![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
acemi_caylak Belge sahtekarlığı huyundan vazgeçmediğn ve sadece Sunshader'e değil diğer ürünlere de yaptığın karalamaları geri almadığın sürece, cevap verme gereği bile duymuyorum. MeyveliTepe Verebileceğin bir cevap yok. Belge sahtekarılığı lafı da zenci muhabbeti. Esas sahtekarlık bir satıcının sattığı ürün hakkında yalan söylemesidir. Düzeltmediği müddetçe de yalanda ısrar anlamına gelir. Bence kaolin konusu bu şekilde bitmemeli. Sn Meyvelitepe'nin de Sn Acemi Usta'nın da kaolin konusuna yaptıkları olumlu katkılar net ortada. Artık geriye değil ileriye bakmak lazım. Eminim ki bu konuyu takip edenler, ilgi duyanlar, kaolini kullanmayı düşünenler ve de ilk uygulamalarını yapanlar da artık konunun netleşmesini ve kaolinin kullanım yararlarını görmek okumak istiyorlar sanıyorum. Netleştirme açısından ilk soruyu ben sorayım. - Son mesajlardan anladığım kadarıyla SunShader şu an herkes tarafından kabul gören optimum bir içeriğe sahip ???? - Mineral katkısının, bitki korumasında ve/veya bitki gelişiminde kaolin ile birlikte kullanılmasının nasıl bir ilave fayda sağlayacağı ???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Sn. Acemi_ Çaylak ile görüştüğümüzde sormuştum ' SunShader içinde mineral var mı' diye; olmadığını, ama ileride ürünü geliştireceklerini ve içine Editod 67 ile fungust katabileceklerini, bunu araştırdıklarını,maliyeti artırırsa düşünmeceklerini söyledi. Ama biz kaoline editod 67 karıştirarak 600 zeytin ağacında kullandık. Zeytine atmamızın sebebi bor eksikliğini _ varsa_ sağlamak, zeytin tutumunu sağlamak daha çok verim içindi. Ayrıca kaoline editod 67 ve gülleci bulamacı üçlüsünü karıştırarak kullanmaya başladık. Gülleci bulamacı karıştırmamızın sebebi mantari hastalıkları önlemek içindi. Ancak gülleci bulamacının zeytin uc zararlısına, kırlangıç böceğine _ çamur atan böceği, yani genç fidanların gövdelerine çamur ören, kabuğun hava ile temasını kesen_ etkili olduğunu gördük. Yine ayrıca gülleci bulamacının özellikle tortusunun salyangoz ve sümüklü böceklere etkili olduğunu gördük. Şimdi bu üçlünün zeytin sineğine etkisini gözleyeceğiz. Zaten kaolin çaydırcı ve kovucu etki yapıyordu. Denemelerimiz sürüyor. Çok daha ucuz yolla bir çok pahalı ve ötesinde kimyasal _ zehirli_ ürünlerden kurtulmaya çalışıyoruz. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
2. Etidot-67 de antifungal. Ama ziraatçiler buna değinmiyorlar. Mantari hastalık deyince hemen bordo bulamacı diyorlar. 3. Meyve tutumu için çinko uygulamasından bahsedilmekte. Bu konuyu incelediniz mi? Saygılarımla Düzenleyen Yakup : 11-09-2011 saat 20:19 Neden: eksikliği giderme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Meyvelitepe' nin de kendi bahçesinde kaolinle beraber kullandığı bir karışımı kendi sitesinde görmüştüm. İyi sonuç aldığını belirtiyordu. ![]() Kendisinden rica ettik biz de denemek istiyoruz dedik. Önce Raşit beyin tavuk yetiştiriliği ile uğraşan aynı zamanda zeytinliği olan arkadaşının 20 kadar zeytin ağacında denedik. ![]() 400 lt. su, 15 kg. Meyvelitepe' nin gönderdiği, 8 kg. kaolin, 100 cc( bir çay bardağı) yapıştırıcı. Hepsini 35 dakikadan fazla ( alt sınır 35 dakikaydı) karıştırdık. ![]() Raşit beyin 120 dönümde _ 3 400 ağaçtan_ 48 zeytin ağacında deneme amaçlı kullandık. ![]() Hülya hanımın 200 zeytin ağacında _ yarısına yakınında hiç kaolin kullanmamıştık_ kullandık. ![]() Daha tam kurumamış haliyle bile çok iyi bir kaplama yaptığını fark ettik. Yarın bir daha gündüz gözü ile bir