agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni114Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-11-2013, 20:48   #10
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Bir problemin çıkacağını önceden gördüğüm bir yazıydı . Isı 46 mı 47 mi ne gösteriyordu . Gözlerime inanamadım . Ve gerçek mi diye sormuştum, arkadaş çok önemsememiş olacak ki , aradan zaman geçti .Ve arkadaş şimdi soruyor Yaprak ucu yanıklığı oldu ne yapmam gerekir diyor.

Ben o yazımda ısıyı yüksek görünce bitkiler haşlanacak demiştim . Haşlanma ötesinde yanmaya başlamış.

Bir yorumcu arkadaşımız teşhisi yapmış ve 25 derece üstü sıcaklık ve kalsiyum fazlalığı bunu yapar demiş.

Şimdi , yazılımcı arkadaşımız , bitki için gerekli normal şartları sağlayamadığı bir serada çalışarak nasıl tespitler yapacak ve bunları yazılıma geçirecek ?

Sera öncelikle bitkinin istediği iklim şartlarını yerine getirmek için kullanılır. Sera kurmanın amacı budur. Daha bu aşamayı geçmeden bir takım şeyleri sabit haline getirip yazışım yapılacak ?
Topraksız veya başka bir konuda yeterli bilgiye sahip olmadan , çok şey biliyorum zannederek , Veya bildikleri yanıldıklarına yetmezken , nasıl olur da ben yapamam , ben yapamıyorsam bu çok zor bir iştir . Çok teknoloji gerektirir. Çok sermaye gerektirir gibi hükümler verilebilir.

Bir sitede yazılanlara güvenerek , veya bir kaç internet bilgisi ile topraksız yatırımına girersek , batınca da bu topraksız tarım zor iş arkadaş demek , Neden battığımızı bilmemek ve kabahati başkalarına atmak başka bir işte yine batacağımızın göstergesidir.

kiziltan beğendi.

Düzenleyen İsmail Karagülle : 12-11-2013 saat 20:58 Neden: Cümlelerin yerini değiştirmek için , imla hatalarını düzeltmek için
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026