agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni676Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-12-2015, 23:06   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
227. Bu gün 09 Mayıs 2015 Cumartesi. Bahçeye misafir gelecek. Bu gün işimiz çok benim asıl amacım adam bulmuşken damlama sulamaları çekmek. İlk işimiz evin önünü ve aşağıdan bir yeri çapa makinasıyla sürmek oldu buralara evde balkonda yetiştirdiğim domates, biber ve patlıcan fideleri ile tohumdan dikilen mısır, fasulye, taş kabağı, yemeklik kabak, kavun, karpuz dikildi. Bizde Mehmet'le beraber ilk önce cevizlere ve meyve ağaçlarına daha sonra da sebzelere damlama borularını çektik tabi biz bunları yaparken akşam oldu ve hava karardığı için tam düzgün yapamadım, suyu açtığımda bir çok yerden kaçırdı, onun için pazartesi tekrar gidip damlama sulamayı düzeltmem lazım. Artık havalar sıcak gidiyor Perşembe gününden itibaren de ağaçlara su vermeye başlayacağım onun için sondaja takılı zaman saatini de test etmem lazım. Alt taraf biraz kurumaya başlamış oranın otu da biçilecek bunları ne zaman yapacaksam. Cevizler de tekrar açmaya başlamış.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2015, 21:43   #2
Ağaç Dostu

228. Bu gün 11 Mayıs 2015 pazartesi. Sabahtan damlama sulamaları düzenlemeye başladım. Öğlene kadar ana borudan çıkan damlama borusu takılan aparatlar kaçırıyordu onları söktüm ve tekrar taktım bu arada ilave de ettim yaklaşık 25 hatta ihtiyacım vardı. 2 gün önce diktiğimiz domates fidelerini kontrol ettim. Damlama sulama yapmadığımız için ve fıskiye ile suladığımızdan dolayı bir çoğu yere yapışmış, hele patlıcanların hepsi gitmiş. İlk önce damlama sulamayı sermek lazımmış daha sonra fide dikilecek. Fide yetiştirirken de ilk önce toplu olarak yetiştirilecek daha sonra poşet torbalara şaşırtılacak ve toprağı da iyi olacak, poşet kesilince dağılmayacak ve sera ortamında yetiştirilecekmiş. Bahçeyi aynı anda sulayabiliyorum bunun için de yaptırdığım sigortaya takılı ve sondaja bağlı zaman saati ile istediğim zaman bahçe sulanabilecek. Cevizlerin çoğu açmış.

