View Single Post
Eski 16-08-2011, 23:29   #575
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Üstelik Meyvelitepe bizden üründe almadı. Dalga geçerek 500 kg ürün istediğini burada yazdı. Bir tiyatro oynuyordu ve bu tiyatro artık komediden trajediye evrilmekteydi. Bu oyunda rol almamak gibi bir hakkım olduğunu düşünüyorum.
Nadiren dalga geçerim... Ama bu konuda dalga geçmediğimi çok iyi biliyorsunuz.

Uzunca bir süredir moderasyon alanında zaten yapışık olan iki mesajı yayınlıyayım.

Tarih 30 Mayıs 2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar
Bu mesajı özelden gönderiyorum. Arzu ederseniz kaolin başlığı altındada aynen yayınlıyabilirsiniz, en azından teknik bilgi içeren kısmını

Sevgili Meyvelitepe,

Tescil müracaatı yapıldı ancak tescilden sonra tüm karışımı açıklıyabilirim.


Surround ya da sunguard ya da herhangi bir başka üründe % 100 içerik açıklaması yok diye şimdilik açıklamam gereksiz diye düşünüyorum.

Onların verdikleri bilgilerin benzerlerini sorgulama odasında mine hanıma cevep olarak yazmış idim.

Gördüğünüzü sanıyorum. Ama aşağıda bir kez daha yazmamda sorun değil.

Tane boyuıtu min % 50 0-2 mikron min % 99 -5 mikron.

Nem max 1, avaraj 0.7

Özgül ağırlık 2.6

Beyazlık 93, arttırılabilir ama gerekli olduğuna inanmıyorum.

Belirtmekte fayda var 1 litresinin ağırliği 290 gr dan az.

Başka platformlarda belirtildiği gibi RANT PEŞİNDE KOŞANLARIN piyasaya sürdüğü iddia edilen ne oldüğü belli olmayan ürünlerden değil.

Tüm yerli ya da yabancı ürünleri aynı kefeye koymak, sizce ne kadar doğru ?

Bilirsiniz teknik bilgi içeren kataloglarda mesela kaynak malzemelerinde bile üreticiler haber vermeden ürünlerinde değişikliği yapma haklarının olduklarını belirtirler. Amerikada bile.

Bende aynı fikirdeyim.

Sevgiyle kalın

Aynı tarih (30 Mayıs 2011)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Ensar bey,

Muhtelif irtibatlarımızda özellikle belirtmişimdir, kaolin konusu çok önemli ve ülkenin tümünde tarımda pestisit kullanımını önemli ölçüde azaltabilecek temel araç olmaya adaydır. Siz de öyle düşünüyor olmalısınız ki, bu konuda çok emek harcadınız.

Konunun hassasiyetinden dolayı, yine geçen yıldan buyana yerli üretim ile ilgili her iletişimde bir şekilde standart kaliteden özellikle ve mutlaka söz ettim.

Hiç kuşkum yok ki, halen böyle bir ürünü piyasaya çıkartan siz olmasaydınız, siz ve xxx (1) şimdi benim sorduğum soruları çoktan sormuş ve ısrar etmiş olacaktınız.

Böyle bir ürünün yerli kaynaklarla elde edilmesi, daha önce de belirttiğim üzere tabii ki çok iyi. Fakat bu, ülke çiftçisinin salt yerli diye ne olduğu belli olmayan ya da kalitesiz ürünlere mahküm olması anlamına gelmemeli.

Geçmişte yerli veya ithal pek çok tarım girdisinde benzer şekilde düşünen, sorgulayıcı olan sizlerin, masanın diğer tarafına geçildiğinde eski deneyiminizi kullanıcı empatisi için bir güç olarak kullanıp, piyasada çokça rastlanan yerli ürün pazarlama şekline farklılık getirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Bir ticari ürün olarak dışarıdan bakıldığında ürününüz halen "ne olduğu belli olmayan" ürün durumunda. Bunu kaolin olarak sunuyorsunuz ama ne kadarı kaolin, başka ne var ve hangi oranda belli değil.

