agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Kaolin (Kaolen) Kili (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21025)

idris şenol 22-05-2010 08:36

Kaolin (Kaolen) Kili
 
2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, kaolin kili tarımda özelikle ağaçlar da ve kısmende olsa sebzelerde kullanılması gerekli organik bir ürün.
kaolin kili nerden nasıl temin ettiğinizi yazarsanız hem yeni kullanıcı arkadaşlar
yardımcı oluruz hem de kullanımı ile ilgili ne gibi avantajlar sağladığnı hep beraber öğreniriz.

Bu güne kadar kaolin kili ile yaptığım araştırmalar, çok dağınık bilgiler, bir kaç yazışmayı buraya ekledim, af buyurun bundan sonra bu başlıkta yazarsak yurdum insanına daha fazla yardımıcı olacağımız kantindeyim :)
saygılarımla

Zeytin (Olea) - Page 45 - agaclar.net
Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar ve bioinsektisitler - agaclar.net
Meyvelitepe: Yaz ortasında nasıl kar yağar?
Meyvelitepe: Organik Bahçe - Nasıl Yapmalı -2

malina 22-05-2010 09:10

İdris Şenol, forumda dağınık duran bilgileri derleyerek buraya da yapıştırabilirsiniz...

malina 22-05-2010 09:11

KAOLİN KİLİ

Bitkilerin güneş yanıklığı hasarları, sıcaklık stresi bozuklukları ve zararlı haşere saldırılarından korunmasını sağlayan gözenekli, beyaz, ince koruyucu bir tabaka ile yekpare bitki yüzeyinin kaplanması işlemidir.

Uygulamanın mantığı, sıcak yaz mevsimi boyunca güneşin yakıcı ve kavurucu sıcaklarında etkili ışınlarını yansıtarak koruma sağlayan ve bitkiyi serin tutan hafif, havadar, beyaz bir elbise giydirilmesidir.

İnce örtü kaplama teknolojisinde, kaplama materyali olarak hazırlanan süspansiyon normal bir sprey aletiyle (çeşitli büyüklüklerde atomizer ve pülverizatör ilaçlama aletleri) bitki üzerini kaplayacak şekilde püskürtülür. Uygulamanın tam ve etkili fayda sağlayabilmesi için bitki üzerinde esaslı bir koruyucu örtü tabakası oluşmalıdır. Örtü kaplama işlemi, haşere saldırıları ve aşırı sıcaklar başlamadan önce yapılmalıdır.

UYGULAMA ZAMANI, DOZLAR VE METOD :

Yumuşak çekirdekli meyveler, nar, üzüm, muz, zeytin ve sert kabuklu meyvelerde ilk uygulama; Haziran ayının ilk veya ikinci haftasında tam doz ( % 5’lik süspansiyon: 100 lt suya 5 Kg Sunguard-WP ) diğer uygulamalar ise 2 veya 3 hafta aralıklarla yarım doz ( % 2,5’luk süspansiyon: 100 lt suya 2,5 Kg Sunguard-WP) şeklindedir. Her türlü spreyleme aleti kullanılarak bitkinin dallar, yapraklar ve meyveleri yekpare beyaz örtüyle kaplanır. Uygulamalar hasat dönemine 2 hafta kala kadar yapılabilir.

Sert çekirdekli meyvelerde ise meyve çapı 0,5-1 cm olunca tek tam doz uygulanır. Hasattan 2 hafta sonra yapılacak yaz budamasını takiben hemen yarım doz uygulanır. 2 veya 3 hafta sonra bir yarım doz daha uygulanır.

Hasat sonrası yapılan uygulamalar, gelecek yılda ağaçların daha verimli ve kaliteli ürün vermesinde belirgin etki gösterecektir. Özellikle sıcaklık stresi bozuklukları minimum düzeye düşecektir. Kiraz ve erik de ikizlenme, mahmuz ve derin sutre bozuklukları önlenebilecektir.

Sebzelerde; Baklagiller, domates, salatalık, biber, kavun, karpuz, balkabağı vd. bitkilerde ilk uygulama çiçeklenmeyi takiben yarım doz ( % 2,5’luk süspansiyon) olarak yapılır. Hava sıcaklıklarına göre ikinci bir uygulama yapılabilir.

Havaların serin ve yağışlı olması durumunda uygulama aralıkları uzatılabilir.

Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar ve bioinsektisitler

idris şenol 22-05-2010 10:51

sayın malina teşekkür ederim

Ağaçlarnet define adası gibi nereyi kazsan bişeyler çıkıyor:))

bu sene ceviz ağaçlarımda kaolin kili uygulamak istiyorum
yanlız kaolin kili adı altında nerden bulabilirim???
birde sungurat dediğimiz maddeyimi bahsediyoruz yağni TÜRKİYEDE sadece bu mu var
kaolin kili diye üreten firmalar varmı?
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın

birde sayın meyvelitepe marka ismi vermemek içinmi sadece kaolinkili diye bahsediyor
yoksa sungurart mı kullanıyor? teşekkür ederim

acemi_caylak 25-05-2010 08:13

Kaolin kili Türkiye'de 2 firmada var.

Sunguard ürünü için,
http://www.orfeteknik.com.tr/

Surround WP için,
http://www.agro.basf.com.tr

adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

Smyrna 07-06-2010 23:07

Orfe Teknik'ten Turhan bey ile yazışmıştım geçenlerde. İzmir'de bayileri olup olmadığını sormuştum.

Cevaben ürünleri kargo ile ödemeli gönderebileceklerini belirtmiş. Halen geçerli mi bilmiyorum ama aşağıdaki fiyatları verdi .

AGROHUM, 25 Kg lık torba da 30 TL+KDV/Torba
SUNGUARD, 10 Kg lık torba da 35 TL+KDV/Torba
Nu Film (Yayıcı-Yapıştırıcı) 250 gr ambalajda, 15 TL+KDV/adet

Daha önce kullanmadığım için uygulama nasıl yapılacak bilmiyorum ama sadece kaolin kili yeterli olmuyor herhalde.

Kaolinin bitkiye tutunabilmesi için yukarıda belirtilen "Nu Film" adlı yapıştırıcı da gerekli zannediyorum.

acemi_caylak 08-06-2010 08:41

Sn. Smyrna,
Evet kaolin kilini Nu Film ile kullanırsanız, yapraklara yapışması sağlanmış olur ve uzun süre kalıcı olur.
Biz 1 tona 35 Kg kaolin kili ve 2 litre Nu Film kullandık.

Smyrna 08-06-2010 21:37

Teşekkürler. Soru aşamasındayken cevabı geldi.

hbayraktar 15-06-2010 13:23

Kaolin kili ile gelen açıklamalarda ve net te baktığımda sebze ve meyvelerden basınçlı su ile arındırıldıktan sonra tüketilmesi gerektiği belirtiliyor, ev kullanıcıları için yenebilen bitkileri sadece yıkamak kaolin kilinden arındırır mı?

idris şenol 18-06-2010 18:18

arkadaşlar kalolin kilini uygulama zamanı tam şimdi
http://www.batem.gov.tr/yayinlar/bil...an/kezban3.pdf

acemi_caylak 19-06-2010 19:13

Sevgili Sındırgılı,

Bildiğin gibi değil. Ensar kaolin kilini kendisi yapmış zaten.Hep diyorum ya biz teoriyle uğraşıyoruz, Ensar pratiğe hemen döküyor. Yakında organik gübre planıda var.
Kaolin kilinin bugün denemeleri yaptık ağaçlarda ve oldukça başarılı oldu. Kendiside fotoğrafları ekleyecektir. Bu yüzden kaollin kiline ben talibim.


Sevgiler.

ensar 19-06-2010 19:22

5 Eklenti(ler)
Sevgili Sındırgılı,

Teklif için teşekkür ederim. Acemininde belirttiği gibi ben kendim yerli üretim, kaolin kili + organik gübre ve kükürt içeren bir karışım hazırlayıp (tüm komponentler yerli üretim olup kendimize aittir) ağaçlara bugün uyguladık. Gübremizin etkilediği cevizin yapraklarına dikkat. Gören hormonlu sanıyor. Oysa tamamen kendi sıvı gübremizin mucizesi.
Resimler aşağıda.

Sevgiyle kalın


Eklenti 154327

Eklenti 154328

Eklenti 154329

Eklenti 154330

Eklenti 154331

ensar 19-06-2010 19:26

5 Eklenti(ler)
Kaolin uygulama fotoğrafları.


Eklenti 154332

Eklenti 154333

Eklenti 154334

Eklenti 154335

Eklenti 154336

süreyya 20-06-2010 12:27

Kaolin kili uygulayan arkadaşlar; Amerikan Tarımsal Araştırma Merkezinin konuyla ilgili bir yazısıyla başka bir konuya bakarken karşılaştım. Linkini veriyorum.

http://www.ars.usda.gov/is/pr/2000/001101.htm

Zeytinlibahçe 21-06-2010 23:07

Arkadaşlar selamlar

Aliaga da yaptığımız uygulamalar bir çok kişinin ilgisini çekmekteydi, bizde kendilerine elimizden geldiğince doğal yetiştiricilik konusunda yardımcı olmaya çalışıyorduk. Kazandığımız bir kişi bile bizi çok memnun ediyordu, bu çalışmalar yerel basınında dikkatini çekmiş olacak ki kaolin hakkında arkadaşlarımızla ve eşimle yapılan röpörtaj aslında misyonumuzu iletmek açısından doğrusu bizim için bir fırsat oldu.

Bir kaç basın organınca yapılan röportaj ve uygulama çekimlerinden ilki yerel bir basında yayınlanıp, bazı zeytin yetiştiriciligi portallarıncada paylaşıldı.Bizde bu haberi sizlerle paylaşmak istedik.



'Çevreci kaolin' zeytincinin umudu Haziran ayında sanki zeytinlere kar yağdı.


Yetiştirdikleri her üründe zararlı haşerelere karşı kaolin kili kullanan Aliağalı çitçilerden Selma Dükel, Hüseyin Var ve Halil Önen, hem daha kaliteli ürün elde ettiklerini, hem de çevreye sıfır zarar verdiklerini söylüyorlar.
Aliağalı çiftçiler, hammaddesi ülkemizden çıkarılıp ABD'de işlenen kaolin kilinin ülkemizde işlenip, yaygın bir şekilde üreticilerin kullanımına sunulmasını istiyorlar.

Aliağa EKSPRES
Çanakkale, Balıkesir, Kütahya illerinde zengin ve kaliteli olarak rezervi bulunan ve yaygın olarak porselen yapımında, diş hekimliğinde kullanılan kaolin kili, bu kez organik tarım yapanların vazgeçilmezi haline geliyor.
Kaolin kilini iki yıldır başta zeytin sineğine karşı mücadele olmak üzere bir çok tarım ürününde kullandıklarını ve büyük başarılı olduklarını belirten Aliağalı çiftçiler Selma Dükel, Hüseyin Var ve Halil Önen, hammaddesi tamamen ülkemizde çıkarılan bu maddenin, imalatında ülkemizde yapılarak üreticilerin tüketimine sunulmasını istiyorlar.

KAOLİN KİLİ NEDİR
Kaolin kilinin Çin'in Kaolin bölgesinde bulunduğu için bu adı aldığını belirten Aliağalı zeytin üreticisi Halil Önen, “Türkiye'de arı kil (yani saf) olarak bilinir. Granit kayalardan elde edilen bir beyaz kil türüdür. Porselen yapımında yaygın olarak kullanılır. Türkiye'de Çanakkale, Balıkesir, Kütahya illerinde zengin ve kaliteli olarak bulunur. Nasıl Çin porseleni meşhursa Çanakkale ve Kütahya yörelerinden çıkan kaliteli kil ile bu yörenin porselenleri meşhurdur. Bu madde ayrıca kaliteli kağıt yapımında ve dişçilikte kullanılır” bilgisini verdi.
Zeytinde kaolin uygulamasını 'www.agaclar.net' internet üyesi Meyvelitepe'nin Kocaeli'de kendi bahçesinde ilk defa uygulamasının ardından Türkiye'de bazı zeytin üreticileri kullanmaya başladığı bilgisini de veren Halil Önen, Aliağa'da zeytin üreticisi 'www.agaclar.net' üyesi eşi Ayhan Dükel ve Hüseyin Var'ın da zeytin bahçelerinde kaolin uygulaması ile doğal zeytin yetiştiriciliğine başladıklarını söylüyor.

Türkiye genelinde 'doğal yetiştiricilik tarım yapanların internet ortamında örgütlendiği ve bilgi paylaştığı 'www.agaclar.net' portalında yenilikleri ve bildiklerini paylaştıklarını, üreticiler aynı sitede 'Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği' sayfası da oluşturarak Türkiye genelinde doğal yetiştirilen ürünleri nasıl pazarlayacaklarının da çalışmasını yaptıklarını belirten Halil Önen, bu site üyesi üreticilerin birinci koşulunun yaptıkları tarım üretiminde kesinlikle kimyasal (zehirli) ilaç kullanmamak olduğunun altını çiziyor.