Eski 29-12-2015, 21:52   #3
Ağaç Dostu

229. Bu gün 14 Mayıs 2015. Bahçeye Tarım kredi kooperatifinden ağaçların gübrelenmesi için bir mühendis arkadaş gelecek. 2 hafta önce Yenimahalle’deki Su ve Toprak araştırma bölümüne toprak tahlilini vermiştim dün onu aldım ve bu mühendis arkadaşa internetten gönderdim o da gübreleme programı çıkartacak. Toprak tahlilini orada Bir Kimya Mühendisi bayan bana tercüme etti dedi ki; toprağınızda fosfor ve potasyum yeterli ancak azot eksikliği var ve toprağın yapısı kireçli, killi ve PH’ı yüksek onun için Azot kullanırken kükürtlü gübre kullanacaksınız, ağaç başına 150 gr damlama ile Azot vermeniz yeterli olacaktır dedi. Ben tahlil yaparken iz elementleri çıkarttıramadım çünkü hepsi beraber pahalıydı. ÇKS ye kayıtlı olduğumdan dolayı bu tahlil ücretinin 30 TL. sini devlet geri ödüyor, tahlili 110 TL’ye yaptılar. Neyse sabahtan bahçeye vardığımda geçen dikmiş olduğumuz domateslerin hepsi kurumuştu çünkü evin önüne sonradan çevre düzenlemesi için getirttiğimiz ham toprak üzerine ekmiştik sonuçta bir sürü yanlış yaptık ve domates fideleri olmadı. Kepçeci Ahmet abi ile görüştüm 2 hafta sonra bana domates fidesi verecek. Yandaki komşu İbrahim abinin eşi de topraksız fide getirecek bir de onlarla şansımı deneyeceğim ama bu sefer verimli olan yere aşağıya dikilecek. Öğleden sonraya kadar alt taraftaki otları motorlu tırpan ile almaya çalıştım çünkü kafasında bulunan misina iki de bir kopuyordu ve çok zaman kaybettim. Daha sonra hızarını takacaktım ama misinanın kafasını çıkaramadım ben de motoru arabaya koydum ve ertesi günü Ulus’taki servisine götürdüm, orada sadece yanında bir pimi varmış oraya basınca sabitliyormuş hemen çıkardılar ve bana metal 4 tane uç olabilecek şekilde yeni bir kafa verdiler ve sağlam daha kalın bir misina aldım. Öğleden sonra mühendis geldi gençten iyi birisi onunla etrafı dolaştık ve bahçenin yapısı ile ilgili konuştuk. Pazartesi günü yanına gideceğim ve bana gübre verecek onları kullanacağım. Şu anda isimlerini tam bilmediğimden dolayı yazmıyorum ancak kullanınca tam detaylı olarak anlatacağım. Evi ve çevreyi ilaçladım nedense bahçede pire var ve evi ilaçlamasam evin içinde de çoğalacaklar, çünkü evin içinde ve terasta bir sürü ölü pire vardı. Damlamadan eksik olanlar vardı onlarla uğraştım. Bir adet varil vardı onun içine gübre koyacağım için anti pas boya ile boyadım. Yaprakları sararmaya meyilli 2-3 ağacın dibine demir ilacı koydum. Bahçenin alt tarafı kurumaya başlamış çünkü çeşmenin ayağını başka tarafa çevirmiştik işe yaradı herhalde, biraz da havalar sıcak gidiyor yani orasını da 2 hafta sonra sürdürebilirim. Damlama sulama için sondaja bağlı sigorta panosunda bulunan zaman saati çalışıyor yani ben olmadan bahçe sulanabilecek.

Eski 30-12-2015, 22:01   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
Hocam günlüğünüzü keyifle okuyorum ve salma tavuk kümesinizin foroğraflarını merakla bekliyorum. Denk geldiniz mi bilmiyorum, Avustralya'da şu şekilde "karavan"lar üretiliyor ve benim oldukça ilgimi çekti:

https://www.youtube.com/watch?v=4CHk_z6wRus

bu 450 tavuk kapasiteli olanı, bu sayıda tavuk bu büyüklükteki bi karavanda stressiz bir şekilde yaşayabilir mi? bana mümkün değil gibi geldi.

arkeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2015, 00:30   #5
Ağaç Dostu

Sn. Arkeo;
Burada yapılan sistem sizin ve bizim bölgede tavukların yazın sıcaktan kışın soğuktan ölmelerine sebep olur. Diğer zararlarını yazmaya gerek yok.

Eski 31-12-2015, 20:13   #6
Ağaç Dostu

231. Bu gün 18 Mayıs 2015 Pazartesi. Sabah 08,00 de evden çıktım ve Ayaş’taki Tarım Kredi Kooperatifine geldim, biraz sonrada mühendis arkadaş geldi. Bana Gübretaş’ın ürünlerinden 25 lt Humas ve 50 kg Magsul verdi. Daha önce Retardo gübre verdiğim için Azot vermeyelim dedi. Bu verdikleri toprak PH düzenleyici ve dal vermesi içinmiş, bir de 210 adet domates fidesi aldım ellerinde fazla varmış. Bu günkü amacım gübreyi damlamadan vermekti ancak 11,00 gibi bahçeye geldim ve ilk işim aşağıdaki otları kesmek oldu. Yeni takılan motorlu tırpan başlığı çok iyi çalışıyor ancak otlar o kadar uzamış ki kesmekte çok zorlandım ve bitiremedim. Daha sonra alttan 3 sıranın damlamasını yapmamıştım buraya traktör girecek diye onları çektim ve domatesleri dikeyim derken akşam oldu hatta fırtına çıktı ve işimi zor bitirdim. Artık gübreyi de önümüzdeki hafta vereceğim. Cevizlerden sanki çok kuruyan var gibi ya da 3' ncü gözlerden çıkmaya çalışıyorlar. Ancak çok önemsemedim çünkü kuruyanın yerine Fernor dikeceğim hiç olmazsa sağlam ağacım olur ve bahar da rahat uyku uyurum. İki kuyunun da suyu azalmaya başlamış birer metre su seviyesi düşmüş demek ki bütün suyu çeşmeden akan su yapıyormuş.

Eski 02-01-2016, 00:16   #7
Ağaç Dostu

232. Bu gün 23 Mayıs 2015 Cumartesi. Saat; 10,00’da Ayaş Tarım Kredi’ye geldim burada Ziraat Mühendisi bana Gübretaş’tan bir Mühendis ile görüşerek damlama sulamadan uygulamam için aşağıdaki gübreleri vermiş oldu ;
Bu gübre programını Gübretaş’ın yetkili kişisi bahçedeki cevizleri gördükten sonra değiştirdi. Bana yanlış bilgi verilmesinden dolayı hem fazla para verdim hem de gübreleme uygun olmadı.
Kalan domatesleri de diktim. Biber tohumu serptim. Sondajın zaman saati çalışmış ve günlük olarak sulamış. Motopomp için görüştüm bana telefonla tarif ettiler basıncı azalmış hava basacağım. Havası 55- 60 Ps olacak. Damlama sulamadan gübreyi verdiğimde başında durulması gerekiyor ve daha önceden damlamaları kontrol etmek gerekiyor, çünkü ben 5 dakika ayrıldım gübre tankının hortumu çıkmış ve bir sıranın ilk ağacının damlama borusunun eki çıkmış yani boşa akıyordu. Ek yerleri iyice bağlamak lazım kaçak olmayacak. Arabayı da yıkadım. Alt taraf kurumuş ancak bahçeyi sürecek adam telefonlarıma cevap vermiyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen patara67 : 02-01-2016 saat 23:05
Eski 02-01-2016, 23:08   #8
Ağaç Dostu

233. Bu gün 25 Mayıs 2015 Pazartesi. Kaç gündür bahçenin alt tarafını sürecek olan ve daha önceden anlaşma yaptığımız kişiyi arıyordum telefonlara çıkmıyordu ve bir sorun olduğunu anlamıştım, sonunda telefonu açtı. Dedim ki şu bahçeyi sürsek te bitirsek artık, adam 38 yaşında bana verdiği cevap aynen şöyle; doğrusunu söylemek gerekirse bu fiyata niye yapıyorsun diye babam kızdı, parası kurtarmıyor biraz daha vermeniz lazım dedi. Ben de; ilk başta seninle para konusunda anlaştık 11 dönüm yeri artı şeklinde süreceksin ve arkasından kaz ayağı çekeceksin bunun karşılığında ben de sana 600 TL vereceğim. Şu anda bahçenin yarısını yaptın alt taraf ıslak olduğu için yapamamıştın ben de sana güvendim, ihtiyacım var, oğlum Hollanda’ya gidecek dedin ve sana 500 TL verdim, şimdi sen anlaştığın işi yapmıyor musun dedim. Bana evet dedi ve ben de git işine kardeşim dedim ve suratına telefonu kapadım. Aslında anlaştığı işi yapmamanın ne kadar günah olduğunun farkında değil. Neyse benim için insanlara iş konusunda güvendiğim son olay bu oldu. Bundan sonra işe başlamadan önce fiyatını soracağım ne yapacağını tam olarak öğreneceğim ve parasını iş bittikten sonra vereceğim hatta mümkünse işi yazılı hale dökmek gerekiyor. Bu da bana iyi bir ders oldu. Zararım yaklaşık 200 TL.

Eski 10-01-2016, 14:06   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2015
Masallah abi annem oltanli neresinde bahce oltanin uzun zamandir gitmiyorum koye kimse kalmadi koyde eskiden ankarayi domatesle doyuran kirazi ihracata giden kavunu ile meshur du oltan koyu kazanc azaldikca koyde genc kalmadi.

yenikentli123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 22:15   #10
Ağaç Dostu

242. Bu gün 07 Temmuz 2015 Salı. Yaklaşık 10 gündür bahçeye gitmiyorum sabah ezandan sonra bahçeye vardım oruç tutmuyorum. Bahçenin genel durumu; her yer ot olmuş, 21 Hazirandan itibaren gündönümü başladığından dolayı otların sararması gerekiyordu ancak yağmur çok yağdığından dolayı otlar sararmamış ve ağaçların etrafı da oldukça otlanmış ve otların boyları ayrı bir şekilde büyümüş. Bunun sebebi ağaçlara damlama sulama ile verdiğim azottan olmuş. Önümüzdeki sene etraftan çıkan otları ağaçların dibine sereceğim böylelikle ot çıkmasını azaltacağım. Bu sene ağaçların etrafındaki otları almamın üçüncü seferi olacak ve 12 iş günü demek, malçlama yapsaydım daha az zaman ve para harcamış olacaktım . Bir çok ceviz ağacının yapraklarının kenarları kararmış ben bunları antraknoz sandım ve hemen ilk işim ağaçları Maneb ilacı ile ilaçlamak oldu. Ancak o akşam orada kaldım ve bendeki ceviz kitabından baktım, bu kararma potasyum eksikliğinden kaynaklanıyor ve bir çok ağaçta da yapraklarında sararma ve uçlarında kuruma var, böyle olan ağaçlar fazla gelişmemiş bunun sebebi de demir eksikliğinden kaynaklandığını tespit ettim. tabi bu tespitler sonradan olduğu için 2 gün sonra bahçeye gittiğimde ağaçlara demir ilacını topraktan, potasyumu yapraktan vereceğim. Toprak tahliline göre bahçede potasyum oranı oldukça fazla ancak toprak kireçli ve PH’ı yüksek olursa potasyumu alamıyormuş. Hem de azot verilince ağaç büyüme çalışıyor bu arada potasyum ihtiyacı da oluyormuş (bunu uzman birilerine sormak lazım). Yani bu sene ve önümüzdeki sene şöyle bir uygulama yapmam lazım; sonbaharda toprağın PH’nı düşürmek için kükürt, ve fosfor ihtiyacı için DAP, potasyum ihtiyacı için potasyum sülfat vermem gerekiyor. Baharda Nisan ve Mayıs’taki gübreleme programını İlçe Tarım Md.lüğünde Gübreleme mezunu Ziraat Mühendisi ile görüşmem lazım. Sabahtan sebzelere su verdim ve otlarını almaya başladım. Öğlene doğru bahçeyi sürecek kişiyi aradım o da geldi bahçeyi dolaştık ‘’geçen anlaştığımızda bu kadar ot yoktu şimdi ot çoğalmış o nedenle fiyat değişti’’ dedi. Bende daha önceki anlaşmamız 400 TL idi ben de 500 olsun dedim ona tamam dedi, ancak alt taraftaki yani 3 aranın otunu alman lazım dedi ben de motorlu tırpan ile biçerim dedim. Keşke demez olaydım saat 15,00 ile 20,30 arası otların yarısını aldım ve cevizlere su verdim. O akşam orada kaldım ve ertesi günü sabah hava aydınlanınca 4 saatte damlamaları topladım daha sonra kalan otları almaya başladım. Bu arada traktörcü geldi artık önü açılmıştı rahat rahat bahçeyi pullukla sürdü. İki gün sonra da kaz ayağı çekecek, bu arada toprak halen nemliydi ve alt tarafta traktör bazı yerlerde çamur nedeniyle patinaj yaptı. Bu iş bittikten sonra hava sıcaklıkları çok artacağından dolayı güneş yanıklığı olmasın diye ağaçların gövdesini kireç ile boyadım. Akşam eve döndüğümde 2 gün içerisinde yaklaşık 2 saat uyuyabilmiştim. Bahçe sürüldükten sonra her fırsatta toprağı çapalamak gerekiyor yoksa her ay bahçeye traktör girmesi lazım. Bu seferde bahçeden aldığım ürün 750 gr dut, 4 adet yemeklik kabak.

Eski 11-01-2016, 19:32   #11
Ağaç Dostu

243. Bu gün 10 Temmuz 2015 Cuma. Ceviz yetiştirmek için sadece toprak olması yetmiyor toprağın organik miktarı ve PH’da çok önemliymiş çünkü benim ağaçların çoğunda sararma ve potasyum eksikliği var. Toprak analizine göre toprakta potasyum ve demir var ancak bitki alamıyor çünkü PH yüksek ve Kireç oranı fazla. Bu gün bahçeye kaz ayağı çekilecek ve ben sabahtan erken gittim ki yaprakları sararmış ve kenarları kurumuş gibi olan ağaçlara demir ilacını topraktan vereyim. Yaklaşık 30 ağaca demir ilacını topraktan verdim. Bir gün öncesinde Gübretaş’ın yetkilisi ile görüştüm ve bana potasyum eksikliği için potasyum nitratı damlamadan ver dedi. Bahçeye kaz ayağı çekilecek diye ben damlama borularını toplamıştım bu nedenle; akşama doğru mikro elementleri içeren yaprak gübresi ve 30gr/8lt su potasyum nitratı suda karıştırarak yapraktan attım. Önümüzdeki pazartesi günü damlama borularını tekrar sereceğim ve o zaman potasyum nitrat vereceğim. Ayaş’ a gittiğimde İlçe Tarımdaki gübre bölümü mezunu Mühendis arkadaşla konuştum bana önerdiği gübreleme şu şekilde oldu; Her yaş için 40 gr azot, 20 gr fosfor, 40 gr potasyum. Benim ağaçlar önümüzdeki sene 3 yaşında olacağından dolayı;
- 400 gr Amonyum sülfat (damlamadan Mayıs ayının başından itibaren 10 Temmuz’a kadar dörde beşe bölünecek)
- 100 gr MAP (Nisan ayının 20 si gibi damlamadan hepsi verilecek)
- 240 gr Potasyum Nitrat ( Temmuz ortası gibi hepsi verilecek. Hasada yakın meyve iriliğini aldığı dönemde)
- Mikro elementli damlama gübresi (senede 2 defa damlamadan verilecek)
- Humik asit (en iyisi TKİ’nin Humas damlamadan her suda verilecek )
- Fosforik asit (yılda 2 defa hem damlama borularındaki tıkanıklığı açmak için hem de PH’ı düşürmek için kullanılacak)
- Toprak PH’nı düşürmek için peynir suyu bulabilirsen olur organik asittir dedi.
Mühendis Bey bana aynı zamanda bahçelerindeki bir ceviz yaprağını kopardı ve büyüteçle ceviz yaprağının orta damarının üzerindeki sinek ve çok küçük yeşil kurtçukları gösterdi. Bunları çıplak gözle görmek mümkün değil daha sonradan baktım bu yaprak sineği diye geçiyor buna karşı da ilaç kullanman lazım dedi. Bende en kısa zamanda bir büyüteç almam lazım zaten ilaç üzerindeki yazıları da okuyamıyordum iyi olacak. Bir de şunu sordum yapraktan mikro elementli gübre vereyim mi diye bana dedi ki; biz nasıl ağzımızdan besleniyorsak bitkiler için de aynıdır onlarda topraktan beslenirler onun için mikro elementli damlama gübreleri var onlardan ver. ÇKS’ye kayıtlı olduğumdan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Toprak Gübre ve Su Kaynaklarında yaptırdığım toprak analizini İlçe Tarım Müdürlüğüne vereyim dedim zaten tahlili 110 TL’ye yaptırdım devlet 30 TL teşvik veriyor, bu belgeyi almadılar. Sebebi de evrakı verirken üstüne bir belge daha koymaları gerekiyormuş, bu yokmuş ben de dedim ki; bana bunu verdiler konulması gereken ek evraka baktım bendekinde istenilen tüm bilgiler mevcut ama almadılar. Devletin aynı bakanlığa bağlı iki kurumunun birbirleriyle uyumları yok. Bahçe nihayet kaz ayağı ile sürüldü bahçeyi süren kişi şu araya bayramdan sonra fasulye ek, ismi Cino kutu içerisinde olsun Eylül’de satarsın dedi. bunu yapmamın masrafı 200 TL civarında ancak nasıl satarım onu bilmiyorum. Bu günkü hasılat 10 adet yemeklik kabak.

