Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 07-05-2019, 17:35   #1211
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
...Bahçenizden daha fazla resim bekliyoruz Sizin oralar çoktan yazı yaşamaya başlamış olmalı. Buralarda yavaş yavaş ısınıyor.
4 farklı çeşit yer bademi dikimi yaptım(2 Türk çeşidinden farklı olarak). İnşallah sene sonunda tohum alabilirsem ilk paylaşacağım kişilerdensiniz...
Bahçe 1.000 m. rakımda yaylada, daha bizim bahçeye de yaz gelmedi, bu hafta sonu ekim dikimi yapmayı planlıyoruz. Ayın evreleri müsait, ülker fırtınası geçiyor, toprak tavında şu an her şey müsait gibi duruyor.

Benim yer bademleri hala tek tük çıkıyor bardaklardan, üçte biri de çıkmadı, bir kaç tanesini açtım çürüme yok. Neyi bekliyorlar, neye göre çıkıyorlar anlamadım bu arkadaşları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi attar Mesajı Göster
]
Sayın TCM, Damlama delikleri fidelerin dibinden giderse daha mantıklı oluyor, ileride kalırsa hem çapalama hem de sulama için pratik olmuyor damlama sistemde zaten etrafa doğru 20-30 cm yayılıyor su, çapalama için araları biraz geniş tutmakta fayda var çünkü çapa makinesi düpdüz götürmek mümkün olmuyor biraz sapmalar oluyor, ayrıca toprağı kapartıyor, biraz paylı düşünmek gerekiyor, hele meyil varsa çapa makinesi kayma da yapabiliyor kolay gelsin iyi sezonlar
Bilgiler için çok teşekkürler, yer meyilli değil ama önerilerinizi dikkate alıp boruları biraz daha fidelere yaklaştırsam iyi olacak. Ancak boruların fidelerin iki tarafından da geçmesinin iyi olacağı konusunda herkes hem fikir herhalde.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Hocam yukarıda da okudum ancak cevaplayacak bir üstad çıkar elbet diye haddimi aşmak istemedim. Şahsen ufacık alanda bile boruların yerini değiştirmek benim için oldukça zahmetli olmuştu. Yer sıkıntınız yok diye biliyorum. Sıra aralarını geniş tutarak borularla olabildiğince az muhatap olmak en iyisi.

Damlama deliğine mi yoksa iki delik ortasına mı ekilmeli konusunda bende tam deliğe gelmeyecek şekilde ekilirse daha güçlü kök yapısı oluştuğunu okumuştum. Uygulamada iki yöntemi de yapanlar görüyoruz. Verim açısından bariz fark olur mu olmaz mı daha büyük alanlarda çalışanlar cevaplarsa daha doğru olur.
Boruları ucundan tutup 5 cm. sağa sola oynatması niye zor olsun ki, bir yere sabitlenmemiş üstelik. İçerisinde su olduğu için mi sıkıntı oluyor acep?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön