Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Bu başlıkta beklenen her sorunun cevabı muallakta kalıyor gibi görünmesinin bunun en büyük nedeni gerek firmanın söz söyleyecek yetkililerinin iş yoğunluğu (ancak takip ediyorlar) ve gerekse belgesiz ve isnatsız konuşmak istememeleri.
B5A gerçekten çok farklı bir gübre, firma çok farklı bir teknikle üretilen bir gübre geliştirmiş ve ne bu formülün ele geçirilmesini istiyor ve ne de belgesiz konuşmak istiyor bu manada tecrübe ettiler ki resmi işlemlerde sonuçlanmayan hiç bir söylem ya da iddia belgesiz bir anlam taşımıyor. Hiç bir firmanın sitesinde B5A'nın sitesinde yer alan belge kadar belge göremezsiniz, buna rağmen belkide onlarca belge süreçleri tamamlandığında yine o sitede yayınlanacak bunu biliyorum ve görüyorum.
BMR Tarım'ın bu sitedeki resmi sözcüsü değilim ancak irtibatta olduğum kişilerdir bununda nedeni aşağıdaki açıklayacağım sebeplerden ötürü agaclar.nettir. Gübreyi ve etki mekanizmasını bir mühendis olarak farklı ve etkili bulduğum için destek verdim, satışına ve kullanım danışmanlığına yardımcı oldum, benim açımdan da gayet olumlu neticeler açıklanmak üzere olduğundan her zamanki desteğim devam edecek. Büyün bu tartışmalar burada yaşanırken gerek agaclar.net ve gerekse internet üzerinden yapılan satışları etik olmayacağı sebebiyle firmayla görüştüm ve sonlandırttım (ancak firmanın bayilik sorunları nedeniyle bazı kişiler illegal olarak ya da sahte olarak hala internet üzerindensatış yapanbilmektedir).
Gelelim bu başlıkta bulunuş nedenime; geçmişte bu başlığı sevgili Denizakvaryumu açmıştı, zaman içerisinde sevgili Hüseyin Ovak'ta bu başlığa dahil oldu ve ben bu süreçte B5A aldım kullandım. Bir agaclar.net üyesiydim ve farklı gübrelerde denediğim halde B5A'dan memnun oldum. Zamanla bu başlıkta yapılan tartışmalara dahil olmuş olan ben Hüseyin Ovak'ın tartışmalar neticesinde engellenmesi ile bu başlıkta B5A'yı bilen ve onun hakkında konuşabilen bir tek ben kaldım. Ve Hüseyin Ovak'ın engellenmesiyle başlık ben açmışım gibi mesaj şekli kaldı. Ben firmanın resmi sözcüsü değilim firmanın en az benim kadar iyi niyeti bir kenara, kendi iyi niyetimle B5A kullanıcılarına firmanın yapması gereken açıklamaları, özel ilişkileri ya da belgeleri dışında buradan açıklamalar yaptım, üyeler ve firma arasında gidip geldim. Bundan şikayetçi değilim gerçi ama bütün iyi niyetime rağmen hortlarcasına 3-6 ayda bir aynı kişiler tarafından B5A'ya yapılan iğrenç tavırlarla da zaman zaman muhatap oluyorum. Herkesin anlamadığı şey ben burada sanki firmanın resmi sözcüsü ve B5A ile ilgili istisnasız her soruya cevap vermek zorundaymışım gibi bir şey. Buna rağmen herşey ortada. Yani nasıl insanların özel sırlarını veya açıklamadıkları belgeleri açıklarım bunu benden bekleyenlerin insafına bırakıyorum. Yani buradan sırrını bildiğim başka insanlarında birilerinin iğrenç tahrikleriyle sırrını açıklasam etik bir şey mi. Yapmam gerekeni yaptım ve iyiyi de kötüyü de kendimce göğüsledim ve B5A ya olan desteğim ben istediğim sürece devam edecek çünki bir Ziraat Mühendisi olarak bu başlıkta adı geçmiş tüm gübrelerden farklı görüyorum (hiç birisinin etkisiz olduğunu söylemiyorum ülkemin her gübresine desteğim tamdır), her şeye rağmen şu ana kadar bunu değiştiren bir tartışma ya da iddia konusu olmadı. Bunun ana sebebi gördüğüm ve yaşadıklarımdır.
Bütün bu süreçte bende bu gübre hakkında yaşadığım tecrübeleri buradan paylaştım isteyene yaşadığım olumsuz sonuçlarıda anlatırım ama hep sebebinide sorguladım biliyorum ve çözüyorum. Muallakta kalan bütün soruların cevap bulamamasının ana nedeni yine ve yine söylüyorum buradan firma resmi sözcüsünün bulunmamasıdır. Unutulmamalıdırki burası B5A Sıvı Organik Gübre tartışma başlığı, sorgulandı, sorgulanmalı ve ben bunu istediğim ve desteklediğim için buradayım.