Diğerleri açıklamadığı için ben de açıklamıyorum diyorsunuz. "Diğerleri" derken özellikle tüm literatürün üzerine oturduğu surround ve bundan türeyen sunguard ve screen'i kastediyorsanız bu bir yanılgı olur. Birincisi, bu ürünler standardı belirlemişlerdir. Özellikle de o zamanki patent durumundan dolayı surround belirleyicidir ve tüm alternatif ürünlerin kendini surround'a göre ayarlaması gerekir.

İkincisi, bu ürünlere ait uluslararı akreditasyona sahip analiz belgeleri var. Söz gelimi kullandığım ürünün belgesini istediğimde tüm registration referanslarıyla birlikte gönderdiler.

Dolayısıyla, piyasaya sürdüğünüz ürünün içeriğini açıklamama gerek yok dediğiniz anda kendinizi ne sattığı belli olmayan şirket durumuna koyarsınız, dahası, ne olduğu belli olan ürünlerin kredisinden yararlanmaya çalıştığınız için de tam Türk işi pazarlama izlenimi verirsiniz.

Öte yandan, dört mineral konusunu forumda sorduğumda, telefon ile kaolin, kalsiyum karbonat, bentonit ve kükürtten söz ettiniz. Kükürtü kendinizin eklediğini, diğerlerini bir rafinasyon işlemi olmadığı için ayıramadığınızı, nem oranının da düşürülemediğini söylediniz.

Çok fazla olmadı ama, bu görüşmeden sonra nem oranı %1'lere düştü ise bu iyiye işaret.

Hatırlarsanız geçen yıl iki torba numune göndermiştiniz. Ürünün şu anki hali bu numune ile aynı mı, değil mi bilmiyorum. Sunduğunuz başka bir veri olmadığı için aynı olduğunu var saymak durumundayım. Esmer renkli, çok nemli, tortu bırakan ve rafine kaoline göre iki misli ağır bir ürün idi. Bir süre önce sizin numune ile rafine kaolini birim hacimdeki ağırlık bakımından karşılaştırdım. 750ml'lik ölçü için sizin numune 400gr iken rafine kaolin 200gr idi. Belirttiğiniz gibi 1 litresi <290 gr oldu ise bu da iyiye işaret.

Az da olsa verdiğiniz bilgiler ile elimdeki numune büyük sapma gösteriyor. Üründe farklılık olduğunu düşünerek, söylediğiniz speklere uygun ürününüzden ücreti mukabil yeni numune elde etmek isterim.

Bunu analiz raporu ile de desteklerseniz ve gerçekten standarda uygun hale gelmiş ise ilk etapta rahatlıkla yarım ton sipariş veririm.

Öte yandan tavsiyem, ürününüz konusunda açık olmanız, ilk etapta standart ürünün ne kadar yakınında ya da ne kadar uzağında olduğunuzu detaylı ve bilgi, belge ile desteklemenizdir. Bu sizi zayıflatmaz, tersine güçlendirir. Dürüst davranıldığını gösterir. Gelişme çabasını işaret eder. Sorular gelecektir. Bir kullanıcı olarak ben de soracağım doğal olarak. Bunlara da açıkça yanıt vermek gerekir.

Saygılar
(1) İsimi çarpıladım.

Çok da samimi bir mesajdı benimki. Ne parasıyla örnek geldi, ne de iddia edildiği gibi 290gr olduğunu gösterir bir şey. Zaman kazanmak, atlatmak, susturmak maksatlı olduğu şimdi belli oluyor.

Dikkat ediniz. Ürünü elde edip söylenenle hiç alakasız olduğunu görüşüm ve bunu söyleyişim bu mesajlardan epey sonradır.

Burada başka detaylar da var sanırım. Söz gelimi, %90'ı 5 mikron altı malzemenin de 580gr mertebesinde olmaması lazım. %93 beyazlık da biraz fazla gibi ama bunu standart farkı sayalım. Ha, bir de yerli olma meselesi var.

Sözüm söz. Bana yukarıdaki mesajlarda yazıldığı gibi bir litresi 290gr gelen, mikronize edilmiş rafine, kalsine kaolini, haydi sizin satış fiyatınız olan 2TL/kg'dan olsun, getirin hemen yarım ton alayım...

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön