agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-08-2010, 13:42   #1411
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
http://www.b5a.com.tr/galeri.asp inceleyin.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-08-2010, 13:50   #1412
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Selahattin Bey

Araştırma kuruluşuna gerek yok çünki Tübitakla anlaşmadan önce ben kendi kurumumu kalıntıyla ilgili duruma ikane edemedim ettimde katkı kalıntı bölüm başkanının olaya muhalefeti nedeniyle proje yattı ve firma Tübitaka yöneldi.

Kalıntı analizi gibi bir konuda bu söyledikleriniz ilginç. Ürünlerin karşılaştırılmasını isteyen ben değilim sizsiniz. Ben de diyorum ki eğer karşılaştırmak istiyorsanız, bunu adam gibi bir araştırma kurumu yapsın ve yukarda belirttiğim gibi her yönüyle karşılaştırsın. (dioksinler, pestisitler, TH, nükleer kirleticiler ve sizin de önereceğiniz varsa diğer kirleticiler,...). Bu iş öyle amatörce yapılan bahçecilikle yapılacak bir iş değil. Ancak adam gibi bilimsel bir kurum tarafından yapılabilir. Diğer türlü sonuç ne olursa olsun, mutlaka sonunda itiraz gelecektir. Bakın tekrar ediyorum. Benim ürünüm senin ürününü yener diye iddia eden ben değilim. Sizsiniz. Ben sadece dünyada benzeri olmayan ürün ifadesini kullanmanızın etik olmadığını söyledim. (Diğer arkadaşların mesajlarını okursanız onlar da bu söylediklerimi destekler nitelikte). Siz ise, bunu hemen ürün yarışına döktünüz. Sayın Meyvelitepe'ye hak veriyorum: Ürünlerimizin karşılaştırılabilir olması için etki mekanizmalarının bilinmesi gerekir. Sizin ürünün etki mekanizmasını henüz bilmiyoruz. Ben buna rağmen karşılaştırmayı kabul ettim. Ancak bir şartla dedim. Tam teşekküllü bir araştırma kurumunda olması. Aksi takdirde, olay ciddi değildir.

Emine Akman beğendi.
Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-08-2010, 16:31   #1413
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Bu iş öyle amatörce yapılan bahçecilikle yapılacak bir iş değil.
Bu cümleye bende katılıyorum, aldım denedim çok iyi sonuç verdi, sebzelerim bitkilerim ağaçlarım çok iyi gelişti demek, iyi olduğunu doğru olduğunu haklı olduğunu göstermez. Belki kişi yalan konuşuyor.

Sanırım b5a firmasının bakir alanlarda deneme alanları yok, varsa da bu bir üniversite tarafından gözlemlenir denenir raporlanır. onun tarlasındaki bunun tarlasındaki yetişen ürünler beni de ikna etmiyor, o tarlalara daha önce neler verilmiş neler atılmış toprak analiz değerleri neydi. Belki de b5a denenen tarlada tarla sahibi gece gidip başka bir şey verdi verdiğini de size söylemez bilemezsiniz. Aslında bu tür denemelerden firma daha çok zarar görür. Bu tür şeyler deneme sahalarında yetkili bilim adamlarınca üniversitelerce denenir ıspatlanır raporlanır.

B5a yı bende aldım denedim, yanyana olan aynı cins ağaç biri gelişti bir diğeri gelişmedi, şimdi ben ne demeliyim?
Diyemem, bilimsel olarak analiz edilmediği sürece ne dersem yalan olur. Ama biri gelişiyor bir diğeri gelişmiyorsa, gelişenide b5a dan dolayı gelişti diyemem geliştirseydi diğerini de geliştirirdi diye düşünürüm.

