Alıntı:
Bu iş öyle amatörce yapılan bahçecilikle yapılacak bir iş değil.
|
Bu cümleye bende katılıyorum, aldım denedim çok iyi sonuç verdi, sebzelerim bitkilerim ağaçlarım çok iyi gelişti demek, iyi olduğunu doğru olduğunu haklı olduğunu göstermez. Belki kişi yalan konuşuyor.
Sanırım b5a firmasının bakir alanlarda deneme alanları yok, varsa da bu bir üniversite tarafından gözlemlenir denenir raporlanır. onun tarlasındaki bunun tarlasındaki yetişen ürünler beni de ikna etmiyor, o tarlalara daha önce neler verilmiş neler atılmış toprak analiz değerleri neydi. Belki de b5a denenen tarlada tarla sahibi gece gidip başka bir şey verdi verdiğini de size söylemez bilemezsiniz.
Aslında bu tür denemelerden firma daha çok zarar görür. Bu tür şeyler deneme sahalarında yetkili bilim adamlarınca üniversitelerce denenir ıspatlanır raporlanır.
B5a yı bende aldım denedim, yanyana olan aynı cins ağaç biri gelişti bir diğeri gelişmedi, şimdi ben ne demeliyim?
Diyemem, bilimsel olarak analiz edilmediği sürece ne dersem yalan olur. Ama biri gelişiyor bir diğeri gelişmiyorsa, gelişenide b5a dan dolayı gelişti diyemem geliştirseydi diğerini de geliştirirdi diye düşünürüm.