Hüseyin Ovak'la da bu süreçte görüştüm ve artık resmi belgesiz konuşmanın kimsenin kafasındaki soruları gidermeyeceğini biliyor ve o da belgeler alınıp sonuçlandıkça açıklamak üzere geleceğini belirtti. Şimdilik bu başlıkta kör döğüşü yapan kişilere karşı hukuki yola gitmeyecekler çünki malum kişinin ya da kişilerin kişilerin kendisini düşürdüğü durum zaten kendisine yetecektir.
|
merhabalar efendim ;
yukarda yazmış olduklarınızda son derece haklısınız. ancak ; şu var ki sizin yazdıklarınızı ve şiddetli savunmalarınızı benim gibi yüzbinlerce üye olan ya da olmayan arkadaşım izlemektedir. yani canlı yayına çıksanız bu kadar etkili olamazdınız. çünkü , bu siteyi takip edenler bilinçli bir kitle. ve neyin ne olup olmadığını çok çok iyi bilen bir ekip var.
sizi anlıyorum , sert bir kayaya çarptınız bence. tarafsız isimli arkadaşın bilgi seviyesine diyecek yok .
sizin mucize -olağanüstü-sırrı çözülemeyen dediğiniz bazı şeyleri bu başlığın altına ekleyeceğim. sizin bu konuda bilginizin ne düzeyde olduğu hakkında bir bilgim yok. ve bu konuda da yorum yapmak istemiyorum
gelelim sizin mucize-dünyanın ilk ve tek- olağanüstüyüz-rakibimiz yok-herşeyi yapan tek şey benim- diye bahsettiğiniz şeyleri hangi mikroorganizmaların yaptığına kısaca ( haddimi de aşmayarak ) musadenizi rica ederek yazmak istiyorum
1 )Topraktaki biyohumus olarak adlandırılan ferment,vitamin,asit gibi biyolojik aktif bileşenlerin yenilenmesi için yeterli gelmemektedir.
Biyolojik azot bağlayıcılığı meselesini çözme çok önemli bir unsurdur.azot bağlayıcı olanlar azot bakteri türlerinin bazıları,clostridium ve cynobacteri gibi.
2)Pseudomanas grubundan nitradizasyon bakterileri
Clastridium grubundan azot miktarını ayarlayan bakteriler
Micrococcuslar
Azot bakterisi
Rhizobium
Lactobacil grubundan laktat bakterileri
Azot döngüsünü sağlayan denitrifikasyon bakterileri
Penicillium
Aspergillus
Trichoderma
Actinomycetesler-antibiotik üretir
Actinomyces elephantic-antibiotik üretir
Scenedesmus obliguus-mavi ve yeşil alg
!!!!!!Chororella vulgaris-micro alg-b-12 vitamini,protein ,vitamin ve klorofil kaynağı,kötü koku yapan bakterileri yokeder.kansere karşı koruyucu anti-tümör etkiye sahiptir.
enerji seviyesini arttırır.çok zengin klorofil kaynağı ile bağışıklık sistemini geliştirir. Streptomyces griseus-anti kanser strepomycin üretir.
!!!! bu da sizin kansere çare olan süper gübre dediğiniz kısmın cevabıdır !!!
3)
Yukarıda belirtilen mikroorganizmalar patojenik değildirler.ve ayrıca mikrobiyolojik üreme malzemesi olarak kullanılabilme özellikleri vardır.hatta bu yapılar oluşumunu toprakta açığa çıkararak toprağın kalitesini arttırır.böylece kök ve saplardaki tarımsal hastalıkları da önler.
ayrıca ;
çözünemez olan fosfatın emilebilir duruma dönüşmesi ve böylelikle de toprak verimini,ekoloji ve toprağın fizyo-kimyasal aktivilerini arttırması gerçeğidir.
buradan da anlayacağımız üzere , toprakta fosfor-potasyum sıfır ise , sizin ürününüz ve sizin ürününüzün durumunda olan tüm ürünler tek başlarına tüm ürünlerin yetiştirilmesinde ASLA VE ASLA tek başlarına yeterli olamazlar !
4)
LD 50:2000 mg/kg
pm
Toksik sınıf:4
Sınırlı alerjik etkisi vardır
Gübrenin komplexi içinde bulunan mikroorganizmalar bize atmosferik nitrojeni kullanmamıza yardımcı olurlar.bu şekilde de topraktaki biyolojik sürece yardımcı olurlar.nitrik asit,azot ve amonyaka kadar olan nitratlar mobilize edilebilirler.oksijensiz bakteriler çok zor parçalanan bileşenleri bile parçalayabilirler.ve bu şekilde hem ekolojinin hem de toprağın verimini arttırmaya yardımcı olurlar.
... bu 4. grup olan bakteri gurubunda ise , bitkinin ihtiyacı kadar olan azotu sağlayabiliyor iseniz ve bitki sadece azot ile beslenecek ise !!! ok !!! ürün tek başına yaprağı yenen yeşil sebzelerde tek başına yeterli ( olabilir )
5 )
auxin,sitokinin,gibberellin,aminoasitler,vitaminle r,fotosentezi hızlandırarak,toprağın yapısını iyileştirecektir.genel olarak verim %30-40 artmaktadır.
Kmg+kuvvet biyolojik uyarıcı karması olup,tarımsal uygulamada dünyada alternatifi yoktur.
bu konu oldukça uzun ve maalesef forumdan çıkmak zorundayım. müşterilerim beni bekliyorlar. bu bilgilerim ile müşterilerime ihtiyacı olan karışımları hazırlayıp verdiğimde onlar tarlalarındaki gelişimleri-iyileşen ve hastalanmayan bitkileri de gördükçe bana çok değişik bir gözle bakmaya başladılar 
herkese iyi çalışmalar