Emine Akman beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-08-2010, 17:12   #1414
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Çok haklısınız Sn Lilium. Benim de anlatmak istediğim bu. Hem ben B5a'nın yukarda sayılan tüm söylenenleri yaptığına da inanıyorum. Yapmıyor demiyorum ki. Çok çok üstün bir ürün de olabilir. Sadece şapka çıkartırım. Bize de tebrik etmek ve gurur duymak düşer. Karşılaştırma teklifi benden gelmedi. Ama BMR Tarım mutlaka ürünleri karşılaştırıp bir puan öne geçmek istiyorlarsa, anlaşsınlar tam teşekküllü bir araştırma kurumuyla, ben de ürün temin edeyim. Bilimsel kurumlar taraf tutmazlar nasıl olsa. Başında gidip kimsenin durmasına da gerek yok.
Yalnız böyle kapsamlı bir bilimsel çalışma oldukça pahalıya mal olacaktır. İstek onlardan geldiğine göre faturayı da ödemeleri gerekir diye düşünüyorum.

Emine Akman beğendi.
Eski 19-08-2010, 21:28   #1415
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
...,
Ancak adam gibi bilimsel bir kurum tarafından yapılabilir. Diğer türlü sonuç ne olursa olsun, mutlaka sonunda itiraz gelecektir. Bakın tekrar ediyorum. Benim ürünüm senin ürününü yener diye iddia eden ben değilim. Sizsiniz. Ben sadece dünyada benzeri olmayan ürün ifadesini kullanmanızın etik olmadığını söyledim. ...

Sizin tavsiye edeceğiniz ya da şurada yaptırabileceğiniz herhangi bir adam gibi bilimsel kuruluş uygundur yeterki akredite bir kuruluş olsun istemiyorsanız onunda olmasına gerek yok.

Söylediğim kendi kuruluşumda yaptıramamamın nedeni daha önce kalıntı konusunda benzer bir ürünün (halen aynı fonksiyonla piyasada satılıyor) aslında işe yaramadığı sonucuna ulaşılmasına binaen katklı kalıntı laboratuvar şefinin firmaların ürünlerine ait projelere sıcak bakmamasından kaynaklanmaktaydı ve B5A da o ürünün gölgesinde kaldı maalesef. Kısaca söylemeye çalıştığım şey de şuydu: Her kurumu böyle bir araştırmaya ikna edemiyorsunuz malieti ne olursa olsun. Tüm masraflar size ait olsa bile yapmak istemiyorlar. Yani siz aslında bu teklifi yaparken daha işin başında öyle istediğiniz türden analizlerin hepsini birden yapabilecek çok fazla sayıda kuruluş yok olanları da ikna etmek size ait B5A var. İstediğinize rağmen her türlü deneme şartlarında, her türlü bilimsel ve her türlü şartınıza bahsettiğiniz ekleyeceğiniz çıkaracağınız analizlerde dahil B5A hazır. Herkes masrafını öder.

Eski 20-08-2010, 00:33   #1416
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Hadi bakalım, sonucunu merak ediyoruz.

Emine Akman beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2010, 10:05   #1417
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Kalıntı konusunda etkili olabilir bilemem. En çok da savunulan bu. Ama verim konusunda sanmam. Böyle bir çalışma olmaması, devletimizinde yüz karası. Çifçiye destek vermek nasıl oluyor anlamıyorum. Masa başında oturmaklamı...

KAPTANzst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2010, 11:12   #1418
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Selahattin Bey'e Yanıt

Selahattin Beycim,

Mesajınız için çok teşekkür ediyorum. Size gerekli yanıtı EM başlığı altında kısa süre içinde vereceğim. Saygılar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Sizin tavsiye edeceğiniz ya da şurada yaptırabileceğiniz herhangi bir adam gibi bilimsel kuruluş uygundur yeterki akredite bir kuruluş olsun istemiyorsanız onunda olmasına gerek yok.

Söylediğim kendi kuruluşumda yaptıramamamın nedeni daha önce kalıntı konusunda benzer bir ürünün (halen aynı fonksiyonla piyasada satılıyor) aslında işe yaramadığı sonucuna ulaşılmasına binaen katklı kalıntı laboratuvar şefinin firmaların ürünlerine ait projelere sıcak bakmamasından kaynaklanmaktaydı ve B5A da o ürünün gölgesinde kaldı maalesef. Kısaca söylemeye çalıştığım şey de şuydu: Her kurumu böyle bir araştırmaya ikna edemiyorsunuz malieti ne olursa olsun. Tüm masraflar size ait olsa bile yapmak istemiyorlar. Yani siz aslında bu teklifi yaparken daha işin başında öyle istediğiniz türden analizlerin hepsini birden yapabilecek çok fazla sayıda kuruluş yok olanları da ikna etmek size ait B5A var. İstediğinize rağmen her türlü deneme şartlarında, her türlü bilimsel ve her türlü şartınıza bahsettiğiniz ekleyeceğiniz çıkaracağınız analizlerde dahil B5A hazır. Herkes masrafını öder.

Emine Akman beğendi.
Eski 20-08-2010, 11:20   #1419
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Sn.Dogasever
bu konuda konuşma yapacağınız Manisa'daki üniversite yardımcı olmaz mı?

İki ürünü karşılaştırma olarak değil de EM ve B5A nın ayrı ayrı olarak belirtilen konularda etkileri şeklinde...

Bu konu çok rahatlıkla tez konusu bile olur

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2010, 11:37   #1420
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Denizakvaryumu,

Öneriniz için çok teşekkür ediyorum. Tabii ki, vereceğim konferanstan sonra inşallah Celal Bayar Üniversitesiyle yeni işbirliğinin de önü açılacaktır. Yapılacak çok şey var. Ama biraz beklerseniz, EM başlığı altında bu tartışmaları sonlandıracak bazı şeyleri açıklayacağım. Sadece biraz sabır... Teşekkürler.

Eski 20-08-2010, 13:25   #1421
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Son yanıt!

Sn Selahattin Bey ve BMR Tarım Yetkilileri

Son yanıtımı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Saygılarımla iyi çalışmalar diliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=990

Eski 21-08-2010, 03:03   #1422
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2010
Arkadaşlar Ben kendim zirai bayi sahibiyim. çiftçilerle iç içeyim. b5a ve muadil ürünler hakkında yaptığım konuşmalarda memnun olanlarda var olmayanlarda. fakar gerçek şu ki, siz toprağa makro ve mikro elementleri vermediğiniz taktirde bu gibi ürünlerden sadece ilk yıl sonuç alınıyor. birde hüseyin bey in yazdığı bir cümleyi kendisi için kullanıcam ben. çiftçinin cebini noşaltan biz doğru ürünleri satanlar değil. 5 kuruşluk ürünü 55 kuruşa satanlar boşaltıyor. sakaryada b5a satan bir arkadaşım artık satmıyor. nedeni ise b5a nın tek başına kullanılabilir denmesi. kişinin müşterilerine karşı nasıl bir zor duruma düştüğünü siz düşünün artık.

Emine Akman beğendi.
arifsüleyman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-08-2010, 11:14   #1423
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arifsüleyman Mesajı Göster
Arkadaşlar Ben kendim zirai bayi sahibiyim. çiftçilerle iç içeyim. b5a ve muadil ürünler hakkında yaptığım konuşmalarda memnun olanlarda var olmayanlarda. fakar gerçek şu ki, siz toprağa makro ve mikro elementleri vermediğiniz taktirde bu gibi ürünlerden sadece ilk yıl sonuç alınıyor. birde hüseyin bey in yazdığı bir cümleyi kendisi için kullanıcam ben. çiftçinin cebini noşaltan biz doğru ürünleri satanlar değil. 5 kuruşluk ürünü 55 kuruşa satanlar boşaltıyor. sakaryada b5a satan bir arkadaşım artık satmıyor. nedeni ise b5a nın tek başına kullanılabilir denmesi. kişinin müşterilerine karşı nasıl bir zor duruma düştüğünü siz düşünün artık.
Peki o satıcı arkadaş hangi ürünü savunabilmiş. Varmı böyle bir ürün.
Tek çare atadan kalma yanmış inek gübresi.Onuda bulabilirsen tabi.. Sonrada bu sıvılar destek olur

Emine Akman beğendi.
Eski 21-08-2010, 13:20   #1424
Ağaç Dostu

B5A ile tanıştığımdan beri insanların süper ürünler arayışında olduğunu gördüm. Gerek satıcılar ve gerekse kullanıcılar süper beklentiler içerisinde bu ürüne veya ürünlere yaklaşıyorlar sonuçta süper durum görmeyince o üründen uzaklaşıyorlar oysa süper beklentisi insanları sürekli yanlışa sürüklüyor.

B5A doğal bir ürün ve etki mekanizması da ona göre ve elbette tek başına yeterli değil çünki toprakta olmayanı toprağa veremez. B5A ile iştigal ettiğim sürece elde ettiği verim artışı ve girdi düşüklüğünden tüm borçlarını ödeyen çiftçilere de rastladım beklentileri ve hatalrı yüzünden sonuç alamayanlara da. Ancak B5A ilk yıl kullanımında %90 alanlarda ilk yıl tek başına yetiyor sadece iz elemen takviyesi gerektiği durumlar oluyor.

B5A sıvı organik bir gübredir ve kullanıldığında bitkinin her döneminde gerek hastalık ve gerekse bitki besin maddeleri noksanlıklarında sürekli kontrol elden bırakılmamalı zira bitkiyi tümüyle kontrol altına alıp her şeyiyle bitkiye yetebilen ve bitkiyi kontrol edebilen bir ürün şimdilik mümkün görünmüyor. Kimse ayranım ekşidir demiyor maalesef ama B5A hatasını kabul edecek erdeme de sahiptir. Çiftçilerimizin yanındayız.

Eski 21-08-2010, 13:25   #1425
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Selahattin Bey ve BMR Tarım Yetkilileri

Son yanıtımı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Saygılarımla iyi çalışmalar diliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=990
Başlığınıza veriler eklemenizden böyle bir yaklaşıma gireceğinizi bekliyordumo nedenle sadece cevap vermeyi bekledim, yaptığınızla beni şaşırtmadınız doğrusu doğrusu, zira bu başlıkta bilimsel sonuçlar açıklanacak diye defalarca söylemiştim. Az kaldı sabredin benzer sonuçlarımızı alalım bu başlıktan cevabınızı alırsınız. Ayrıca sizin eklediğiniz saatlerde TPAO ile yaptığınız çalışmalara binaen bende onlara mail attım ki petrol kalıntılarında ve temizlik çalışmalarında gerek B5A ürünü ve gerekse özel güçlendirilecek bakterilerle ortak denemeleer yapabilelim diye. Kabul edilirse gerek kalıntıda ve gerekse ugulamalarda EM'ye göre B5A'nın karşılıklı farkınıda görürsünüz. Çinkü karşılıklı denemeye almaya niyetiniz yok belli ki.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 23-08-2010 saat 00:20
Eski 23-08-2010, 00:14   #1426
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2010
yaaa nedir bu B5a ilk önce kelime anlamını öğrensek

günş1 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-08-2010, 00:26   #1427
Ağaç Dostu

B5A isim anlamı daha önce bu başlıkta söylenmişti ama kısaca bitkisel beş aygıt olarak açılımı kabul ediliyor. Sonuçta sadece bir isim ama farklı anlamlandırmalarda var ancak en çok öne çıkanı yukardaki isme göre B5A dır.

Eski 24-08-2010, 00:47   #1428
Yeni Üye

Bence bu ismin başka anlamı var.Kaçamak bir cevap gibi geldi.Bu tür cevaplar ürünün prestijini zedeler diye düşünüyorum.

Eski 24-08-2010, 10:47   #1429
Ağaç Dostu

Evet her nasıl bir kaçamak bir cevapsa. B5A ismi ürünün şimdiye kadarki prestijini etkilemedi yoksa siz ister BSA deyin ister B5A deyin ister B20A ya da isterse BJA deyin sonuçta bir ürün var etkili veya değil, birilerini isminden dolayı memnun edemiyor olabilir ama resmi ismi B5A. Size kısa bir cevap vermiştim doğru cevabı önceki 48 sayfada bulabilirsiniz çünki daha önce Hüseyin Ovak bu sorunun cevabını vermişti. Ayrıca ismin çok önemi yok zira siz ne söylerseniz söyleyin ya da ne isim verirseniz verin ürünün çok fazla isim değeri yok önemli olan işlev değeri. Bakın B5A ismi ile ruhsatlandırıldığı halde çiftçi ne isimler kullanabiliyor.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 26-08-2010 saat 00:15
Eski 26-08-2010, 00:37   #1430
Yeni Üye

İki günden beri bakıyorum.B5A isminin geldiği yer her halde ilk yazdığınızda gizli.yani s ile5 yapı olarak aynı.O zaman BSA ne demek?

