![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
|
Alıntı:
Geçen sağolsun @ AkisSoftware yeni bilgileri paylaştı benimle, sıcak iklim bölgesinde yetiştiğinden çimlenme oranını arttırmak için sıcaklığın 30 derecelere çıkarmanın iyi olacağını yazmış. Bizim evde sıcaklık 23 derece, 30 a daha epey de var. Neyse fırın tepsisinin içine aldığı kadar bardakları koydum, alt üst ısıtmayı açtım ilk 'tık' dediği yer 50 derecenin altı. Yoğurdu da bu şekilde yaptığım için uzmanı oldum artık. Bir dakika kadar çalıştı içerisi 35 derecelerde, nem oranı güzel, böyle ellemezsek üç saat sonra 24 derecelere düşüyor, sonra bir tık daha tekrar 35 vs. 15 kadarını böyle çimlendirdik. Geçenlerde dalmışım fırın açık kalmış, 20 dakika sonra bir baktım fırın otomatiğe almış kendini çalışıp duruyor, dereceden maksimum sıcaklık 45 i görmüş Ondan sonra üç dört daha çimlendi ama iki gündür tık yok.. İşte böyle bizim tigernut çimlendirme hikayesi, hanım da alıştı artık, tigernut tepsisi dışarı kek içeri, kek dışarı fırın soğuyunca bizim tepsi içeri. Bir meslektaş ablam yıllar önce öyle demişti,'eşler zamanla birbirine benzer' diye.. Bizimki de gitti gider, Allahtan çocukların aklı başında.. |
|
|
|
|
|
|