Evet soruları cevaplayalım;
Bildiğiniz gibi endüstrinin gelişmesi ile birlikte insan oğlu son 1 asırda toprağı ve havayı inanılmaz düzeyde etkilemiştir, 1 asır önce 18 ppb olan karbondioksit gazı günümüzde 600 ppb düzeyine kadar fırlamıştır. % 4 e fırladığında dünya üzerindeki canlıların çoğu asidoz sebebi ile ölmüş olacaktır. Aynı durum toprak içinde geçerlidir baca gazları ekzos gazları atmosferde su buharınında etkisi ile yeryüzüne (toprağa) asit yağmuru şeklinde ulaşmkatadır. Ve toprağa karbonik asit sülfirik ya da nitrik asit formunda olacak şekilde düşmektedir ve toprağın yüzyıllardır koruduğu doğal ekosistem ve denge mahvolmaktadır. 1 asır önceyi kıyasladığımızda günümüzde organik tarım yaptığını sanan kuruluş ya da kişiler hacivat ve karagöz oyununun bir çeşidini sergiliyorlar aslında ortada organik ya da doğal olan birşeyler yok çünkü ne atmosferimiz ne de toprağımız artık doğal değil her neyse burda bu sitede yazmaya başlasam sayısal değer versem eminim insanların vicdanı parçalanır her neyse gelelim biz bu durumdan nasıl en az etkileneceğiz;
ah o kahrolası av tüfeklerinin saçmaları evet o havaya sıktığınız avlandığınıuz av tüfekleri allah topunun belasını versin havaya ateş edildiğinde kurşun saçmalar toprağa karışmakta ve asit yağmurlarınında etkisi ile toprakta kurşun çözünmektedir. Bildiğiniz gibi kurşun inanılmaz derecede kanser yapan bir ağır metaldir, bizde o kurşun içeren tarlada yetişen buğdaydan yapılan ekmeği yemekteyiz, ister inanın ister inanmayın analiz yaptığım bazı unlarda muhteşem kurşun çıkmaktadır, aynı durum toprakta bulunan antimon kadmiyum aluminyum v.b. metallerin fazla asidik ortamda çözünmesi ile daha da çok kanser yapıcı bir hal almaktadır
.(İsterseniz yağmurlu bir günde yağmur suyunun phını ölçüp kendi gözlerinizle görebilirsiniz 4 e kadar düştü diyenlere rastlayacaksınız.) Bu bağlamda bu bilgileri bilmenizde fayda var çünkü bilen çok az kişi var gelelim yediğimiz gıdalara evet yediğimiz gıdalar alayı koruyuvu maddesi içerir ve en çokta bitkiler etkilenir.
Mesela sodyum benzoat potasyum sorbat askorbik asit sitrik asit ve ya gulutamatlar
En acayibi ise salam sucuk ve sosiste bulunan sodyum nitritttir. Lütfen küçük çocuğu olan üyelerimiz varsa yedirmesin mide ve bağırsak kanseri yaptığı ispatlanmıştır. Konumuzla ne alakası var şöyle bi alakası var sodyum nitrit içeren gıda maddeleri bitki ile buluştuğunda bitkinin kök kısmındaki oksijeni absorblar yani bitkinin kökleri oksijensiz kalır ve organik madde reaksiyonu sekteye uğrayıp kansorejen fonel ve amin içerikli komponentler haline geçer ve
kanser yapar. topraksız tarımda böyle bi fantazi siz suya nitrit içeren maddeler katmadığınız sürece olmaz.
Organik gübreyi merak eden arkadaşlara şunu söyleyeyim isterseniz dünyaları birleştirin günümüz dünyasında organik tarım aşkı mümkün değil eğer organik gübrem var ve ben bunu bitkilerimde kullanacağım derseniz bitki organik gübreyi şöyle alır.
mesela organik magnezyum kaynağı olarak verdiğim linkteki tuzun magnezyum demir ya da sodyum tuzu organik ortamda iyonlarına ayrışır bitki magnezyumu kullanırken edtayı ise organik karbon olarak köklerinden alır yani karbondioksit gazı gibi karbon kaynağı olmuş olur (
ama organik karbon)
Ethylenediaminetetraacetic acid - Wikipedia, the free encyclopedia
Not:Bir çok bitki yaprakları sararıp dökülürken yapraklarında inanılmaz düzeyde organik maddeler bulundurur(Mg,K,Na,PO4,NO3,NH4,Ca,....), yani mi sararıp dökülen yaprakları toplasak güzelce sirke ile yıkasak öğütüp güneşte kurutsak bu organik gübre olur mu ? Öyle güzel olur ki... kalın sağlıcakla yazacak sabır kalmadı.