View Single Post
Eski 15-02-2015, 20:55   #160
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
186. Bu gün 25 Kasım 2014 Salı. Babamla birlikte bahçeye gittik giderken Emre’nin verdiği cam balkonları da götürdüm. Niyetimiz bir gece kalmaktı ancak yola çıktığımızda hava sıcaklığı 0 dereceydi ve kar yağıyordu, bahçeye vardığımızda her yer bembeyazdı, ben suyu açmaya gittiğimde asmaların otunu da alayım dedim ancak geç kalmışım çünkü çizmelerden ayağım 10 dakika sonra donmaya başladı ve ellerim otlardan kayıyordu. İyi ki hemen sobayı yakmıştım bir çay içtikten sonra açık kalan teli onardık ve daha sonra konteynırı temizledim. Çevreye dağılmış mazı fidan poşetlerini topladım ve meyve ağaçlarının iplerini ve kazıklarını düzelttim. Hava soğuk olduğu için akşam geri döndük. Niyetim ağaçlara gübre taşımaktı fakat soğuk ve ıslaklıktan dolayı yapılacak gibi değildi artık bahara kaldı. Demek ki bahçenin tüm işleri en geç Kasım 15’ ne kadar havalar güzelken bitirilmesi lazım eğer gübre dökülecekse Ağustos ayından itibaren havanın kuru olduğu günlerde gübre çuvallara konulup ağaçların yanına bırakılmalı ve ağaçlar yapraklarını döktüğünde gübre de dibine konulmalı. Haftaya pazartesi Kazım gelecek bundan sonra bahçeye gidiş iş yapmak için değil kontrol için olacak. Bu gün Abdullah abi aradı bana 3 adet İskilip ayvası bulmuş bende ancak bahara alabiliriz dedim. Havalar kuru olduğunda bordo bulamacı atmam lazım.
187. Bu gün 01-02.12.2014 Pazartesi – Salı. Babam ben ve yiğenim üçümüz bahçeye gittik. Bu gün Kazım Cıbır gelecek ve tutmayan cevizlerin yerine yeni ceviz dikeceğiz. Giderken Ayaş’tan 2 adet vişne ve 1 adet ıhlamur fidanı aldık onları gidince yiğenime diktirdim. Saat 11.00 gibi Kazım geldi normalde 19 ağaç tutmamıştı 21 adet getirmiş, onları diktik. Bu işlem yaklaşık 2 saat sürdü çünkü ağaç çukurlarını daha önceden açmıştım bu yüzden dikmek kolay oldu. Dikilen ağaçların budamasını Kazım gösterdi ve üzerine işaretledik diğer meyve ağaçlarını da nasıl budayacağımı gösterdi. Mart ayında gelmeyecek yeni dikilenleri ben budayacağım o Temmuz ayı gibi gelecek ve budamayı o zaman yapacak. Kazım’a biz ne durumdayız doğruyu söyle dedim, o da benim şu anda 5 bahçem var siz 2 ncisiniz dedi yani doğru yoldaymışız. Bu sene de meyve almayacağız ancak moral meyvesi olabilirmiş ondan sonraki sene meyveler bizim olacakmış hadi hayırlısı. Kazım gittikten sonra yiğenimle ağaçların can suyunu verdik. Akşam güzel geçti sabah bahçedeki cevizlerin yarısına birer kova gübre koyduk hava da çok güzeldi. Daha sonra ben çatıya çıktım ve bacanın şapkası çok alçaktı sanki, onu biraz yükselttim çünkü akşam duman aşağılarda dolaşıyordu. Evin çatısının önündeki oluktan su damlıyordu ona silikon çektim ve füme renkli camdan masa yaptık ve mutfağın tezgahından su akıtmasın diye kenarına Koçtaş’tan aldığım engel malzemesini silikonladım. Çıkarken evin köşelerini ilaçladım. Kazım göz aşısını Temmuz ayında yap dedi o senenin sürgününe, kalem alınırsa 2 yıllık olacakmış.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön