Bir ay önce bahçe sürülürken geçen seneden kalan 10 tam çuval keçi gübresi de atmıştık. Sıra aralarını 90 ar cm. yapmaya çalıştık.
Domatesler üç tam sırada toplamda 115 tane oldu, dörtte içi sırık. Sırık araları 40 oturaklar 50 cm. Hemen berisinde tigernut - yer bademlerimiz.. Onlarında araları 40 ar cm. ve 40 kök kadar var. Bu yaz fındık fıstık yemek yok, sadece tigernut yenilecek..
Biberleri hep söylediğim gibi bardaklarda yetiştirirken de yere dikerken de fazla toprak istemediğinden ayrıca birbirlerine de destek olmaları için çifterli yapıyorum. Araları da 35 er cm. gibi. Biberleri ilk başa dikelim, sıra aralarını da biraz azaltalım dedik ama accuk fazla daraltmışız sanki

40-50 cm. anca olmuşlar.
Bakliyat grubu tamamen ekildi, daha önce de yazmıştım hatırlatırsam; ekim sonrası çimlenen tohum topraktan çıkmadan yağmur yağarsa, toprağınızın yapısına da bağlı değişmekle birlikte tohumun çıkacağı tabaka sertleşerek kaymak tutabiliyor. Bu durumda en gariban fasulye oluyor ve bu tabakayı kıramadan toprağın altında ölüp gidiyor. Barbunya grubu ise daha gaddar ve tabakalaşma aşırı değilse toprağı delebiliyor. Bunu engelemek için geçen sene de yapmıştım; perlit, hayvan gübresi, A101 toprağı ve kavak talaşını karıştırıp resimdeki gibi tohumların üzerine denk gelen yerlere serptim.
Bu kadar yeter, ortancalarla bitirelim.