View Single Post
Eski 15-11-2013, 20:29   #52
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sn Senol katilmiyorum. Sn Tezel`i takdir ediyorum. Ama bir sera kuracak olsam basina gecirmem. Ne yaparsa yapsin yillarini veren okuyan ziraatcileri tercihederim. Sn Tezel beni anlayacaktir. Ne zaman bir sera kuramiyorsa eger kiralar, calisytirir basarir ozaman size katilirim.

Dini konulari ilahiyatciya sorarim, Kuran`i 50 kere hatmedene degil. Bu konu cok aciliyor hep soyledigim bir sey var:

Ben makinaciyim, oturup dogumla ilgili 10 kitabi onar kez okusam, dogum soyle boyle diye konussam, dogru da konussam, caresiz birisini dagin basinda dogurtsam. Kim dogum uzmani yerine bana esini, kizini, gelinini dogum icin emanet eder?

Sayin Tezel`in tecrube ve bilgisine inaniyor guveniyorum, saygi duyuyorum, kendileri de biliyor ama daha ilerisi icin bir iddialarini duymadim kendilerinden. Bir iddia ortaya koyarlarsa dusunurum. Kolayi var derim ki Antalya`da bir sera yillik kirasi kaca, ben vereyim ( mesela ) 3000, sen calistir, sonunda kazanirsak kari senin ben 3000+1000 TL alayim, kaybedersek zarar senin ben parami alayim. Baskasi hakkinda sizinle konusmam aslinda dogru degil, kendileri boyle bir sey soylemeden dahasini yazmayayim.

Topraksiz tarim, dogru yerde, dogru boyutta, dogru urun ile profesyonel idaresinde cok iyi yatirim. Biri eksik olsa batar. Bu benim fikrim.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön