Çatıdaki arkadaşlar; ikişer karış oldular, seranın içinde biraz fazla kaldılar muhtemelen ona bağlı, yoksa diplerindeki hayvan gübresinden mi (öyle olsa daha önce de vardı) bilinmez sırım gibiler maşallah. Ancak renklerinde köklenmede pek sorun yok. Gövdeleri geniş alana ekilen yaşıtları gibi kalın olmasa da artık ilk zamanlardaki gibi ufak bir rüzgarla sağa sola da yamulmuyorlar. Önceki senelerle ekim zamanlamaları da aynı. Böyle ihtişamlı halleri uzaktan güzel görünse de aslında bu kadar büyümeseler iyiydi.
Bu yıl damlama sisteme geçiyorum
ilgili kısımda belirttiğim üzere. Ancak kafamda soru işaretleri var, yukarıda sordum, tehditte ettim ama cevaplayan çıkmadı daha.
Damlama deliklerinin direk kök diplerine gelmesi gerektiğini, dolayısıyla tek borunun yeteceğini sanıyordum. Ancak kök dibini sürekli nemli tutmak yerine köklerin iyice yayılmasını sağlamak, mantarı bir nebze de olsa uzak tutmak için boruları fidelerin her iki tarafından 10 ar cm. öteye koymak daha mantıklı olacak herhalde.
Weima 1000N 6,5 BG benzinli çapa makinesi aldım. Sıra aralarını 1 m. tutarsam borular arası 80 cm. kalıyor ve daha sonra boruları hiç ellemeden araları makine ile (70 cm. e düşebiliyor çapalama uzunluğu) çapalayabilirim. Sıra arası mesafeyi 1 m. den aşağı düşürüp çapalayacağım zaman boruları iç tarafa almak daha mı işlevsel olacak çözemedim. Öneriler olursa sevinirim.