Eski 12-01-2016, 20:24   #12
Ağaç Dostu

244. Bu gün 13 Temmuz 2015 Pazartesi. sabah ezanından sonra yola çıktım. Oltan’a geldiğimde ilk önce Fernor ve Chandler bahçesine uğradım çünkü 27 Nisan’dan beri bakmamıştım. Özellikle fernorlar gayet iyi gözüküyordu, yalnız 6 yaşındaki Cahndler ağacında hiç meyve yoktu, nedenini anlayamadım acaba Nisan’daki dondan mı etkilendi acaba başka açıklaması olamaz eğer öyle olduysa demek ki bizim bölgede Chandler da dondan etkileniyor umudum Fernor’da. Bahçeye geldiğimde hava iyice aydınlanmıştı ve ben hemen işe koyuldum. İşim damlama borularını sermek ve ağaçlara su vermek. Bu işi saat 10,30’da bitirdim. Hava çok sıcak olduğu için saat 14,30’a kadar dinlendim. Bu saatten sonra tekrar ağaçlara su verdim ve ağaçların altındaki otları almaya başladım fakat bu sefer yolduğum otları geri etrafına serdim, bu iş bana önümüzdeki sene çok zaman kazandıracak, umudum ağaçların etrafında ot çıkmasın. Akşama doğru ağaçlara 10 kg kadar potasyum nitrat gübresini damlama sulamadan verdim tabi bir sürü sorun yaşayarak bunlardan bazıları şöyle; sistemin basıncı fazla olunca damlamalar çıkıyor ve çok su akıyor, yine basınç fazla olunca boruda delinmeler oluyor, motorlu tırpanın hızarı ile otları keserken damlama borusunu da kesmişim, bağlantılar ve ekler iyi sıkıştırılmaz ve bağlanmazsa çıkabiliyor, gübre tankı ve diğer sulama sistem araç vanaları düzgün olmazsa ve iyice yapılmazsa damlama esnasında çıkabiliyor tabiî ki bunlardan herhangi birinin olması gübrenin boşa gitmesine sebep oluyor. Bu nedenle gübreyi vermeden önce damlamada en ufak bir aksaklık olmadığını görmek lazım. Yine gübreyi verirken başından ayrılmadan kontrol etmek lazım, çünkü bir saatte tankın içindeki gübre bitmiş oluyor. Bunu nasıl anlayacağız, ben şu anda ağaçların damlamasından akan suyun tadına bakıyorum. Gübrenin içine humas koysam daha iyi en azından renginden anlaşılır. Traktörle bahçeyi sürerken 2-3 ağaca zarar vermiş sanki traktörle ağacın etrafını çapalıyorlar. Bu günkü hasılat 2,5 kg fasulye.

Eski 12-01-2016, 20:38   #13
Ağaç Dostu

Bölgenin genel durumu 1

Eklenen Resimler

Eski 24-01-2016, 00:01   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2007
Sn.Patara..

Paylaşımlarınız için teşekkürler....

vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2016, 08:55   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2016
öncelikle herkese selamlar foruma yeni üye oldum ama devamlı takipteydim çok değerli bilgiler var herkesim emeğine sağlık teşekkürler.

aydin14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2016, 08:58   #16
Yeni Üye

ben bahçe aşamasına geçemedim ama başarılı üç yaşına giren aşılarım var.

Eski 25-01-2016, 09:00   #17
Yeni Üye

sayın patara. pes etmekyok

Eski 29-02-2016, 17:49   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-02-2016
Ankara Bağlum

Merhaba ,

Ankara da bilişim üzerine bir firmam var. Bağlumda 8.500 metre bir tarla aldım burada ceviz dikimi yapmak istiyorum.

Bahçe konusunda hiç bir deneyimim yoktur.

Devlet teşfikiyle böyle bir bahçe yapayı düşünüyor.

