Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara
Öncelikle komutanımın sayfasını meşgul ettiğim için özür dileyerek başlıyorum.
Orhan Bey;
fernor ve fernette chandlerden geç uyanıyor. Ankarada ilkbahar donlarında sanırım bu 3 çeşit içinde risk yok. Ancak sonbahardaki donlarda sıkıntı var. Ankarada geçen sene sanırım ekimin 2 sinde don oldu.Benim fernor, fernette ve chandler ler dondu.Sizin çeşitlerin sonbaharda durumları nasıldı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılar
|
Cahandler, ferno
vb. ceviz çeşitlerinden şu anda Ankara'da verim alan sanki yok gibi burada yazan herkesin cevizleri verim çağında değil diye düşünüyorum. Eğer verim çağında olsaydı cevizleri de don vuracaktı ve içleri büzüşecekti yani sadece ağacın etkilenmemesi yetmiyor bence. İbrahim Balkal Bey'de Ekim ayında don olursa meyve içi büzüşür diyor tabi devamında o zaman fernor dikin diyor. Benim bahçeme yakın yerdeki chandler ceviz çeşitllerini bu seneden itibaren takip etmeye çalışacağım. Bahçemdeki Oğuzlar77 çeşidi için bu sene Ekim 10'u gibi hava sıcaklığı -2 oldu ve bazı cevizlerin yaprakları yanmıştı ancak gövde de ve gözlerde bir şey var mı bu sene baharda görebileceğim. Bendeki çeşit için suyun kesilmesi 20 Ağustos gibi olması gerekiyor. Ben geçen sene 06 Eylül'de suyu kestim zaten hemen arkasından da yağmurlar başladı.