Alıntı:
b5a da yakma etkisini pek çok üreticiden duydum
doz aşımı olduğu zaman ürününüz yakıyor !!!
bu yakma etkisini gösteren materyal nedir ?
herkesin bildiği gibi , SU/GÜBRE oranını bozmadığınız sürece hiç bir ( gerçek organik ) ürün asla ( doz aşımı ) yakma etkisi göstermez...,
bu ürün doz aşımında neden yakıyor ? bunu bana izah ederseniz çok sevinirim
saygılarımla
|
Nesrin34 hanım siz doz aşimindan bahsediyorsunuz.
Ben kullanıcı olarak o sınırı aşmadığım halde bazı bitkilerde zarar gördüm. Zarar verdi ardından bi,tki filizde coştu. Ama ürün yarıya düştü. Bazılarında da zarar vermeden filizlerde aşırı canlanma oldu. Ben hiç bir ürünümde verim artışı göremedim.
Kivi, Portakal, Mandalina, Limon(Bu sene dondan etkilendi ve aşırı filiz attı b5a sayesınde)Erik, İncir, Üzüm, Elma , Armut (Burada bir açıklama gereği duydum. Bir armut ağacım 3 m boyunda 5-6 meyve verirken Bir başka boydaki armut aynı boyda dalları kırıldı meyveden.Seyreltme yapamadım genç fidandı ve filizler çok tazeydi uzanamadım.) domates,fasulye(BUradada açıklama gereğivar. Hanımdan azar işittim neden vurdun b5a vermedı senin yüzünden idi)
Benim tecrubelerim bunlar.
Ama beni yanıltan tek başına cümlesi idi. Bende zannettimki demirini çinkosunu azotunu ph ını v.s. hepsını ayarlıyor. Bırakın bunları organikliğini artırıyor deniyor. Kullandığım alan da organik miktarı 0. bilmem kaç. Kullanmadığım alanda organik madde 2 nin üzerinde. Bu arada 2 sene önceye kadarda kullandığım alanda inek gübresi kullanırdim.
Ben şunuda düşündüm acaba labaratuarda bir yanlışlıkmı yapıldı ?
Beni sonuçlar çok şaşırttı. Sadece ph değerleri memnun etti b5a kullanılan alanın
Topraktaki eksik maddeleri dolaylı yoldan bir şekilde ben toprağa vereceğim. Bundan sonrada ben ne edeyim b5a yı ?