agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10754Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-05-2019, 11:02   #11
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Çatıdaki arkadaşlar; ikişer karış oldular, seranın içinde biraz fazla kaldılar muhtemelen ona bağlı, yoksa diplerindeki hayvan gübresinden mi (öyle olsa daha önce de vardı) bilinmez sırım gibiler maşallah. Ancak renklerinde köklenmede pek sorun yok. Gövdeleri geniş alana ekilen yaşıtları gibi kalın olmasa da artık ilk zamanlardaki gibi ufak bir rüzgarla sağa sola da yamulmuyorlar. Önceki senelerle ekim zamanlamaları da aynı. Böyle ihtişamlı halleri uzaktan güzel görünse de aslında bu kadar büyümeseler iyiydi.

Name:  01.05.2019 fideler.jpg
Views: 617
Size:  38.8 KB

Name:  01.05.2019 fideler 1.jpg
Views: 589
Size:  37.9 KB

Bu yıl damlama sisteme geçiyorum ilgili kısımda belirttiğim üzere. Ancak kafamda soru işaretleri var, yukarıda sordum, tehditte ettim ama cevaplayan çıkmadı daha.

Damlama deliklerinin direk kök diplerine gelmesi gerektiğini, dolayısıyla tek borunun yeteceğini sanıyordum. Ancak kök dibini sürekli nemli tutmak yerine köklerin iyice yayılmasını sağlamak, mantarı bir nebze de olsa uzak tutmak için boruları fidelerin her iki tarafından 10 ar cm. öteye koymak daha mantıklı olacak herhalde.

Name:  damlama.jpg
Views: 682
Size:  38.1 KB

Weima 1000N 6,5 BG benzinli çapa makinesi aldım. Sıra aralarını 1 m. tutarsam borular arası 80 cm. kalıyor ve daha sonra boruları hiç ellemeden araları makine ile (70 cm. e düşebiliyor çapalama uzunluğu) çapalayabilirim. Sıra arası mesafeyi 1 m. den aşağı düşürüp çapalayacağım zaman boruları iç tarafa almak daha mı işlevsel olacak çözemedim. Öneriler olursa sevinirim.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025