Eski 26-08-2010, 01:40   #1431
Ağaç Dostu

Sizin ilk gününüz yok ki sadece söyletmeye çalıştığınız şey var. Oysa oyun oynamak ya da kelime oyunları yerine direkt sorsanız her zamanki yüzsüz yüz yerine üç mesajlı bir forum karakterine elbette daha yakışırdı.

Neyse; benim bildiğim ve sizin -söyletmeye çalıştığınız- şey konusunda istediğiniz şey şudur:

Bekir Sıtkı Arı nın yani B5A nın mucidinin isminin başharfleri ancak BMR Tarım kurulurken BSA (Business Software Alliance) yani Bilgisayar Yazılım Korsanlığı kuruluşuyla örtüştüğünden "S" harfini "5" harfine dönüştürerek ve kurucu ortaklara uygun isimlendirme yapılarak esas bu isim verilmiştir ve aslen Bitkisel Beş Aygıt tanımlaması daha uygun anlam ifade ettiği kabul edilmiştir üstelik bu tanımlama tamda B5A yı ifade ediyor.

Şu an resmi olarak tam sonlanmamış olsa da BMR Tarım ile Bekir Sıtkı Arı'nın yolları ayrıldı ve bildiğim kadarıyla şimdi kendisi kendi ismiyle bir gübre çıkartmaya hazırlanıyor. Bu konudaki şahsi görüşümde şudur ki: B5A ve Bekir Sıktı Arı için çok güzel sonuçlar doğuracak bir süreçtir. Bu şekilde Bekir Sıtkı Arı daha rahat hareket edecek B5A nında kurumsal kimliği gelişecektir.

İşte BSA dediğiniz ya da bilipte bilmiyormuşcasına söyletmeye çalıştığınız şey budur. Oysa bunun bir gizliliğide yok neden oyunculuk sergilenir onu anlamıyorum.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 26-08-2010 saat 02:48
Eski 26-08-2010, 01:40   #1432
Ağaç Dostu

Şu an resmi olarak tam sonlanmamış olsa da BMR Tarım ile Bekir Sıtkı Arı'nın yolları ayrıldı ve bildiğim kadarıyla şimdi kendisi kendi ismiyle bir gübre çıkartmaya hazırlanıyor. Bu konudaki şahsi görüşümde şudur ki: B5A ve Bekir Sıktı Arı için çok güzel sonuçlar doğuracak bir süreçtir. Bu şekilde Bekir Sıtkı Arı daha rahat hareket edecek B5A nında kurumsal kimliği gelişecektir.

Eski 27-08-2010, 19:13   #1433
Yeni Üye

Sadece çözümlemeydi.Çalıya taş attk tavşan çıktı extra bilgileriniz için teşekkürler.Biliyorsunuz veya biliyorsunuz diyerek her kelimede veya her hareket ama olay derin çıktı.Bundan da sorumlu tutulmak istemem.Karşık konu olduğu için her iki hatta sizi de ilgilendirdiği için ve kişiere zarar vermemek adını bir daha sayfanıza girmemeyi düşünüyorum.Saygılarımla.

Düzenleyen günş1 : 28-08-2010 saat 01:09
Eski 09-09-2010, 07:55   #1434
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-06-2010
GEÇMİŞ OLSUN hocam
Selahattin Yılmaz abimiz kaza geçirmiş olduğnu duydum kendisine ALLAH tan acil şifalar dilerim...

