Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 13-05-2019, 10:43   #1226
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Fazlaca boylanan fidelerden dolayı bu hafta sonu dikimleri tamamlamamız gerekiyordu bahsetmiştim.

Yaklaşık bir ay önce drenajla sürülen bahçe, kurumaması için sürgü ile kapatılmıştı. Acaba yer kuru, yağmur yağar mı derken üç gün önce yağan dolu-yağmur toprağı yumuşattı. Biz de bu yıl ilk kez çapa makinesini kullanabildik. Ve karşınızda Weima 1000-N..

Name:  weima 1000N.jpg
Views: 434
Size:  72.8 KB

Birinci viteste kullandım sürekli, ikiye geçmedim, yavaaş yavaş toprağa iyice oturta oturta kullandım. Tek pullukla (çapalamadan daha zor oldu bunu kullanmak) sıra açıp fideleri sırt kısmına diktik. İlk geçişte fena olmasa da ikinci ve biraz daha hızlı çapalamada toprak resimden de anlaşılacağı üzere yumuşacık oldu.

Name:  12.05.2019 weima.jpg
Views: 420
Size:  66.4 KB

Bunlar da bizim emektar amelelerimiz. Her yaptığıma kulp bulurlar, hiç bir şeyi beğenmezler (ama kayınpeder bile üst resimdeki tarlanın yumuşacık halini görünce "hah şimdi olmuş" dedi ya çapa makinesine dokuz puan verdim 10 üzerinden), illa kendi istedikleri ekilir, yeni her şeye burun kıvırırlar. Panda yavrusuna benzer barbunyayı hem seviyorlar hem de hala 'bunu da ekecez mi yine' diye soruyorlar. Yayla köylerinden hemen herkesin en sevdiği sırık kurufasulye var, küçük taneli, ondan buldum, hadi ekelim, 'ya güzel değilse' yav gadasını aldıklarım ekmeden nasıl anlıycaz, bi de 100 kişiye sormuşlar zaten 99 tanesi 'süper' demiş, biri de daha yememiş. Öldürecekler beni baba-kız..El mahkum, başka bedava çalışan olmadığından çekecez artık nazlarını.

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön