su ile açmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Bi şeyi merak ettim arkadaşlar (ben aslında yazılarınızı uzun süredir takip ediyordum ama üye olalı bir kaç ay oldu) Em(etkin organizmalar) EM5, EMfpe, EMA - youtube da gördüğüm takip ettiğim bazı amerikalı tarımcıların kovanın içine koydukları zengin toprak kompostlarla hava pompası kullanarak oksijenle zenginleştirerek bazı organizmaların çoğalmasını sağlayıp elde ettikleri (compost tea)adını verdikleri sıvı gübreler ve sizin bahsettiğiniz B5A bunların farkı **** benzerlikleri nelerdir? aralarında hangisi kullanılmalı **** hepsi mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Kişisel tecrübe, üç aşağı beş yukarı içerikleri farklı olduğu iddia edilsede etkileri benzer hatta bazen yarışan etkilere sahip, kişilerin uygulama sonuç tecrübelerinin de farklı ve çoğu zaman oldukça memnuniyet verici olduğu gübrelerdir. Hangisi mi kullanılmalı; bir yerden başlanılmalı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
merhaba selahattin bey ben siteye yeni üye oldum b5a hakkında merak ettiklerim ve bana yardımcı ola bileceğiniz konularda tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim. mesleğim muhasebeciyim, yaklaşık 1 ay önce 100 dekar yer kiralım 10.000 tl ve dekar başı su parası 100 tl oda 10.000 tl tutuyor sürdürmek tohum falan fian derken yaklaşık 50.000 üzerinde masrafım olacak. bu tarlaya karpuz ekmeyi düşünüyorum. ****** bütün paramı bu işe yatırdım son kuruşuna kadar. karpuz yetiştiriciliğinde bana yardımcı ola bilirmisiniz, b5a rahatlıkla kullana bilirmiyim, b5a'nın yanında başka kimyasal gübreler kullanmalımıyım **** organik gübreler. ben tarımcı değilim gçen sene 2 dekar yerimize karpuz ekmiştim ve dekarında 4 ton ürün oldım toplamda 8 ton. fakat bir gezimde bileciğin bir köyünde karpuz tarlası gördüm okadar güzel yetiştirmişki çiftçimiz bakmaya doyamadım maşallahı vardı dekarında en az 20 ton ürün kaldırmış olmalı. tohum aynı tohum, aynı cins karpuz ve yetştiricilikte elimden gelen özeni gösterdim ziraat mühendisi bir arkadaşın tavsiyesiyle. benim beceremediğim bir yer olmalı diye düşündüm. sizden ricam b5a kullanımında verim artışı olurmu yüzdeliklere vurulacak kadar bir artış. b5a'nın yanında başka gübreler kullanmalımıyım. hastalıklarla mücadelede kimyasal ilaçlar kullanmam b5a'nın etkisini azaltırmı. çiçeklerde döllenmeyi sağlamak için döllenme ilaçları kullanmam bir zarar verirmi. tohumları toprağa dikmeden önce b5a'yı toprağa veriyoruz ve sürdürüp tohumları eke biliyoruz, peki sonrasında sadece yaprak gübresi olarakmı kullanıyoruz b5a'yı. salma sulama yapacağım sulama esnasında suya sala biliyoruz sanırım. yaprak gübrelemede demir , çinko gibi her hangi bir ilaç kullanmamız gerekiyormu b5a dan sonra. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tria, gecikme için kusuruma bakmayın mesajınızı ancak gördüm oysa mailime mesaj geliyordu ama gözümden kaçmış. Bu başlığa da bir üyemizin afrika menekşeleriyle ilgili bir paylaşım yapalım diye uğradım diye gördüm, onun için aşağıda ayrı bir mesaj yazacağım fakat şimdi sizin dorularınıza değinelim; Öncelikle B5A sıvı organik gübrenin etki mekanizması itibariyle toprakta var olan içeriği ortaya koyması nedeniyle yerine göre dışardan bitki besin elementleri takviyesi gerekiyor. genelde önceki yıllarda yoğun tarım yapılan alanlarda yoğun gübre kullanımı nedeniyle ilk yıl gübre vermek gerekmiyor ancak sizin durumunuzda risk faktörü fazla olduğundan size tavsiye edilen taban ve damla sulama gübrelerinin üçte birisini veya en fazla yarısını kullanmanızı öneririm, ancak sertifika ile organik yetiştiricilik yapacaksanız buna da gerek yok zaten. B5A yı dikim esnasında fidelerin köklerinin dikierken b5a lı suya bandırılması ile kullanımı başlatır, 25-30 gün aralıklarla damlama veya yapraktan püskürtme usulüyle uygularsanız verim %40-80 artası bir artış gözlersiniz zaten kullanım aralıklarında bitki ben B5A istiyorum diye size şeklen söyler, karpuzda özel bir uygulama derseniz yarım doz damlamadan yarım doz yapraktan uygulama yapğıldığında daha geniş yaprak yüzeyiyle iyi fotosentez yapan bir yaprak yüzeyiyle güçlü bitkileriniz olur. Verim artışı toprak şartlarına ve kaliteli tohumluk kullanımınıza ve topraktaki organik madde mikarına göre göre değişecektir. Bunun dışında bu başlığı epeydir gözlemlemiyordum sorularınız olursa artık takip ederim, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar daha önceki mesajlarda konusu geçtiği gibi B5A ortaklarından olana Bekir Sıtkı Arı ayrılmış ve kendi yolunu çizmişti, süreçte BMR Tarım B5A formül ve imalat metodunu akademik destekle değiştirmiş, ürünü geliştirmiş ve içeriğini akademik ve teknolojik metotlarla üretir hale gelmiştir. Halen ürün geliştirme ve İstanbul Üniversitesi Tekno Parkında geliştirilmektedir. Süreçte diCO Sıvı Organik Gübre olarak yeni bir versiyon geliştirilmiş B5A gibi ve hatta daha iyi neticeler alınmaktadır. Bu mesajı belki biraz geç yazdım hatta yazmaya da niyetim yopktu çünki firma ile birlikte SURYEM isimli hayvan yemi katkısının -ki onun sonuçlarıda mükemmel- ruhsatlandırma işlemlerini bekliyoruz ancak bazı resmi süreçler uzadı ve özel mesajla değişik talepler oldu bu nedenle artık yazmayı ve açıklamayı uygun gördüm. Ayrıca burada yazdıklarımın firma nezdinde resmi bir özelliği yoktur tamamen şahsi açıklamalarımdır. Firmadan resmi talepleri olanların teknik@b5a.com.tr veya info@b5a.com.tr adresine mail atarak resmi ve özel sorularına cevap almalarını öneririm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Selahattin hocam, ürün sadece isim değişikliği mi, yoksa tamamen yeni bir ürün mü? Yeni bir ürün ise sorular malum, bildiğiniz kadarı ile bilgi verebilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili MeyveliTepe, SURYEM şu anda bakteri isimleri belli deneme ve ruhsatlandırma aşamalarında firma merkezinden müsade almakla bakteri isimlerini açıklama şansım var, diCO ise bakterileri tespit edilmiş, B5A ya göre değiştirilmiş, geliştirilmiş, akademisyenler tarafından B5A daki tüm üretim ve literatür endişeleri ortadan kaldırılmış, esas B5A'dan bağımsız ancak piyasaya çıkması için (tabi etkinliği sonlandırılmış halde) sıvı organik gübre ruhsatı alınmış bir gübredir, şu anda mikrobiyal gübre ruhsatı alabilmek için etkinlik raporu almak üzere bir üniversite ile görüşüldü süreci başladı, mikrobiyal ruhsattan sonra bakteri isimlerini sanırım buradan açıklayacağım, bunu zaten bende çok istiyorum, KISACA B5A İLE AYNI ÜRÜN DEĞİLDİR en bariz açıklamasıyla da mikoplazmik replikasyon denilen olayla uzaktan yakından bir alakası yoktur, hali hazırda B5A da zaten diCO ya yakın bir metotla üretilmektedir, ancak bu tarz ürünlerde ki genel etkiler aynıdır. Formülü ise gizli olmayacak hatta belki ilerleyen zamanlarda B5A yerini diCO'ya bırakacak. Aslında SURYEM dende deneme numuneleri dağıtmak isterim fakat ruhsat çıkmadan bu işe girişmeyi etik görmüyorum. Hatırlanırsa daha öncede bakteri isimleri açıklayacağımı söylemiştim ancak kaldı. Ortaklıktan ayrılan ortak oldukça sancılı bir ayrılma süreci yaşattı ve bu arada olaya dahil olan akademik yaklaşım hep gizli tutuldu zira önceki üretim metoduna ait ne kadar sorun varsa, ne kadar ürün problemi varsa, ürünün önünü açmak için ne kadar yöntem varsa görüldü, düşünüldü, uygulandı. Elbette bütün bunlar olurken benim nezdimde agaclar.nette yapılan tartışmalar, ürünün mikrobiyal etkinliğinden dolayı kullanılabileceği ve geliştirileceği sektörler düşünüldü, dile getirildi ve ürünün geliştirilmeside akademik destekde olsa yararlanıldı. B5A olduğu yerde duruyordu, ürün güzel etkilere rağmen hep aynı üründü ancak diCO en azından B5A nın kaldığı yerden olayı çok daha ileriye taşıyabilecek bir ürün, ki hele mikrobiyal ruhsatı alınırsa kategorisindeki neredeyse en güçlü ürün olma özelliğide sağlanmış olacak tabi bunu hep birlikte göreceğiz. Daha özel bilgiler için şahsen görüşmeyi tercih ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Alıntı:
Bmr Tarm | B5A Sv Organik Gbre Bmr Tarm | B5A Sv Organik Gbre Bmr Tarm | B5A Sv Organik Gbre |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|