Fikirleriniz çok önemli bana bu konuda yardımcı olur musunuz.

saygılar

devranmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2016, 20:38   #19
Ağaç Dostu

YeniBON's Avatar

Giriş Tarihi: 08-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devranmurat Mesajı Göster
Merhaba ,

Ankara da bilişim üzerine bir firmam var. Bağlumda 8.500 metre bir tarla aldım burada ceviz dikimi yapmak istiyorum.

Bahçe konusunda hiç bir deneyimim yoktur.

Devlet teşfikiyle böyle bir bahçe yapayı düşünüyor.

Fikirleriniz çok önemli bana bu konuda yardımcı olur musunuz.

saygılar
Bahçeniz hayırlı olsun devranmurat. Özelden bir kaç bilgi yazacağım.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2016, 13:16   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2016
Merhaba ben yeni üyeyim mesleğim Elektronik Teknisyeniyim uğraştığım dal ise yenilenebilir enerji kaynakları güneş enerjisinden elektrik üretmek üzerine faaliyet gösteriyorum.
sayın patara67 abimizin yaptıklarını takip ediyorum.Ama ben geç kalmışım.Toprağı ve toprakla uğraşmayı seviyorum.06-06-2015 yılında Kırıkkale-Keskin'in-Köprüköyü'nde 12 dönüm yer aldım abimizin geçtiği zorlukların yarısını çektim çünkü devlet destekli yapmadım,ve 390 adet chandler ceviz diktim 4x6 aralıklı sondaj 40 mt elektrikği güneş enerjisi ile çözdüm.Burda Patara67 abimizin sorunlarından bir tanesi ot sorunu sürdürmekle otu bitiredim bitiyor 1 hafta sonra başka ot çıkıyor.Onu bitiriyorum başka ot çıkıyor.Çözüm tavuk alıyım dedim hem otu yesin hemde yumurta versim satarım dedim.15 adet tavukla başladım.Baktım güzel yumurta veriyor herkes yumurta istiyor fazla tavuk besle biz yumurta satın alırız diyor.ama ot için biraz az miktar.Ayrıca ektiğim sebzeleri yiyor.Neyse sebzeleri korumaya alarak çözdüm.Tavuk sayısını 300 çıkarma kararı aldım.50 mt karelik bir çadır aldım.Sistemi kurdum tabi tavukçu bi kazık atıyor bilemiyorsun 18 haftalık diye karışık göndermiş civciv bile var içinde seçtim değiştirdim ama miktar fazla olunca bilemiyorsun tavukların cinsi lokman (sarı tavuklardan)geldiği hafta 10 adet öldü aradım satıcıyı normal dedi.Birde önüne gelen yemi veremiyorsun ilk önce büyütme yemi 2 ay kadar sonra yumurta yemi Sonra her hafta 1-2-3 derken sayı 220'ye kadar düştü yumurtlamaya başladılar.Günlük 180 yumurta veriyorlardı.Yumurtalar her gün birikiyordu satmam lazımdı aylık yem tüketimi hazır yem 1350tl idi al deyince kimse almadı 50 kuruştan 30 kuruşa düşürdüm anca satabildim.Anladım ki ilk önce pazarı oluşturacan alırım diyenler sen yap diyenler dönü veriyor.Bende maliyeti düşürmek için arpa-buğday-mısır aldım verdim.Günlük yumurta miktarı 55-60 a düştü aradım veterineri anlattım olmaz hazır yem verecen dedi bunlar hazır tavuk köy tavuğu değil dedi yani anlayacağınız tavuk işi hüsran birdaha yaparmısın tövbe önce pazar.Şimdi ise ot ile mücadele için 200 mt kare kapalı alan yapıyorum kaz ve koyun yetiştirmeyi düşünüyorum.Kazları aldım 10 adet anaç çoğaltıp hedef 200 bunları deneyecem otla uğraşmaya harcadığım parayı hayvana yatırıp biyolojik mücadele düşünüyorum.buda olmazsa kesip yeriz artık

Keskin'li Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2016, 13:19   #21
Yeni Üye

merhaba bilgisi olan arkadaşlar.Ceviz bahçesinde koyun yetiştirsek ceviz fidanını yer mi?

