Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi
...
Damlama borularının su dolu iken hareket ettirilmesi önerilmiyor. Yumuşak tip borularda damlama deliklerinin yönü değişmesin isteniyor.
Sert tip borularda da aynı sorun yok denemez. Sert borularda yer değiştirirken kırılma katlanma riski var. Boruları oynattıktan sonra tekrar yerine getirmek daha zor olur. Uzun hatlarda getirilemez de denebilir.
Damlama borularını yerleştirirken (sizin gibi iki sıralı dikimlerde) İki bitkinin arasına gelecek şekilde yerleştiriyorlar.
Çapalamayı elle yapıyorlardı. Borulara dokunmadan. Bitkilerin arasındaki 80 cm nin çapalanması neden dolayı önemli ? (Bilmediğim için soruyorum. Sulamayı, o bölge çapalanmadan yapabiliyor(muşuz) uz. ) 80 cm aralıkta 70 cm lik çapalama bıçağı çok riskli olur. Makine farklı sertlikte toprakla karşılaştığında sağa sola yalpalıyor. Hakim olabilecek misiniz ? Sorun bu.
Kolaylıklar.
|
Bilgi için çok sağolun, boruları oynatmayacaz o anlaşıldı.. Bitki kök çevresi çapalama elle yapılacak mecburen o da tamam. Sıra aralarını ot basmasın diye çapalamayalım mı, ne kadar sulanmasa da otlanıyor aralar. Hele yaylada çiğ de çok olduğu için bir ay sonra yerden biten ot iki aydır yerde duran fasulyeyi geçiyor.

Gerçi elimde misinalı ot biçme makinesi de var, onunla da yapabilirim, zaten yer oturup da sertleşinde çapa makinesinin iş yapacağını sanmıyorum.
Ben bir kaç kişiye daha sorayım fidelerin etrafından tek mi çift mi boru geçireceğimizi.