Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe
Sn tarafsız
B5A ile ilgili benim içinde soru işarati olan konuları gündeme getirdiğiniz için başta takdirlerimi kazanmiştınız, sn meyvelitepe ve sn acami caylak arkadaşlarımız yazdıkları benimde neredeyse tamamen paylaştığım düşünceler, yazacaklarım onların tekrarı olacagı için konuyu takip etmekle yetindim.
Şu an görüyorum ki panik halinde yazıyorsunuz, bu arada siteyi de tanımadığınız için diğer bölümlerede girerek hızlı bir araştırma, inceleme halindesiniz, örneğin satış bölümünde kaolini gördünüz hemen sorular, sorular oysa site içinde kaolinle alakalı o kadar bilgi, yazı var ki öncelikle biraz sakin olup, bir müddet siteyi tanımanızı tavsiye ederim, hepimiz burdayız kaçan yok, sizin gündeme getirdiğiniz konular bizimde aydınlatılmasını arzu ettiklerimiz,sizin notlarınız arasında olanlar bizim uyguladıklarımız , konudan uzaklaşmaya başladık, haklı olduğunuz konumdan negatife gitmeye başladınız.
Saygı içinde kalıp, mücedelemizi hep beraber verelim
|
Haklısın sadece b5a hakkında bu sayfayı incelemiyorum diğer sayfalara da gidip yorum yapıyorum aslında sayın zeytinlibahçe benim sıkıntı yarattığım konu nedir biliyormusunuz türk çiftcisi için deliriyorum belkide ilk öncelikle tüm ticari düşünen ürünlerin fiyatlarının yüksek olması ve sonun da da çiftciyi düşünüyoruz diye ortaya çıkması düşünün şimdi bir buğday üreticisi taban gübre si üre nitrat kök boğaz pas ilaçlarını kullandığında dekara ortalama 46 tl masrafı var 100 dekar yerde yaptığı masrafla kazandığını varın siz hesaplayın dekara en iyi şartla 300 kilo şimdi bu organik gübreler su oranını ayarlamayınca yakma yapıyor yapınca da siz yanlış kullandınız deniyor. Benim kafamdaki bir ürünün piyasaya çıkış şekli çok farklı olmalı bugün neden bayer, syngenta bir dünya devi ise bütcelerinin en büyük kısımlarını ar-ge ayırdıklarından dolayıdır. Bu işi şuna benziyor bu tarz ürünlerde örnek verirsek nokia var bu da takliti yarın şu olcak biz nokia ürettik bu dünyada tek ti bakın buda nokia renkli ekran bu da (x mükenmel) diye çıkar. Hani o iyidi.
Bu ürünlerin araştırmaları nasıl yapılıyor biliyormusunuz hadi inkar etsinler hepsi için geçerli ürünü ürettiler hemen eşe dosta ücretsiz dağıtılır. deneyin derler yani bombayı da yapsalar pimi başkasına çektirirler. Nerden biliyorum tüm bu organik gübreler benim elime ücretsiz geçmiştir. ki şuan bütün ar-ge çalışmaları bitmiş olduklarını söledikleri halde hala ürünler elimize geçiyor ben bu ürünlere şu şekilde inanırım TÜRK Devlet Üniversitelerinde bu ürünün incelemeleri yapılcaktır farklı ürün gruplarında sadece sebzeler de değil mesela domates te yapıldıysa biber de patlıcanda yapmaya gerek yok, Buğday da yapıldıysa arpa, yulaf, çavdar da yapmaya gerek yok bitki gruplarında yapılsın sadece 1 yıllık bir çalışmadır bu benim dediğim 12 aylık hangi firmanın böle bir denemesi var varsa çıksın onu önerelim.
Pakalım bu ürünler azot fosfor potası karşılıyor mu benim yasalar içersinde herhangi bir deneme yapma gibi şansım yoktur arkadaşlar ürünler üniversitelere gelir döner sermaye bölümüne şirketler gerekli işlemleri yapar ve üniversite istedikleri alanda inceleme yapar.
Geniş kapsamlı denemeler 3-5 yıl arasında değilşebilir toprak bilimi ve ekoloji de de işin içersine girdiğinde.
Panik halinde demissiniz açıkcası böle dikkatimi çeken ve ilgilendiğim konularda yazmayı isterim ama bazı tartışmalar 50. sayfaya ulaşmış bazen vakit bulamıyoruz bazen buluyoruz o yüzden dikkatimi çeken konulara yazıyorum o kaolin kili de dikkatimi çekti orda kaolin kilinin ne olduğunu ben iyi biliyorum ama bilerek öle soruyorum bakalım üreticisi hangisini kullanmış bilmiyorum biliyormusunuz ama kaolin kilinin potasyum içerikli olanını damardan vurduğunuzda insan öldürmede kullanılan bir yöntemdir.
Bu üreticiler bir şeyi ürettiklerinde ben anlamıyorum gerçekten ya ben bir şey üretcem bana birisi benim gibi konuşcak konuşturmam ya rezil ederim ne fatik 2007 mı al sana bu bakteri şöle bulundu buğdayda analiz mi istiyorsun işte raporu ürün mu ne işte içeriği derim kimseyi de konuşturmam ya neyi saklıyorsunuz sayın organik gübre üreticileri şuan piyasa organik gübreden geçilmiyor hepsi bir buluş hepsinde bir şehir efsanesi gizem yaratma ürün hakkında bilgi veremeyen ve bunu şirket politikası sırrı diyenler uzak dursunlar ne diyim benden benimde yapım bu ama uyarılarınız için teşekkür ederim daha dikkatli olucam olucam sonunda burda bana karşı yapılan hitamların asılsız olduğu da açığa çıksın.