![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
183. Bu gün 09 – 10. 11.2014 Pazar –Pazartesi. Babamla beraber 2 günlüğüne bahçeye gittik Pazar sabahı saat 08,00 de vardık. Bu gün evin terasına cam balkon yapmaya gelecekler, onlar gelmeden önce bu ay içerisinde tutmayan cevizler dikilecek, o nedenle bunları söktük ve dikimleri için çukurlarını hazırladık, daha sonra cam balkon için geldiler. Onlar bu işi yaparken bizde kapıya doğru 80 adet artan mazıları çift sıra diktik. Akşam orada kaldık sobayı yaktık, sabaha kadar ev çok iyi ısındı. Ben sabah 06,30 da inşaattan kalan pislikleri temizlemek için dışarı çıktım ortalık çok karışıktı tahtaları topladım bir yere koydum, artan kenar taşlarını bir yere koydum, ortalıktaki çöpleri poşetleri topladım, meyve ağaçlarından çıtaları çıkanlar vardı onları taktım. Sonra babamla Ayaş a gittik ve oradan bacanın şapkası ile küllüğü aldık ve bankadan devlet teşviğini çektik. 12 dönüm için 1200 TL. Geldikten sonra kapının girişinden itibaren dut ağacına doğru 75 adet mazı daha diktik, halen 50 adet kaldı. Sonra kalan inşaat artıklarını topladık ve akşam oldu amma pislik varmış toplamak bir gün sürdü. 184. Bu gün 16 Kasım 2014 Pazar. Önümüzdeki Cuma 8 derece birden düşüyor ve gece sıcaklıklar eksilere düşecek. Winter is coming. 185. Bu gün 18-19.11.2014 sabah babamla beraber bahçeye vardık, ilk işimiz artan mazıları dikmek oldu. Çünkü bu hafta Cuma gününden itibaren hava soğuyacak. Yaklaşık 100 mazı diktik ve oldukça yorucuydu. Daha sonra tavuk kümesinin folluğunu yaptık ve bu çok zevkliydi, çünkü hem tahta işi hem ince hesap işiydi. Ertesi gün sabah erkenden kalktım ve işe başladım mazıların arasına 3 el arabası gübre getirdim ve döktüm. Daha sonra babamla tavuk kümesinin ön kısmını tahta ile kapattık ve öğlen arabayı yıkadım, daha sonra sondajın üst kısmını tahta ile kapattık bu arada babam üsteki çatının yükünü taşıyan 5*10 tahtanın kırıldığını gördü, iyi ki görmüş yoksa daha ciddi bir sorun çıkabilirdi, onu 3 yerden destekledik sağlam oldu ve kapısını naylonla kapattık, motopompun küresini donmasın diye iyice izocamla sardık. Çok yorucu ve zevkli 2 gündü. Önümüzdeki hafta Kazım ağaç dikmeye gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|