Sn Vetman
Bu azmin ve caliskanliginla sen bulursun bu cevabi, yilma ugras, bu kadar uzaktayken benim elimden gelen dua etmek.
Aquaponic, hem balik hem bitki diyecegim ama dengeyi kurmak cok zor, bitkiler olse baliklar gidiyor, baliklar azalsa ve ya cogalsa bitkiler godoyor.
Yakinda bir alabalik ciftligi olsa, onlarin suyu surekli akip gittigi icin atik sularini kullanabirsin lazimoldugu kadar, fazlasini birakirsin dereye gider. Ama dikkat etmek lazim, antibiyotik verdiklerinde sakin suyu kullanma bitkiler icin hepsini oldurur!
Tecrube ettigin cilek sende epey bilgi biriktirdi. Kafama takilan bir soru var. Levent Ali Bey PVC boru ilr akansu sistemi calisiyor, su belli aralikla geciyor borudan. Bu arada durgun su sisteminde ise bitki surekli su icinde, kok havalansin diye oksijen veriyorlar .
Simdi akansu sisteminde boruyu tamamiyla doldursan, bitki koku icinde, durgunsu olmuyor mu? Boru icine akvaryum borusu gecirip hava basarsan su icinde cozunmus oksijen miktari yukselir, boru yuvarlak oldugundan tam dolmayacak ustte 1-2 mm bosluk kalinca kokler oksijen almis olacak. Bu calisir mi sizce ?
Neden kafama takildi soyleyeyim, boyle calisabilse, elektrik kesintilerinden ve surekli EC oynamasindan biraz korunmus olur, gunde birkackere gidip gelmez basina.
Saygilarimla
|