Eski 15-08-2016, 14:47   #22
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Hayır koyunlar ceviz fidanını yemez.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 12:56   #23
Ağaçsever

Abbass's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Keskin'li Mesajı Göster
merhaba bilgisi olan arkadaşlar.Ceviz bahçesinde koyun yetiştirsek ceviz fidanını yer mi?
Koyun ile yabani ot mücadelesini ben de düşünüyorum.

Ermana gibi düşünüyordum, fakat geçen seneki denemede 1 yaşında cevizlerin yaprağını bırakın genç sürgünlerini bile yediler.

Fidanlar seneye 3 yaşında olacak, tekrar denemeyi düşünüyorum.

Abbass Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2016, 17:14   #24
Yeni Üye

Sayın ermana 2 yıldır otla mücadeleden bıktım kimyasal kullanmadım kullanmakda istemiyorum.Biyolojik çözmek istiyorum.Koyunlar ceviz fidanını yemez dediniz ya içimdeki sıkıntı bi nebze gitti çünkü son çare koyun ve kaz yetiştirmek fidanların arasında, kazları aldım.Yerini önceden ayırmıştım. 200 mt kare kapalı alan yapıyorum.Teşekkürler.

Eski 15-08-2016, 17:22   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2016
Koyunlar taze fidanların bırakın yapraklarını dış kabuğunu kemirir. Başı boş salıvermeyin

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

haliloncen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2016, 20:55   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi haliloncen Mesajı Göster
Koyunlar taze fidanların bırakın yapraklarını dış kabuğunu kemirir. Başı boş salıvermeyin

Sayın halilöncen koyunlar ceviz fidanının dış kabuğunu filan kemirmez.Hiçbir şekide zarar vermez.Kara keçi yapar ancak bahsettiğiniz işlemi.Selamlar.

Meletli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2016, 21:09   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meletli Mesajı Göster
Sayın halilöncen koyunlar ceviz fidanının dış kabuğunu filan kemirmez.Hiçbir şekide zarar vermez.Kara keçi yapar ancak bahsettiğiniz işlemi.Selamlar.
bizde var birkaç baş koyun. yetişkin mandalina,dut,cennet elması, karaağaç, nar, erik, elma, incir ağaçlarının hepsininde gövdelerini kemirdiler ve bazı ağaçlar kurudu. Başıma gelen birşey olduğu için yazdım.

haliloncen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2016, 09:58   #28
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
halil bey,ceviz bahçeniz varmı içerisine koyun saldınızda cevizlerinizi mi kemirdilerde böyle yazıyorsunuz. medem sorulan soruda tecrübeniz yok neden verilmiş cevabı illa çürütmek adına bu kadar emmin yazıyorsunuz.
koyunlar bazı ağaçların yapraklarını severek yerler evet ancak cevizin yaprağı acıdır ve kazda koyunda kesinlikle YEMEZ.
buraya yazılanları ileride başkaları içinde fikir oluyor emin olmadığımız şeyi kesin biliyormuş gibi yazmayalım.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2016, 15:12   #29
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2013
Komutanım bir süredir forumdan uzak kaldım yazdiklarinizin tamamını okudum yılmak yok inşallah guzel olacak bahceniz ..acizane bu sene yaptığım ot uygulamasını belirtmek istiyorum.yeşil kurutan kullandım ama bunun icin iki adam tuttum ve 1.5 metrelik citalara üzeri plastik kaplı kartonları sabitledim en düşük basınç ayariyla sıra üzeri ilaçlama yaptım böylece ilacın tozutmasini ve fidanlara zarar vermesini enfellerim cok şükür fidan kaybımız yok ot mücadelesi de daha kolay oldu biraz riskli ama tedbir alinca sonuç aldım size kolay gelsin yazilarinizin devamını bekliyorum

sulubey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 12:59   #30
Ağaçsever

Abbass's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2014
Ermana hemşerimi de üzmek istemem. Çünkü ben koyun soktuğumda sıra araları traktörle yeni işlenmişti. Sadece kök civarında 1x1 kadar alanda ot vardı. Ot yerken kafayı kaldıran koyunlar ceviz fidanlarını da kemirdi keçi gibi.

Abbass Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026