daha bakacağız. Bu arada 1.5 olan tabanca gözlerini Zeytinli bahçe 0.8 mm ye düşürmüş. Çok daha ince püskürtme sağlayan bu sistem yarıdan fazla tasarruf sağladı. Yani 400 lt yi; daha önce 2 defa 400 lt kullandığımız alanlardan çok daha fazla kullandık. Şimdi elimizde kaolinle kullanabileceğimiz/kullandığımız iki karışım var; Kaolin+gülleci bulamacı+editod67 ve Meyvelitepe'nin karışımı+ kaolin... beyaz tatlı bir rekabet... ![]() Bir üçüncüsü de gelebilir. Sonuçlarını hep beraber görecek öğreneceğiz. ![]() Bu arada Rafet bey'in, Kıdemsiz müdürün ve Zeytinli bahçenin zeytinlerine gece attığımız için resim çekmedim. Gece işi goca işi olup da resimler bizi yanıltmasın diye... Meyvelitepe'ye soru; sizin karışım editod 67 gibi tek başına da kullanılabilir mi? Saygılar. Not: Bu arada editod 67 yi kaoline karıştırma fikrini veren Sn.Acemi_Çaykağa da teşekkür ederim. Düzenleyen Halil Önen : 12-09-2011 saat 23:16 Neden: not: |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çift sıra damlama görüyorum, dört sıra da çekse olmaz o iş. Böyle bahçelerde deneyimlerinizde sizleri yanıltır, iyi sonuçlar alamazsınız, emekleriniz de boşa gitmiş olur. Özür dilerim ama bu benim görüşüm dikkate almayabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendisine teşekkkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
inanır mısın bu fidanlar aslında ağaç. Yani 8, 10 yaşındalar. Sizin dediğiniz gibi sulama sistemi hatalarından gübrelemeye kadar bir çok sorun var. Aynı sulama sistemi, gübreleme ve bakım sorunları Raşit beyin zeytinlerinde de var. Bu sorunları yaşadıkları için bizi buldular. Ücretsiz danışmanlık görevi yerine getirilir. Ve hatta maraba gibi ücretsiz çalışılarak. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Damlama boruları _tamamen _ delikli. Halbuki sadece fidan altları delikli olmalıydı. O zaman sizin dediğiniz doğru olurdu. Halbuki halka sistemi olsaydı... Eklenti 245411 daha iyi olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu gün gündüz gözü ile sonuçları bakacağız demiştik. ![]() Burada 100 kadar zeytin fidanına 2 defa gülleci atıldı. kaolin atılmamıştı. ![]() 0.8 mm pompa tabancası tasarruf sağlıyor, sisleme yaparken acele etmemek gerekiyor. ![]() Fidan küçük olunca tam kaplama sağlandı... ![]() İsteseydik beyaz badana bile yapardık, ne zararı olur ki... ![]() Karışım güzeldi ilk ağaçtan son ağaca kadar aynı kaplama olduğunu gördük. Teşekkürler Meyveli Tepe. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sn. Meyveli Tepe nasıl bir karışım yapmış bilemem ama uzaktan bakıldığında daha bir beyazlık göze çarpıyor. ![]() Taneye ve yaprağa tutumu güzel. (Dikkat edilirse resim çekme tekniğimide kendi kedime geliştirdim, hak verirsiniz.) ![]() ![]() Buraya kadar her şey güzel... ![]() Karışını 35 dakika _ en az sınır_ traktörün kuyruk miline bağlı karıştırılması bir dezavantaj gibi duruyor. Çünkü üretici için bu hem yakıt hem zamana kaybı olarak görülebilir. ![]() Dal kanseri... O kadar ağaçta bir tane de yakaladım. Soğuk vuruğunun arkasından olur. Karşımın içeriğini bilmiyorum ama üretici bu hastalığa da iyi gelir mi diye soracaktır. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kıdemsiz Müdürün bahçesi adeta deneme bahçesi. Soğuk vuruğu beraberinde gelen dal kanseri Etidot a çağrı yapıyor. ![]() Asmada ve üzümde iyi sonuç veriyor. ![]() Ben yer fıstığında kaolini pek yapıştıramamıştım ama 0.8 mm ile Meyveli Tepenin karışımı güzel duruyor. ![]() Bizden ödülü hak ediyor... ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|