KAOLİN KİLİNİN TARIMDA ÖNEMİ:
İki yıldır kaolin kilini zeytin ağaçlarında kullandığını belirten Aliağalı çiftçi Selma Dükel de, kaolin kilinin tarımdaki önemini ise şu şekilde özetliyor;
“Kaolin kili, başta kovucu ve caydırıcı özelliğinden dolayı zeytin sineğinin meyve üzerindeki zararlı etkisini azaltıyor. Özellikle zeytin ağaçlarını, şok sıcaklarda güneş yanığından koruyor.
Meyvede albeni oluşturuyor. Başka organik ürün ilaçları ile birleştirilerek uygulanabiliyor.
Doğal bir ürün olduğundan, başta insan olmak üzere hiç bir canlıya zarar vermiyor.
Zeytinde verimliği ve kaliteyi artırıyor. Zeytin yağındaki asit oranını düşürüyor. Bunun yarı sıra topraklarımıza hiç bozmadığı gibi kalitesini artırıyor.
Bu nedenle:
Zeolit (klinoptilolit), Leonardit, EM (etkin mikroorganizmalar), Bukashi, kompost (bahçe artıkları ve hayvan gübreleriyle) uygulamaları yapıyoruz” diyor.
'HEM VERİMİ ARTTIRIYOR, HEM DE KALİTEYİ'
Aliağa Güzelhisar Ovası'nda 570 ağaç zeytin ağacının bulunduğunu belirten Selma Dükel, “Geçen yıl tüm Ege de zeytin sineği zararlısının çok etkili olduğu bir yıl olmasına ve bir çok zeytin yetiştiricisinin çok zarar etmesine rağmen biz geçen yıl ilk defa kaolin uyguladığımız ağaçlarımızdan son derece büyük başarı elde ettik. Çok kaliteli zeytin yağı elde etmemizin yanında, sofralık zeytinlerimiz hem daha büyük hem daha lezzetli ve ince kabuklu oldular” dedi.
'ÇEVREYE ZARARI SIFIR'
Bugün, ülkemizde zeytin ve diğer tarımsal ilaçlamasında yaygın olarak kimyasal (zehirli) ilaçların kullanıldığını ifade eden Selma Dükel, “Bugün atılan zehiri alan bir böcek zehirleniyor, zehirli böceği yiyen kuş zehirleniyor. Meyveyi yiyen insan zehirleniyor. Bakın artık uğur böceği bile kalmadı ortalıkta. Bunun sebebi de zehirli zirai ilaçlar. Bizim kullandığımız kaolin kilinin hiçbir canlıya zararı yok. Öldürmüyor, sadece kaçırıyor” diyerek, kaolin kilinin son derece organik ve çevreci bir madde olduğunu bir kez daha vurguladı.

KAOLİN NASIL ELDE EDİLİYOR.
Selma Dükel, madde hakkında da şu bilgileri verdi;
“Kaolin kili, Türkiye'de doğal olarak bulunan bir madde. Bu ABD'ye gidiyor, burada yüzde 95 saflıkta, 2 mikrona kadar küçültülerek tekrar Türkiye'ye geliyor. Bu ülkemizde işlenebilseydi çiftçiye bir torbası üçte bir daha ucuza gelirdi. Ama ABD'de işlenip gelmesi çiftçiye üç kat daha pahalıya mal oluyor. Organik tarımın (doğal yetiştiricilik) temel taşlarından olan kaolinin Türkiye'de kurulacak tesislerde üretilerek, çiftçinin kullanımına sunulması, hem çevrecilik açısından hem de ekonomi açısından son derece faydalı olacaktır” diyerek, söz konusu maddenin yaygınlaşmamasının büyük ilaç firmalarının engellemesi olduğunu da ima etti.
Selma Dükel, son olarak “Bu yıl kaolinle beraber ilk defa ağaçlarımıza mikro zeolit (klinoptilolit) uygulamamızda olacak umarız elde edeceğimiz başarıyla, bunu da Türk tarımına kazandırırız” dedi.

Kanyak: Aliağa Ekspres Gazetesi

denizakvaryumu 22-06-2010 07:43

Tebrikler...

Herşeyiyle dörtdörtlük bir haber olmuş.

Bakalım klino dan nasıl bir sonuç alınacak?

MeyveliTepe 22-06-2010 09:14

Tebrikler. Bölgesel bir yayın ama sanırım o civardaki yetiştiricilere ulaşıyordur. Bu sezon artan sayıda uygulanması ve sonuç alınmasıyla zehirsiz ve kurtsuz zeytin artık geri dönülmez bir şekilde tüm ezberleri bozacak. Çok keyif verici bir durum :)

İmkan olsa da ege'deki kaolin kullanımını sonuçlarıyla birlikte izleyebilsek.

acemi_caylak 22-06-2010 12:32

Ayhan Bey,

Böyle bir çalışma süper olmuş. Ellerinize sağlık.

Dogasever 22-06-2010 13:40

Ensar ve Ayhan Beylerin güzel çalışmaları için emeği geçen herkesin eline sağlık! Ayhan Beylerin bu haberleri ulusal basına da mutlaka taşınacaktır. Artık, tüm yurt genelinde zehirsiz tarım kesinlikle hayal değil. Tekrar herkese sonsuz teşekkürler.

omer.tuncer 22-06-2010 17:51

bu gunki hurriyet ege ilavesinde haberin kopyasi yayinlandi


http://www.hurriyet.com.tr/ege/15095...3540&oid=6&l=1

Zeytinlibahçe 22-06-2010 21:55

Arkadaşlar teşekkürler

Basının ne kadar güçlü bir iletişim aracı olduğunu bir kez daha anladım, bugün yakın çevremizde haberi okuyup,konu hakkında daha geniş bilgi almak isteyen onlarca üretici
bizleri gerçekten çok sevindirdi, misyonumuz belli ''kimyasallardan, zehirlerden uzak yetiştiricilik'' bu konuda daha yapacaklarımızın başındayız.

Halil beyle yapılan geniş kapsamlı bir söyleşi ulusal bir tv kanalının çevreyle ilgili bir proğramında önümüzdeki günlerde yayınlanacak, detayları belli olunca paylaşırız, resim çektirmekten imtina eden halil bey bu sefer kaçamadı:)

Ensar beyin de çok güzel çalışmalar yaptığını biliyorum, uygulamaları hakkında acaba bizi biraz daha bilgilendirebilirmi? kaolini nasıl oluşturdu, nasıl uyguladı?

saygılar

Halil Önen 22-06-2010 22:58

Bir destek de, bir dost siteden; toprak, onur ve yaşamın, Karasaban' ından...



http://http://www.karasaban.net/kaol...in-umudu-oldu/

ensar 24-06-2010 07:45

Dostlar,

Ben sevgili Acemi çaylak ile beraber yaklaşık bir ay önce ticari olarak satılan tarımsal kaolin kili almak için buyük bir firmanın bayisine gittiğim de 12.5 kg lık bir torbaya 65 tl istenince Aliye döndüm ve bunu kendim yapacağımı söyledim.

Bizim çiftçimiz bu maliyeti karşılıyamıyabilir diye düşündüm.

Seramik hammadeleri üreten bir kuruluştan yaklaşık 100 kg kadar 30 mikrona öğütülmüş kaolin aldım. Aldığım toz kaolinin içinde ki 1- 10 mikron arası büyüklükteki kaolini ayrıştırmaya çalıştım. Çok başarılı olamadım ( bu bu boyuttaki partikülleri ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ayrıştıramıyacağım demek değil ) ama genede 15 mikron altındaki kaolin tozunu uygulamaya karar verdim.

120 Litre suya 10 kg kaolin tozu +200 gr Kükürt + 50 cc EMA kattım ve birazda rüzgarlı bir havada ceviz, aronia. badem ve erik fidanlşarına uyguladım.

Uygulamadan iki gün sonra çok ince bir yağmur serpintisi oldu çok fazla bir yıkanma olmadı.

Acemi çaylak ziyarete geldiğinde kaolini kimden satın aldığımı sordu bende kendisine nasıl yaptığımı anlatttım ve berabercede uygulama yaptık.

Son iki gündür kesik kesik ama oldukça şiddetli yağış oluyor yıkanma ciddi boyutlara ulaştı. İlk fırsatta ticari olarak satılan ürünlerden alıp aynı şartlarda uygulayıp karşılaştırma yapacağım vede sonuçları bildireceğim.

Bildiğiniz gibi sadece kaolin değil ayrıca mikrobial gübre ve enzim üretimi ilede ilgileniyorum. Yaptığımız ürünleri kendi bahçemde ve kendimizde deniyoruz.

Ürünlerimizi uyguladığımız cevizin yapraklarının fotoğrafları bence Sarıcan ile Acemi çaylağın bu konuda ne kadar başarılı olduklarının kanıtı. İnanın ticari olarak satılan sıvı gübrelerden hiçte aşağı kalır tarafı yok ama kesin sonuçların alınması için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Emin olduğum bir şey var ki UBYİ olarak, sadece bitkileri yetiştirmede değil, yerli organik teknolojiyi geliştirmede de gereken özeni göstereceğiz.

Sevgiyle kalın,

MeyveliTepe 24-06-2010 07:58

Kaolin uygulaması sırasında reçine esaslı yayıcı yapıştırıcı kullanılması beyaz filmin yağmura ve rüzgara karşı olan direncini defalarca kere arttırıyor. Hoş, bu haftadaki yağmurlara ne yapılsa dayanmazdı.

Verdiğiniz bilgiye göre tarımda kullanılabilir kaolinin iki kaynağı arasında çok ciddi bir fiyat farkı var görünüyor.

acemi_caylak 24-06-2010 08:21

Sevgili Ensar,

Geçen hafta kaolin kilini görünce öyle şaşırmıştım ki. Çünkü bu kadar kısa sürede üretebileceğini düşünememiştim. Ancak azmin eliden hiç bir şey kurtulmuyor. Tıpkı köy enstitüleri gibi. Onlar binbir yokluk içinde bir mucizeyi başardılar. UBYİ neden bunu başaramasın ki.
Gübre konusunda, gelişmeleri bizzat yaşayan ve işin içinde birisi olarak, çiftçilere ucuz organik ürünlerle nasıl daha verimli bitki yetiştirilebileceğimizi göstermeye geldi sıra diye düşünüyorum.

Selamlar.

denizakvaryumu 24-06-2010 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 663375)
120 Litre suya 10 kg kaolin tozu +200 gr Kükürt + 50 cc EMA kattım

Sn.Ensar
Kükürt olarak hangi ürünü-markayı kullandınız?

yasarugur 24-06-2010 09:46

Sn.ensar fotoğrafta görülen ceviz fidanı yaprağıyla orantılı büyüklükte meyve yaparsa dünya rekorlarını alt üst edecek gibi görünüyor,emekleriniz karşılığını almış.

Lilium 24-06-2010 11:18

Ensar beyin resimlediği yeni aşılanmış bir ceviz aşısı, kök gelişimini yapmış bir kaç yıllık bir ağaca yapılan aşılarda bu gelişim olur normaldir, bunu başka bir şeylere bağlamak çokta doğru değildir, verilen gübrelerin tabi ki etkisi vardır ama bu kadar iyi gelişim göstermesinin tek nedeni iyi kök yapısıdır, bu gibi durumlarla oldukça sık karşılaşırım, hatta bende de var üstelik üzerinde ceviz bile var.
Kaolin kilini bu yıl bende denedim sonuçlarını hep beraber göreceğiz inşallah iyi sonuçlar alırız, kaolin kilini attıktan sonra fotoğraflayamadım, oldukca fazla yağmur hatta dolu yağdı bahçeye gidip bir durum analizi yapmak şart oldu, fotoları paylaşırım.

Lilium 24-06-2010 13:37

5 Eklenti(ler)
Resim çekmek için bahçeye gittiğim de vurulmuşa döndüm, yağan dolu bahçeyi mahfetmiş, yağan dolu çok iriymiş, bir cevize yedi sekiz tane isabet etmiş, filizleri kırmış, üzüm, kavun, karpuz, tomates, kabaklar ne varsa yere indirmiş.
Eklenti 155560

Eklenti 155561

Eklenti 155562

Eklenti 155563

Eklenti 155564

Lilium 24-06-2010 13:49

5 Eklenti(ler)
Kavun karpuzlar
Eklenti 155565
Kabaklar
Eklenti 155566
Asma
Eklenti 155567
Asmadan yere inenler
Eklenti 155568
Gojilerim
Eklenti 155569


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024