![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
sayın selahattin yılmaz
Alıntı:
merhabalar efendim ; yukarda yazmış olduklarınızda son derece haklısınız. ancak ; şu var ki sizin yazdıklarınızı ve şiddetli savunmalarınızı benim gibi yüzbinlerce üye olan ya da olmayan arkadaşım izlemektedir. yani canlı yayına çıksanız bu kadar etkili olamazdınız. çünkü , bu siteyi takip edenler bilinçli bir kitle. ve neyin ne olup olmadığını çok çok iyi bilen bir ekip var. sizi anlıyorum , sert bir kayaya çarptınız bence. tarafsız isimli arkadaşın bilgi seviyesine diyecek yok . sizin mucize -olağanüstü-sırrı çözülemeyen dediğiniz bazı şeyleri bu başlığın altına ekleyeceğim. sizin bu konuda bilginizin ne düzeyde olduğu hakkında bir bilgim yok. ve bu konuda da yorum yapmak istemiyorum gelelim sizin mucize-dünyanın ilk ve tek- olağanüstüyüz-rakibimiz yok-herşeyi yapan tek şey benim- diye bahsettiğiniz şeyleri hangi mikroorganizmaların yaptığına kısaca ( haddimi de aşmayarak ) musadenizi rica ederek yazmak istiyorum 1 )Topraktaki biyohumus olarak adlandırılan ferment,vitamin,asit gibi biyolojik aktif bileşenlerin yenilenmesi için yeterli gelmemektedir. Biyolojik azot bağlayıcılığı meselesini çözme çok önemli bir unsurdur.azot bağlayıcı olanlar azot bakteri türlerinin bazıları,clostridium ve cynobacteri gibi. 2)Pseudomanas grubundan nitradizasyon bakterileri Clastridium grubundan azot miktarını ayarlayan bakteriler Micrococcuslar Azot bakterisi Rhizobium Lactobacil grubundan laktat bakterileri Azot döngüsünü sağlayan denitrifikasyon bakterileri Penicillium Aspergillus Trichoderma Actinomycetesler-antibiotik üretir Actinomyces elephantic-antibiotik üretir Scenedesmus obliguus-mavi ve yeşil alg !!!!!!Chororella vulgaris-micro alg-b-12 vitamini,protein ,vitamin ve klorofil kaynağı,kötü koku yapan bakterileri yokeder.kansere karşı koruyucu anti-tümör etkiye sahiptir. enerji seviyesini arttırır.çok zengin klorofil kaynağı ile bağışıklık sistemini geliştirir. Streptomyces griseus-anti kanser strepomycin üretir. !!!! bu da sizin kansere çare olan süper gübre dediğiniz kısmın cevabıdır !!! 3) Yukarıda belirtilen mikroorganizmalar patojenik değildirler.ve ayrıca mikrobiyolojik üreme malzemesi olarak kullanılabilme özellikleri vardır.hatta bu yapılar oluşumunu toprakta açığa çıkararak toprağın kalitesini arttırır.böylece kök ve saplardaki tarımsal hastalıkları da önler. ayrıca ; çözünemez olan fosfatın emilebilir duruma dönüşmesi ve böylelikle de toprak verimini,ekoloji ve toprağın fizyo-kimyasal aktivilerini arttırması gerçeğidir. buradan da anlayacağımız üzere , toprakta fosfor-potasyum sıfır ise , sizin ürününüz ve sizin ürününüzün durumunda olan tüm ürünler tek başlarına tüm ürünlerin yetiştirilmesinde ASLA VE ASLA tek başlarına yeterli olamazlar ! 4) LD 50:2000 mg/kg ![]() Toksik sınıf:4 Sınırlı alerjik etkisi vardır Gübrenin komplexi içinde bulunan mikroorganizmalar bize atmosferik nitrojeni kullanmamıza yardımcı olurlar.bu şekilde de topraktaki biyolojik sürece yardımcı olurlar.nitrik asit,azot ve amonyaka kadar olan nitratlar mobilize edilebilirler.oksijensiz bakteriler çok zor parçalanan bileşenleri bile parçalayabilirler.ve bu şekilde hem ekolojinin hem de toprağın verimini arttırmaya yardımcı olurlar. ... bu 4. grup olan bakteri gurubunda ise , bitkinin ihtiyacı kadar olan azotu sağlayabiliyor iseniz ve bitki sadece azot ile beslenecek ise !!! ok !!! ürün tek başına yaprağı yenen yeşil sebzelerde tek başına yeterli ( olabilir ) 5 ) auxin,sitokinin,gibberellin,aminoasitler,vitaminle r,fotosentezi hızlandırarak,toprağın yapısını iyileştirecektir.genel olarak verim %30-40 artmaktadır. Kmg+kuvvet biyolojik uyarıcı karması olup,tarımsal uygulamada dünyada alternatifi yoktur. bu konu oldukça uzun ve maalesef forumdan çıkmak zorundayım. müşterilerim beni bekliyorlar. bu bilgilerim ile müşterilerime ihtiyacı olan karışımları hazırlayıp verdiğimde onlar tarlalarındaki gelişimleri-iyileşen ve hastalanmayan bitkileri de gördükçe bana çok değişik bir gözle bakmaya başladılar ![]() herkese iyi çalışmalar |
|
![]() |
![]() |
|
|