Doğa Savaşçısı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-10-2010, 04:32   #1435
Yeni Üye

The end son fin bu film burada bitti demekki

Eski 01-10-2010, 10:03   #1436
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
"Tarım Bakanlığından onaylı tek yerli üretim sıvı organik gübredir"

"Türkiye de Tarım Kredi Koop. ile ülke genelinde satış sözleşmesi yapan ilk ve tek üründür"

http://www.tarimtedarik.com/store/Pr...roductId=86341

Bu ifadeler doğru mu?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-10-2010, 14:15   #1437
Ağaç Dostu

Tarım Bakanlığından onaylı tek yerli gübre olup olmadığını bilmiyorum, oradaki bilgiler oldukça eski bilgiler ve internette çok sitede benzer bilgilere rastalrsınız, maalesef bilgi kirliliği her şeyde olduğu gibi bu konuda da mevcut, ancak internet sitelerinde firma satmama kararı aldığı halde bayiler ürün satabilmek için her yolu deniyorlar. Sevgili denizakvaryumu, B5A sayfasına girerseniz şöyle bir evrakla karşılaşırsınız.

Eski 08-10-2010, 17:52   #1438
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Arkadaşlar ilk defa tanıştığım B5A gübreyi bu sene kullandım.ve çok faydasını gördüm Bu sene ürün alamadığımdan dolayı ekmemeyi düşündüğüm yerlerde de kullandım ve tahminimden fazla ve kaliteli ürün aldım.Bu ürünle 2010 şubat ayı gibi tanıştım. Ve merak ettiğim konularda Sn. Selahattin Yılmaz'dan gerekli bilgileri aldım. Bu başlık altındaki 944 nolu mesajda bulabilirsiniz. Aynı gübreyi armut ağacımda da denedim. Busene ilk defa bu kadar verim aldım. Dalları meyvayı taşıyamadı bir çoğu kırıldı. Önümüzdeki sene de kullanacağım. Kullanması hem pratik hemde ekonomik. 5 Kg suya 5 Gr gibi kullanıyorsunuz.
Selamlar

amatör hobici Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-11-2010, 08:12   #1439
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Armut ağacı dışında farkını meyve olarak ben göremedim.
Filiz vermede güzel.Ağaçlar bol sürgün atıyor o kadar.!!

Eski 26-11-2010, 08:51   #1440
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Bilmeden fikir sahibi olunamaz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst Mesajı Göster
Armut ağacı dışında farkını meyve olarak ben göremedim.
Filiz vermede güzel.Ağaçlar bol sürgün atıyor o kadar.!!

Arkadaşım sıvı mikrobiyal gübrelerin işlevini tamınmak için toprak yapısındaki organik madde içeriği birinci sırada yer almaktadır, bilindiği üzere toprağa uygulanan bu preparatlar öncelikle toprak içeriğindeki mikro organizma yapısında aktiflik oluşturmaktadır, içeriğinde bulunan mikroorganizmaların toprak içinde aktif olmalarını beklemeden önce toprak organik yapısının beslenme isteklerine cevap verecek yapıda olması gerekir.

Aktif edilen bu mikro organizmalar toprak içeriğinde var olupta çüzünemiyen minerallerin bu canlıların faaliyetleri sonucu mineralze olarak bitki köklerinin alacağı forma girmekteler, toprakların yapısında yetiştireceğiniz bitkilerin besin ihtiyaçlarını karşılıyacak organik maddenin olmayışı toprağa sunulan bu preparatların sizin kullandığınız B5A içeriğindeki mikroorganizmaların besin ihtiyaçlarınında karaşılamama durumu ortaya çıkmasıyla işlevini yapamaz durum yaratacaktır.

Burada öncelikle topraklarımızın organik yapısını yetiştireceğimiz bitkilerin isteklerini karşılıyacak özelliği taşıması gerektiğinin bilinmesi gerekmektedir, yoksa bu bu gübrelerden beklenen sonuç alınamıyacaktır.

Açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla sizin armut meyvesinde aldığınız müspet sonuç toprağınızda bu ağacın besin ihtiyaçlarını karşılıyacak organik yapının olduğu diğer ağaçlarınızın besin istekleine cevap verecek nitelik taşımadığıdır sizin hükmünüz bu eksiklik içinde oluşmuştur.

epsody Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025